icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfakları Yaşam Alanlarına Uyumlu Bir Görünüme Kavuşturmanın Adımları

Salon ya da yatak odası gibi estetik detayların ön planda olduğu alanlardan olmayan mutfaklar, daha çok işleviyle gündeme gelen bir ev emekçisi adeta. Kullanışlılığı ve fonksiyonuyla değerlendirmeye alıştığımız mutfaklar, yaşam alanı tasarımımız içinde evin diğer bölümlerine uyum sağlayan bir görünüme kavuşmalı. Son yılların bütüncül dekorasyon anlayışına selam çakan bu bakış açısıyla mutfakları estetik görünümüyle de dikkat çeken alanlara uyumlu hale getirmenin yollarını araştırmaya ne dersiniz?

  • 27 Eylül,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 89 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yemekler hazırlanıyor, pişiyor, servis ediliyor... Ardından bir toplanma ve temizlik telaşı geliyor. Mutfakların yoğun gündemine biraz ara verip estetik ve stil sahibi yönünü de konuşmak istediğimiz mutfaklar da güzelleşme rutinlerini hak ediyor. Özellikle sohbet odaklı da kullandığımız mutfaklarda zaman geçirmeyi seviyoruz. Bu kullanımı da destekleyecek, midemize olduğu kadar gözümüze de hitap eden bir mutfak için, dekorasyon adına güzelleştirme önerilerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz.

sıcak tonlarda mutfak,koyu ahsap tezgah userinde meyveler,arka plan bulanik ve tezgaha odaklanmis mutfak objektifi

Dekorasyondan önce fonksiyon adımları

Öncesinde mutfakta işinizi kolaylaştıracak ekipmanlar ve depolama alanı kurgusunun doğru yapıldığından emin olmalısınız. Yeterince ve yerli yerinde bir mutfak, dağınıklıktan uzak olacak bir kullanımda demektir. Daha kolay ve aşırıya kaçmadan, dağınık değil şık görünecek detaylarla dolu bir alan yaratmak için bu kısım önemli. Çekmecelerinizin ve dolaplarınızın içine yeterince ve kalabalık oluşturmadan sığabildiğinizden emin olmalısınız. Gerekli bir ek alana ihtiyacınız varsa bu dolap ya da raf temini anlamına gelecektir. İhtiyacınız olan alanı da belirledikten sonra geriye var olan yüzeylerde estetik dokunuşlar kalacaktır.

Örneğin bir dolaba daha ihtiyacınız var diyelim. Ne yapmalısınız? Mutfağınızın mevcut boş alanını belirleyerek bu alanın ölçüsüne göre bir ek depolama alanı tasarlayabilirsiniz. Bu kısımda hem dekoratif hem de nostaljik bir adım olarak, vitrinlere atıfta bulunan, iki kapılı cam dolaplar size yardımcı olacak.

Marmo metallo,t-one seramik tezgah,buyuk seramik tezgahlar,ada tezgah,kahve gri tonlarda seramik tezgah

Aynı zamanda dekoratif bir seçenek olarak mutfağınıza uyumlu renklerde tercih edeceğiniz dolabınızda camın ardından görünenlerin şık olmasını destekleyecek tabak ve kaselerinizi yerleştirebilirsiniz. Servise hazır ve elinizin altında güzel bir düzende işinize yarayacak, dekorunuzu tamamlayacaktır.

ahsap mutfak adasi,ahsap bar taburesi,beyaz ahsap tonlarda mutfak tasarimi,mutfak aksesuarlariyla  sicak ve rahat mutfak ic mekan

Yeşillendirmeyi unutmadığınız bir mutfak dekorasyonu

Son adımlara bırakmadan, mutfağınızı dekoratif elemanlarla doldururken yeşil yapraklı bitkilere en azından 2 ya da 3 alternatifle yer açabilirsiniz. Genel anlamda gün ışığını alabilen bir bölüm olan mutfaklar, dengeli nem akışıyla bitkilerin ihtiyacı olan ortamlardan da biri aslında.

Dekoratif parçalara yönelmeden hemen önce mutfaktaki uygun boş köşesi yeşil bitkilerinize ayırmak üzere tespit edebilirsiniz. Hem alanın köşeli ve soğuk materyallerini yumuşatacak ve samimi bir denge oluşturacak yeşil bitkiler, mutfaklara çok yakışıyor. Belki birkaç küçük saksıda da yetişecek bitkilere raflarınızda yer verebilirsiniz. Unutmadan, mutfaklarda sık görmeye başladığımız, kullanılmayan cam bardaklarda ve su içinde büyütülen mini yeşillikler de ferah ve modern görünümüyle gülümsetiyor.

olimpo tezgah,t-one tezgah,krem bej tonlarinda seramik tezgah,buyuk genis mutfaklar icin tezgah secimleri

Aksesuarlarla mutfak dekorasyonunu tamamlamak

Mutfağınızda daha iç mekanlara yaklaşan estetik ögelere yer vermek için mutfağın teması içinde kalmaya özen göstermenizi öneririz. Örneğin seçeceğiniz aksesuarları yemek masası, kahve barı alanı ya da mutfak tezgâhı üzerinde konumlandırırken mutfak temalı parçalarla seçilmiş bir ürün grubu oluşturabilirsiniz. Örneğin duvar tabaklarıyla yemek masasının bulunduğu alanı küçük ve renkli bir tabak koleksiyonu bölümüne dönüştürebilirsiniz.

Bir diğer öneri olarak ise mutfak elemanlarınızı dekoratif birer aksesuar olarak kullanmayı düşünebilirsiniz. Nasıl mı? Tava setlerinizi mutfağınızın rengiyle uyumlu ve görece daha estetik tava tasarımlarından seçtiğinizde, yan yana asabildiğiniz bir şef mutfağı stili yaratabilirsiniz. Böylece daha az aksesuar satın alarak, elinizdekilerle yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Hasır sepetler içinde kaşıklıkları sergilerken, çekmece içinde kapladıkları alanı da azaltmış olabilirsiniz.

vintage mutfak,mavi ahsap mutfak dolaplari,mavi ve beyaz mutfak dolaplari,gun isigi alan mutfak

Küçük dokunuşlar, büyük etkiler

Mutfağın renk ve dokusuna uygun, hafif desenleriyle hareket katacak fırın eldivenleri, kurulama bezleri ya da runner seçimleri, her biri hem mutfak ekipmanı hem de dekoratif bir tekstil seçeneği fonksiyonelliğindeki detaylardan biri.

Buzdolabı üzerinde kullanacağınız fotoğraflarla da kişiselleştirilmiş alanlar yaratabilecek ve küçük dokunuşlarla genelde hantal görünümünden şikâyet ettiğiniz buzdolabınızı eğlenceli bir sergileme alanına dönüştürebileceksiniz.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler