icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yenilenmesini İstediğiniz Banyolar İçin En Yeni 7 Stil Önerisi

Güne başlarken, günü bitirirken... İlk ve son durağımız olan banyolar, evin kilit noktalarından biri. Diğer yandan hijyenik olma zorunluluğuyla da sık sık temizlenen, düzenlenen bir yapısı var. Kısacası bu içeriğimizde banyoların bizim için öneminden bahsederken zaman zaman ihtiyacı olan yenilenme süreçlerinde hangi yeni görünümlerden ilham alabiliriz diye soruyoruz.

  • 11 Ekim,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 62 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
ahsap kahve bej tonlarinda banyo tasarimi,kahve siva duvarli banyo,terazzo banyo zemini,acik ahsap banyo dolabi,modern banyo,

Evin en nokta atışı görünüme ihtiyaç duyan alanı: Banyolar. Az ve öz seçimlerle kendimizi ve stilimizi ifade edebildiğimiz, dinamik ve ferah etkisini kaybetmeden çözümler üretmek üzerine çabaladığımız banyolarımızda, farklı ambiyanslar oluşturmak bize iyi geliyor.

Bu ambiyansları oluşturmak için imkanlar dahilinde ilham panoları oluştururken hangi stillerden ilham alacağımıza bir bakalım. Sıfır değil öncesinde kullandığınız, ihtiyaç ve önceliklerinizi deneyimleyebildiğiniz banyonuzda, yenilenme sürecinde size ilham verecek ve banyonuzu trendlerin gerisinde bırakmayacak önerilerimize birlikte bakalım mı?

kaleseramik stora serisi,modern banyo tasarimi,siyah dus basligi,siyah kare dus basligi,siyah musluk,siyah batarya,beyaz lavabo dolabi,beyaz klozet,beyaz tonlarda zemin ve duvar seramigi

Dikkat çeken bir odak noktası oluşturmak

Klasik, modern ya da country... Tercih etmek istediğiniz her stil için mutlaka bir odak noktası belirlemenizi öneriyoruz. Bu alan, duş ya da lavabo alanlarından biri olarak seçebileceğiniz bir konumda olmalı. Örneğin lavabo alanından bir odak noktası yaratmak istiyorsanız mutlaka lavabo üzerindeki ayna duvarında bir hareket yaratabilirsiniz. Diğer bir dokunuşu ise ayna seçiminizde tercih edebilirsiniz. Duvarda dolap kullanmak yerine sadece ayna ve duvar kağıdı seçenekleriyle devam etmek, güçlü bir stil dokunuşu elde etmenizi sağlayacak.

Gelelim, stil önerimize... Böyle bir alanda görünüme karar verme kısmında duvarda desenli ve renkli bir duvar kâğıdı tercih etmek iyi bir fikir olacak. Çerçevesiz ve sivri köşeleri olmayan bir ayna tasarımıyla tamamladığınız duvar alanında dinamik çizgili desenlere ya da minimal çiçek desenlerine yönelebilirsiniz.

Sade, çerçevesiz aynanızın ardından banyo mobilyalarında ahşap öncelikli yine keskin olmayan köşelere sahip modern bir seçim yapabilirsiniz. Böylece İskandinav dokunuşlara sahip, biraz provans ve biraz da modern bir stil karması elde edebilirsiniz.

Atıl köşeleri oyuna dahil etmek

Bu kısımlarda küçük dokunuşların büyük etkilerine tanık olacağız, orası kesin. Belki minicik bir köşe fakat doğal ahşap tonlarındaki mini raflarla zenginleşebilecek bir sergileme alanı da olabilir pekala. Yine banyo mobilyanızın ahşabına atıfta bulunacak bir görünümde ahşap köşe rafları tercih ederek zenginleştirebileceğiniz bir alan daha açabilirsiniz banyonuzda.

