icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yaz Ruhunu Evinize Taşıyın

Sıcaklıklar arttıkça, evi serin tutmanın yanı sıra ortamı canlandırmak ve yaz titreşimlerini içeriye yaymak için harekete geçmenin tam zamanı.

  • 11 Ağustos,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 5681 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaz, muhteşem güneş ışığı, masmavi gökyüzü ve hafif, havadar tonlardan oluşan renk paletiyle, baharla başlayan yeniden doğuşun gençleşme evresidir. Evinizin rahatında yazın en iyi yanlarını yaşamak, yaşam alanınızı mevsimlik bir inziva alanına dönüştürmek için yapmanız gerekenler birkaç küçük değişiklikten ibaret olabilir.

Doğal ışığı kucaklayın

Yaza dair en güzel şey, uzun ve güneşli günlerdir. Karanlıkta geçen uzun ayların ardından ruhumuzun ve vücudumuzun özlem duyduğu güneşle hasret gidermenin zamanı artık gelmiştir. Evlerimizin içinde de güneşle kucaklaşmak için perdelerinizi, stor ve panjurlarınızı açarak doğal ışığın evin her alanına nüfuz etmesine izin verin. Ağır perdelerinizi daha ferah ve havadar bir atmosfer yaratan ince veya hafif perde ve tüllerle değiştirin.

Taze çiçekler ve mevsim bitkileri 

Evinizin enerjisini taze çiçekler ve yazın coşan saksı bitkileri ile yükseltin. Ay çiçekleri, ortancalar,  papatyalar ve amber çiçekleri anında bir yaz dokunuşu için birebir seçenekler. Eğrelti otları, salon palmiyeleri ve iri sukulentler gibi güçlü yeşil tonlara sahip saksı bitkileri hem tropik bir görünüm yaratır hem de rengarenk taze çiçeklerin yarattığı renkli ortamı dengeler.

Canlı renklere dönüş 

Yazı çağrıştıran, bu mevsimle özdeşleşmiş canlı renklerin yaşam alanlarınızdaki yoğunluğunu artırın. Az masraf ve zahmetle tek bir sütun ya da ufak bir duvarı bir yaz rengiyle kaplayarak bir odak noktası yaratabilirsiniz. Dekoratif unsurlarla sezonu evinizin içine taşımanız mümkün. Sarı, turuncu, turkuaz ve yeşilin en canlı tonlarında yastıklar, kilimler, perdeler ve duvarlarınızı süsleyecek birkaç çerçeve gibi aksesuarlar ekleyerek yaz coşkusunu odalarınıza serpiştirebilirsiniz.

Deniz temasını kucaklayın 

Hepimiz denize nazır bir konumda, yazı yaşayacak kadar şanslı olmasak da evlerimizde bir deniz kenarı havası yaratmamız mümkün. Sadece mavi renge yer verebilir ya da masa, sehpa veya duvarlarda deniz kabukları, küçük ve renkli sahil taşlarından dekorlar yaratabilirsiniz. Çapa, pusula, can simidi gibi marin temalı küçük objeler veya sanat eserleri de denizin ruhunu evinize başarıyla taşıyacaktır. Kumsalvari bir atmosfer yaratmak için yastıklarda, koltuk şallarında veya halılarda hasırlar veya mavi, beyaz ve kırmızı tonlarda dalgalı, çizgili tasarımlar tercih edebilirsiniz.

Dokuların dansı

Belli malzemeler ve dokular yazı diğerlerine göre daha çok anımsatır. Perdeleriniz, yatak ve masa örtüleriniz için keten veya pamuk gibi doğal ve hafif kumaşlar kullanın. Rattan veya hasır mobilyalar, jüt kilimler veya bambu storlar gibi unsurlarla evinizi farklı köşelerine tropikal dokunuşlar ekleyebilirsiniz.

Dışarıyı içeriye taşıyın 

Uzun günler ve ardından gelen hafif akşam serinliği yaz aylarını dışarıda, açık havada yaşanan bir döneme dönüştürür. Dışarıyı iç mekana taşımak, dış mekandan ilham alan aksesuarlarla yazlık bir beldede bir bankta oturuyor hissini evinizde imite edebilirsiniz. Rahatlatıcı bir yazlık ambiansı yaratmak için bir hamak veya sandalye asabilirsiniz. Halat, sisal veya jüt gibi doğal malzemelerden örülmüş sepet, dekoratif kase veya aydınlatma abajurlarına yönelmek de yazın dışarıda olma hissini salonlarınıza taşımaya yardımcı olacaktır.

Kokulu mumlar ve difüzörler: 

Görsel ve dokusal olarak yazı evinize dahil ettik. Ancak dört dörtlük bir yaz deneyimi mis gibi kokular ve baştan çıkaran aromalar olmadan eksik kalır. Narenciye, lavanta, hindistan cevizi veya deniz kokulu parfümler, yaz anılarını çağrıştıran kokulara sahip mumlar, oda kokuları ve tütsüleri evinizin farklı odalarında kullanın. Mevsimin ruhunu herkesle paylaşmak için özellikle için ortak alanlarda kokulu mumlar yakın. 

Yaz aylarının özünün güneşi, parlak renkleri, doğal unsurları, denizi ve rahat biraz da umursamaz bir tavrı kucaklamak olduğunu unutmayın. Evinizde ideal yaz kaçamağı ruhunu oluşturmak için bu fikirleri kişisel tarzınıza ve zevklerinize uyarlamaktan çekinmeyin.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler