Aromaterapi İle İyi Hissettiren Banyolar
"Doğaya ve doğal olana dönüş" akımı, banyo yaşamını tepeden tırnağa sağlıklı ve iyi hissettiren bir çizgiye oturtuyor.
- 18 Ocak,2022
- 6 dk okuma
- Bu içerik 1441 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Her geçen gün, rafine, sağlıklı ve beden-zihin dengesi içeren bir yaşam isteyenlerin sayısı artıyor. Wellness ve wellbeing gibi kavramların popüler olması, doğallık odaklı yeme-içme düzenlerinin yaygınlaşması, yine doğal içeriklerle hazırlanan öz bakım ürünlerinin çeşitlenmesi ve yorucu günlük yaşamın bireylerde "sağlığa sahip çıkma" refleksini yaratması ile hepimiz kendimizi içten ve dıştan yenilenme restorasyonuna almak istiyoruz.
Bir arınma merkezi olarak banyo, tıpkı doğal beslenme üssü olan mutfaklar gibi, doğa odaklı ürünlerle birleşen bir tazelenme hareketinin merkez noktası. En basitinden, bugün bir kalıp sabun almaya gittiğimizde dahi, bitki, baharat veya çiçek özlü bir çeşidi varsa tercih eder durumdayız. Artık, hangi bitkinin saçlarımıza, hangi yağın cildimize fayda sağladığını biliyoruz. Dolayısıyla banyo, kendini sadece suyla değil, binlerce doğa mucizesiyle de birleştiriyor.
Aromaterapi, işte bu yeni banyo kültürünün önemli bir etabı. Bilinçaltımıza etki eden ve limbik sistemimizi doğrudan etkileyen en önemli duyumuz olan koku almaya seslenen aromaterapi, aromatik öz yağlar ile hem koku duyumuzu hem de beden sağlığımızı etkileyen bir şifa kültürü. Bitkilerin kabuk, yaprak, çiçek, meyve, tohum, sap, kök gibi farklı bölgelerinden elde edilen uçucu ve sabit yağlar aracılığıyla bütünsel dengeyi sağlayan, beden ve zihni uyararak ruhani değişim ve farkındalık yayan duyusal bir yöntemler bütünü olan aromaterapi, temel olarak %100 saf aromaterapik uçucu yağları kullanarak vücudumuzdaki yedi enerji merkezini (çakralar), bedenimizi, düşüncelerimizi ve bilinçaltımızı uyarıyor ve bize bir denge getiriyor.
Ruh-beden-zihin arasındaki bu iletişimi kişisel bakım, temizlik, kimyasallardan arınma, topraklanma, enerji dengeleme gibi daha bütünsel olarak ele aldığımızda, günümüz banyolarının oda kokularından yüz nemlendiricilerine, ham ipek keselerden saç maskelerine uzanan geniş bir malzeme ailesine kucak açan bakım kozalarına dönüştüğünü görüyoruz. Dolayısıyla bugün, bilinçli ve kaliteli bir banyo yaşamından bahsediyorsak, insan yaşamına değer katan mekân ve tasarımlar ile kişiye özel bakım ürünlerini birbirinden bağımsız düşünmemek gerekiyor.
Bu birleşimin en güzel ve faydalı örneklerinden biri Kale Banyo ile Homemade Aromaterapi arasında gerçekleşmekte. 2012 yılında kurulan Homemade Aromaterapi, yüz, vücut ve saç bakımı, uçucu & sabit yağlar, ev ve ofislere yönelik spreyler, mumlar, kokulandırıcılar vb. kategorilerde doğal içerikler kullanılarak hazırlanmış ürünleriyle bu kültürün en başarılı lokal markalarından biri konumunda. Bireylerin banyo yaşamlarına değer katan tasarımlar üreten ve yepyeni bir kültür yaratan Kale Banyo ile Homemade Aromaterapi'nin buluştuğu noktada ise karşımıza özel bir koleksiyon çıkıyor: El, yüz ve vücut için üretilen katı ve sıvı sabunlar, el ve vücut ovması, vücut sabunu ve oda kokusundan oluşan bu özel seçki, Kale Banyo mağazalarında satışa sunulmakta.
Homemade Aromaterapi'nin Kale Banyo özel seçkisindeki ürünlerle yenileniyoruz!
Homemade Aromaterapi'nin Kale Banyo için hazırladığı özel koleksiyondaki ürünlerden katı kastil sabun, zeytinyağı, hindistan cevizi ve hint yağının canlandırıcı etkisini yaşatırken, sıvı kastil sabun ise duş keyfini bir doğa şölenine dönüştürmekte. Hoş kokusuyla rahatlatan ve motivasyonu artırmaya yardımcı olan oda kokusu ile selülit gidermeye yardımcı olan ve cildi canlandıran el & vücut ovması ise koleksiyonun diğer ürünleri.
En popüler aromaterapi yağları ve faydaları
Günümüzde popüler olmuş uçucu yağların farklı etkileri bulunuyor. Bakalım, hangi yağ nelere kadir:
1. Fesleğen esansiyel yağı, konsantrasyon sağlamak ve depresyonun bazı semptomlarını hafifletmek için kullanılıyor.
2. Bergamot uçucu yağının, idrar yolu ve sindirim sistemi için faydalı olduğu belirtiliyor. Okaliptüs yağı ile birleştirildiğinde stres kaynaklı cilt problemlerini hafifletmeye yardımcı olabiliyor.
3. Papatya esansiyel yağı, yine cildi yatıştıran bir etkiye sahip.
4. Okaliptüs esansiyel yağı, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda sinüsleri rahatlatmaya yardımcı olabiliyor.
5. Lavanta esansiyel yağı, küçük kesikler ve yanıklar için antiseptik olarak, ek olarak uyku kalitesini artırmak için kullanılıyor.
6. Kekik uçucu yağının yorgunluk, sinirlilik ve stresi azaltmaya yardımcı olduğu biliniyor.
Henüz yorum yapılmadı.