Bu kısmı nasıl değerlendirelim peki? Son yılların dekorasyon trendleri içinde olmazsa olmaz adımlardan olan kişiselleştirilebilir mekanlar yaratmak konusundan ilham alabiliriz. Örneğin küçük bir koleksiyonunuzu burada sergileyebilir, size ait doğal taşlar ya da SPA yönüne atıfta bulunan detaylarla kişisel bakım köşesi de yaratabilirsiniz. Yaratıcılığınıza bağlı bu bölüm, banyonuzu kendine ait bir stille diğerlerinden ayıracak.

beyaz mor tonlarinda modern banyo tasarimi,rattan ahsap lavabo dolabi,ahsap havlu askisi,banyoda ahsap panjur,modern renkli banyo

İşlevsellik, düzen ve organize konuları

Küçük alanlarla büyük etkiler yaratmak deyince akla ilk gelen yer olan banyolar, derleyip toparlanmanın hiç bitmediği bir döngüye sahip. Öyleyse her geçen gün kullanımlarımızla deneyimlediğimiz eşyalarımızı nasıl koordine edeceğimizi planlamanın da vaktidir. Dolap içleri, sepetler, duvar raflarını göreve çağırıyoruz!

Organizerleri mümkün olduğunca dolap içlerinde ya da dışarıdaki halleriyle kapaklı seçenekleriyle tercih etmek hijyen ve ferahlık açısından büyük önem taşıyor. Dekoratif görünümü vurgularken derleyip toparlayan her depolama ürünü, başımızın tacı. Kapaklı sepetler, hasır kapaklı kutular, köşelerde hem şık dursun hem de dağınıklığımı toplasın diyorsanız doğru yerdesiniz. Biraz bohem bir stil, bu alanlarda kullanacağınız ürünlere çok yakışıyor, söylemeden geçmeyelim.

kaleseramik mood serisi,banyo dolabi,mood serisi,ahsap siyah banyo mobilyasi,koyu seramik zeminli banyo,gun isigi alan banyo,krem bej kahve tonlarindaki banyo
beyaz mor ahsap tonlarinda modern banyo,beyaz kuvet,ahsap parkeli banyo,biyofilik konseptli banyo tasarimi,modern banyo tasarimi,yesillikli banyo,mor beyaz duvar kagitli banyo

Her zaman ihtiyacımız: Banyolarda geniş gösterme tüyoları

İster çok geniş bir banyoya sahip olun ister küçücük bir alanı yenilemeye çalışın; banyonuzda her zaman geniş ve ferah bir görünüm elde etmek önceliğiniz olmalı. Bu kısımda renklerin belirleyici gücünden ilham alarak açık renklere, nötr tonlara gidiyor elimiz. Doğrusu da bu.

Desenleri mümkün olduğunca minimal ürünlerde tercih ederek ana sahneyi her zaman doku görünümü öncelikli tek renklere bırakarak genişlik algısının altını çizebiliriz. Modern stillerin bu konuda güçlü duruşundan ilham almadan olmaz elbette. Biraz ahşap biraz da yeşil dokunuşlar katarak yumuşatabileceğimiz banyolarda, beyazlar, griler, kremler geniş gösterecek modern bir stilin anahtarlarından birkaçı.

kaleseramik arte serisi,beyaz tonlarinda banyo tasarimi,klasik banyo,mermer desenli banyo zemini,artisan serisi kaleseramik banyo

Farklı kullanım alanlarının altını çizmek

Hazır banyomuzu yenileme sürecine girmişken şöyle küçük dokunuşlarla ayrıştırdığımız banyolar yaratmayalım mı? Örneğin sade cam kullanarak seçtiğiniz duş kapınızda, duş alanı karolarından bir duvar panosu elde edebilirsiniz. Desenli karolarla tasarlayacağınız bu alan, banyonun geneliyle aynı renk bütünlüğünde olmalı.

Diğer yandan tuvalet alanının duvar bölümünde ince ve uzun bir hat halinde yine renk bütünlüğüyle kol kola olan bir hareketli karo seçimi yapabilirsiniz. Lavabo alanı zaten ana odak noktamız; fakat duş, tuvalet ve lavabo alanlarını böyle minimal desenlere sahip karolarla zenginleştirmek, başlı başına bir stil önerisi.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler