icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Vintage Unsurları Modern Mutfak Tasarımı ile Birleştirmek

Vintage eşyaların güzelliği sizi büyülüyor ama yine de modern bir mutfağın şıklığını ve işlevselliğini mi arzuluyorsunuz? Vintage unsurları modern tarz ile harmanlayarak hem nostaljik hem de taze, benzersiz ve dengeli bir alan yaratabilirsiniz.

  • 12 Ocak,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 4233 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
kaleseramik windsor serisi sari beyaz metro karosu yatay doseme mutfak tezgah arasi, terrazzo mutfak tezgahi vintage gorunum

Bit pazarına nur yağdırmak ve eski özellikleri modern bir iç mekan tasarımıyla birleştirme fikri son zamanlarda artan bir ilgi görüyor. Bu yaklaşım, ev sahiplerinin evlerine nostalji duygusu, benzersizlik ve karakter katmalarına izin veriyor ve insanlara tarihi bileşenleri modern tasarım fikirleriyle harmanlayarak, kendi tarzlarını temsil eden, görsel olarak çekici ve davetkar mekanlar yaratabilme şansı sunuyor.

canakkale seramik metis serisi gri zemin karosu, ahsap mutfak dolaplari ve eskitilmis tugla gorunumlu duvar ile vintage mutfak tasarimi

Vintage tasarımın cazibesi, geçmiş dönemlere ait anıları ve duyguları ortaya çıkarma ve nostaljinin ılıklığını hayatlarımızda tutma yeteneğinden kaynaklanıyor. İster 50'ler ve 60'ların ikonik modern yaklaşımı, ister 1920'lerin görkemli art deco'su, ister 1970'lerin parlak ve canlı tonları olsun, her on yılın kendine has bir tasarım dili ve havası var. Size hitap eden belirli bir dönemi veya stili seçmek, bir tasarım temasının oluşturulmasına yardımcı olarak yaşam alanınızda uyumlu bir görünüm ortaya koyar. Sizin için hazırladığımız 3 farklı dönemin hayal gücünüzü harekete geçireceğinden eminiz.

canakkale seramik miniatile koleksiyonu beyaz metro karosu yatay kacisli doseme

50’ler modernizmi

Hardal sarısı, kiremit kırmızısı, deniz mavisi veya zeytin yeşili gibi yüzyıl ortası paletine özgü renklerde seramik karolar seçin. Bunlar hem tezgah arası olarak hem de yer döşemesi için kullanılabilir. Yüzyıl ortası tasarımının karakteristik özelliği olan geometrik desenlere ve temiz hatlara sahip fayansları arayın. Bu tip karoları küçük bir alanda odak noktası yaratmak için kullanabileceğiniz gibi, mutfağın geneline hakim olacakları bir yol da izleyebilirsiniz. Yüzyıl ortası tasarımının ayırt edici özelliği olan ahşabı, en güncel tasarıma sahip dolap ve raflar aracılığıyla mutfağınıza katabilirsiniz. Bu yaklaşım mutfağınızı modern tutarken ahşabın sıcaklığı ile seramiklerin hoş bir kontrast oluşturmasına da izin verir. Açık raflar da görünüme her iki yönde de katkı yapacaktır. En teknolojik ankastre beyaz eşyalar ve mutfak aletlerini renk paletine uyumlu olduğu sürece bu görünüme kusursuz bir şekilde ekleyebilirsiniz. Pirinç kaplamalı basit ama zarif musluk ve aydınlatma armatürleri tüm görünümü birbirine bağlayacak son eklenti olacaktır.

kalebodur woodenchest art deco stil zemin parke simetrik desenler

Art Deco

1920 ve 30’ları kasıp kavuran modern caz çağının estetik dili olan Art Deco cesur ve simetrik desenleriyle tanınır. Geometrik desenli siyah ve beyaz seramik karolar, dramatik bir Art Deco tezgah arası yaratabilir. Zevkinize hitap eden en modern minimalist hatlara sahip musluk ve bataryaları seçip Art Deco tarzını tamamlamak için bunları altın veya pirinç renginde kullanın. Işığı yansıtmak ve Art Deco'ya özgü lüks hissine katkıda bulunmak için parlak seramik karolar tercih edebilirsiniz. Temayı geliştirmek için Art Deco tarzı sanat eserleri veya süslü çerçeveli aynaları mekanınıza dahil edebilirsiniz. Bu eklemeler aynı zamanda mekanınızı genişletir ve aydınlatır. Derzlerinizde fayanslarınızla kontrast yaratacak şekilde altın ve gümüş renklerinde kullanabilirsiniz.

kaleseramik t-one porselen tezgah, buyuk ebatli mermer gorunumlu kesintisiz tezgah ile klasik ve sofistike mutfak tasarimi

Klasik

Spesifik bir tarih dilimi veya nostaljik bir tarza yönelmeden mutfağınıza kimsenin adını koyamayacağı ama bariz bir şekilde hissedilen vintage bir hava vermeniz de mümkün. Klasik beyaz metro fayansları, temiz ve zarif bir görünüm sunan tezgah araları için zamansız bir seçimdir. Zemindeki siyah beyaz dama tahtası deseni, alanı bunaltmadan klasik bir dokunuş katabilir. Klasik ve sofistike bir atmosfer sağlamak için fayanslarda bej, krem veya açık gri gibi doğal bir renk paletine sadık kalmak her zaman işe yarayacaktır. Tezgahlar için mermer görünümlü porselen plakaları kullanabilirsiniz. T-One gibi büyük ebatlı bir tezgah hem mermer görünümü hem de kesintisiz mükemmel geometrisi ile modern ile klasiği birleştirebileceğiniz sıra dışı bir seçim olacaktır.

canakkale seramik reptile serisi 1970ler guclu renkler ve guclu kontrastlar ve modern vintage mutfak

Genel ipuçları

Vintage ve modern unsurlar arasında bir denge sağlayın. Çok fazla vintage unsur mutfağın demode görünmesine neden olabilirken, çok fazla modern unsur da vintage çekiciliği gölgede bırakabilir. Mutfaktaki tüm elemanların uyumlu bir şekilde çalıştığından emin olun. Fayanslar dolapları, tezgahı ve mutfak aletlerini tamamlamalıdır. Temayı geliştirmek için antika mutfak aletleri, retro saatler veya klasik vazolar gibi vintage aksesuarları kullanın. Doğru aydınlatma çok önemlidir. Vintage unsurları vurgulayabilir ve sıcak, davetkar bir atmosfer yaratabilir.

Mutfağınızda tarihi ve modern parçaları birleştirmek, fiziksel olarak güzel bir odadan daha fazlasını yaratır; bir hikaye anlatır ve nostaljik maneviyatı olan bir ortam yaratır. Her şey eski ve yeniyi, işlevsel kalarak kendi zevkinizi ifade edecek şekilde dengelemekle ilgilidir. İster seramik fayanslar, ister tezgahlar, isterse özenle seçilmiş aksesuarlar olsun, her bir unsur, sadece yemek pişirilen bir yerden çok daha fazlası olan bir mekan oluşturmanıza katkıda bulunur.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler