icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Kırlardan Tropik Ormanlara Doğayı Duvarlara Taşıyoruz

Bu yıl, dramatik motifler ve geometrik desenlerden sanatsal panolara, geniş bir yelpazede duvar karolarının yapabileceklerinin sınırlarını zorluyoruz. Duvarlardaki bu dinamizmle birlikte renkleri de hayatımıza geri alıyoruz.

  • 20 Haziran,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 778 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Mekanlarda desen, daha kabul edilebilir ve daha çok arzu edilir hale geldikçe duvar panoları da banyolarda, mutfaklarda ve evin genelinde kendini gösteriyor. Seramik ve porselen karo üretimindeki gelişmeler sayesinde de artık hikayesi olan desenleri büyük ölçeklerde ıslak mekanlarda kullanabiliyoruz. Hatta ağır atmosferik koşullara, dona ve yağmura karşı dayanıklı olan bazı ürünleri, dış mekan cephelerine kaplayabiliyoruz. İşte teknolojinin bize sunduğu bu imkanlar sayesinde üretim artarken, ‘duvar panoları' da bugün bir trende dönüşebiliyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz elbette, son bir yılda Pinterest’te şaşırtıcı bir şekilde %135 artan ilgili başlıklardaki aramalar da gösteriyor!

ORMAN ve BİTKİ MOTİFLERİ

Duvar panolarının yeni seramik trendlerinden biri olduğunu bildiğinize göre şimdi sıradaki soruyu alabiliriz. Peki panolarda hangi desen ve motifler olacak? İstediğiniz deseni, üretimi mevcutsa duvarınıza kolayca uygulayabilirsiniz. Genel eğilim ise doğayı evlere taşıdığımız bu son yıllarda haliyle doğadan unsurları duvarlara taşımak: Ormanlar, kırlar, renkli çiçekler, yeşil mi yeşil yapraklar…. Uzmanların söylediğine göre; doğadan gelen desenler, hatıraları ve duyguları uyandırdığından kendi yaşam alanımızdan farklı uzakların düşünceleri güne heyecanla başlamamıza ve hayal kurmamıza yardımcı oluyor. Özellikle de bitkilerin süslediği duvar panoları, bitkilerin su ile güçlü bir bağı olması sebebiyle, banyoları doğal ortamları haline getiriyor.

İYİ FİKİR! Fayanslarla bir duvar panosu yapmak ve onu öne çıkmak istiyorsanız, arka planla kontrast oluşturan bir renkte karo ile eşleştirin.

BİRAZ HAYAL GÜCÜ

Tropik ağaçlarla ve geniş yapraklı bitkilerle dolu bir yaşam alanının, yağmur ormanlarında hissettirmesini kim istemez! Ancak şehir hayatında bazen imkanlarımız kısıtlı oluyor. Örneğin; bitkilerin yeteri kadar ışık almadığı küçük metrekareli bir dairede yaşayanlar ya da bitkilere bakamayacak kadar yoğun çalışanlar birkaç dakika da olsa huzura ve rahatlığa nasıl kavuşacaklar. Bitkilere alışkın değilseniz, alerjiniz varsa veya dünyayı özgürce dolaşamıyorsanız, biraz hayal gücü ve panoramik bir duvar panosu ile evinizin istediğiniz alanını hayal bahçenize dönüştürebilirsiniz. 

DOĞAYA UYANIŞ

Çanakkale Seramik’in kişiselleştirilebilir modüllerle klasik dokunuşlardan modern yorumlara birçok tasarım fikri sunan Wabi Koleksiyonu Shiro serisi, tropikal desenlerle donatılan Shiro Palm ile doğanın canlılığını yansıtırken, Shiro Bloom dekoruyla yaşam alanlarını floral uyanışa davet ediyor. Mat ve parlak yüzeyleriyle doğanın cazibesini sadelikle yorumlayan Shiro serisi ile siz de hayranlık uyandıran mekanlara sahip olun.

MODERN MANZARALAR 

Sadece tropik ve vahşi orman kurgularını değil; duvar karolarında kır manzaralarını, romantik gül buketleri ve gotik trendine atfen modern barok çiçek demetlerini de iç mekanlarda görmek mümkün olacak. Bu durum sizi duvar panosu fikrinden uzaklaştırmasın çünkü 1980’ler salonlarını kaplayan somon renkli mini çiçekli duvar kağıtları gibi görünümlerden bahsetmiyoruz. Yeni tasarımlar daha organik görünümlü, yalın ve ev atmosferiyle uyum içerisinde, en önemlisi geniş formatlılar. Çiçekli karoları, mutfağa drama katmak için tezgah arasında veya banyoda lavabo arkasından kullanarak o alanlarda ilgiyi artırabilirsiniz.

NEM ARTIK SORUN DEĞİL

Cesur çiçekler, tropikal yapraklar, soyut şekiller veya patchwork tekrarlar sizi cezbediyorsa, tek panel kullanmak veya duvar kağıdı kaplamak yerine, tekrarları oluşturmak için büyük ebatlı duvar karolarını tercih edebilirsiniz. Büyük ebatlı desen uygulamalarıyla artık banyolarda, duş buharı ve nemin soyulmaya veya kabarmaya neden olacağı konusunda da endişelenmenize gerek kalmamış olacak.

Doğayı eve taşımanın en kalıcı yolu olan duvar panelleri, duvar panoları ve geniş ölçekli fayansları bir tıkuzağınızda. Geriye sadece yeri ve deseni belirlemek kalıyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler