Zemin ve Duvar Seramiklerinde Altının Yükselişi
Biraz klasiğe, biraz tarihe, biraz da gösterişli estetiğe vurgu yapan altın efekti, zemin ve duvar seramiklerine heyecan katarak mekanda bir statü simgesi olmaya devam ediyor.
- 6 Mayıs,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 888 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Dekorasyon otoriteleri 2022 için renklerin, dokuların ve malzemelerin gösteriş ve şıklıkta birleşeceği bir görüşte hemfikirler. Özellikle banyolar için minimalist ve monolitik tonları kullanan spa atmosferleri her ne kadar popülerliğini sürdürse de karşı cepheden de daha cesur, daha frapan ve daha ışıltılı dekorasyonlar yönelimleri gelmekte. Klasik tarzı modernize etmek isteyen ve çağdaş şıklık arayan tüketicilerin bu talepleri doğrultusunda markalar da tasarım listelerini bir kez daha altınla donatıyorlar.
Kromun çok uzun bir süredir banyonun kralı olduğu bir gerçek ancak onun bu hakimiyetinin yakın zamanda pirinç ve bakır gibi tonlarla değiştiğini gördük. Şimdi ise gerçekten "zamansız" olarak kabul gören altının yükseldiğini izliyoruz; üstelik bu borsada değil, evimizin banyosunda gerçekleşiyor.
Altın, bulunduğu her alana lüks hisler veren, tarihi bir ağırbaşlılık ve statü katan özel bir metal. Çok eski çağlardan bu yana soyluluğun simgesi olan, mücevher ve para olarak kıymet bulmuş ilk madeni olan altın parlaklığı, direnci ve dövülebilirliği sayesinde yüzyıllar boyunca ilginç ve merak uyandıran bir varlık. Onu dekorasyonda varaklanmış olarak aynalarda, sırma olarak kumaşlarda görmeye alıştık ama ıslak mekân yüzeylerinde kullanımının popülerleşmesi çok daha yakın geçmişe tarihlenmekte. Özellikle duvar ve zemin karolarında onu kimi zaman onu geleneksel motiflerle, kimi zaman da geometri gibi daha güncel formlarda görüyoruz. Bu da kullanıldığı alanın nasıl bir stil istediğine bağlı.
Daima ilgi çekici olan ve dikkat odaklayan altının maddeselliğini dekorasyon dünyasına yansıtırken ihtişam, değerlilik ve ışıltı ihtiyacı öne çıkıyor. Çünkü altın, mekâna “asil bir sadelik ve sessiz bir ihtişam” katıyor.
Altın ve beyaz: Beyazın sadeliğini ve altının ışıltısını bir araya getirdiğiniz zaman, farklı tarzlarda atmosferlere doğru yol almak mümkün. Burada altın dekorunun nasıl kullanıldığı önemli: Geometrik formlarda kullanıldığı zaman retro, oryantalist çizgilerde kullanıldığı zaman klasik, çiçek gibi desenlerde yer aldığında ise pastoral bir stile yönelmiş oluyorsunuz. Ancak beyaz, her zaman hâkim olacağı için eninde sonunda ferah, hafif, yüksek bir mekân duygusu yakalıyorsunuz.
Çanakkale Seramik ailesinin Formart duvar ve zemin karo koleksyionundan Vanity modelinde, altının beyaz üzerinde geometrik çizgilerle kullanılmakta. Bu da bizi, elegan modernizm stiline götürüyor. Öte yandan markanın Artisan serisindeki altın kullanımı, beyaz ve mermerle kombinlenmiş. Artisan'daki altın vurgusunun ark ve damask desenlerle işlenmesi, klasiğe gönül verenleri yakalıyor. Çanakkale Seramik'in Orientile/Rumi serisinde yine beyaz ve altın birlikteliğinin geometrik buluşmasını görüyoruz. Gelenekselliği sadeleştirmek isteyen ve duvarlarında grafik oyunlar yakalamak isteyenler bu seride aradıklarını bulacaklar.
Altın ve siyah: Genellikle Art Deco tarzını sevenlerin kullandığı bu düette, siyah hâkim, altın ise vurgulayıcı renk olarak yer alıyor. Maskülen bir çağrışım yapan bu ikilinin, mümkün olduğunca geniş alanlarda kullanılmasını öneririz çünkü siyah eninde sonunda mekânı daraltan bir etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor.
Altın ve natürel tonlar: Bej, vizon, krem ve ekru gibi doğa orjinli renk paletinin verdiği ilk duygu, sonsuz natürellik. Bu tonlar mekanlarda en iyi mermer ve taş görünümlü seramik ve porselen karolarla sağlanmakta. Bu gruba altın vurgusu katıldığında ise lüks duygusu biraz daha artıyor. Baz olarak kullanılan hamlık duygusu, altın detaylarla statü ve karakter kazanıyor. Çanakkale Seramik'in Daria koleksiyonundaki vizon-altın birlikteliği, modern klasik mekanlar yaratmak isteyenlerin dikkatini çekebilir.
Henüz yorum yapılmadı.