icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yaşam Alanlarında Natüralizm Trendini Yakalamak

Yaşam alanlarında trend ya da zamanın modasına göre değişmeyen alanlar yaratmak, yaşadığımız yüzyılın genel eğilimlerinden belki de en önemlisi. Böyle bir yaşam alanı tasarlamak için ise size yön verecek bir stil var: Natüralizm. Gelin, ev ya da ofislerimizi bu trendin ışığında nasıl tasarlayabileceğimize bir bakalım.

  • 17 Eylül,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 97 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşadığımız mekânı dış dünyadan bağımsız düşünmemek gerek. İçine doğduğumuz gezegene tüm genlerimizle bağlı ve uyumlu olduğumuzu unutmadan yaşam alanlarımızda huzurlu, dingin ve ihtiyaçlarımıza yanıt veren bir kurgu tasarlamak için ise çok da uzağa gitmeye gerek yok. Dönüp dolaşıp kendimizi kucağında bulduğumuz doğanın bize iç mekânda da söyleyeceği güzel şeyler var.

Görünümü ve stiliyle uzun yıllar kullanıma uygun, sürdürülebilir bir seçim; natüralizm. Doğaya ait malzemelerle doğallığın gölgesinde şekillenen detayları barındırmasıyla duyarlı ve insan tabiatına en uyumlu alanlara vurgu yapıyor. Dinamik, ferah, iyi duygularla donatılmış bu iç mekân tasarımını nasıl ve nerelerde uygulayabiliriz sorusunun yanıtı için ise sizi içeriğimizi okumaya davet ediyoruz!

bej krem rengi koltuk ustunde yesil sal,bej krem renginde duvar,yuvarlak krem bej rengi yuvarlak sehpa,minimalist modern oturma alani
banyolarda kullanilan krem rengi seramikler,banyolarda kullanilan siyah zemin seramigi,kale lavabo,yuvarlak beyaz lavabo,konsol lavabo

Natüralizmin anahtarı: Ahşap

Ham ve en doğal haliyle malzemeler tercih etmek dendiğinde aklınıza ne geliyor? Elbette ahşap malzemelerden yapılmış tasarımlar, öyle değil mi? Sıcak, samimi, dinamik ve modern... Bu ana seçimin etrafında şekillenecek stiller ve renk kombinasyonları, her zaman uyumlu sonuçlar verecek anahtar çözümlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu görünümün en belirleyicilerinden olan masif ahşaplar, aynı zamanda en uzun ömürlü ve dayanıklı seçimlerden biri. Dolaplar, mobilyalar, sehpalar, duvar panelleri, kapılar... Hemen her köşede konumlandırabileceğiniz bu malzemeyi, birçok mobilya ve tamamlayıcı mobilya için tercih edebilirsiniz. Mümkün olduğunca cilasız ya da doğal cilasıyla masif ahşaplar, sürdürülebilir seçeneklerinizden biri olacak.

Mobilyaların yanı sıra aksesuar seçimlerinde de natüralizme gönderme yapan alternatiflere yönelmeniz destekletici olacak. Örneğin mermer ya da topraktan yapılmış saksı ve vazolar, ahşap biblolar ya da seramik tabaklar... Natüralizmin içinde kalabilmek için A’dan Z’ye evinizin tüm alanlarındaki seçimlerinizde mutlaka doğaya ait ya da doğal kaynaklardan üretilen tasarımlara yönelmeyi, bütüncül bir düşünce tarzını benimsemeyi unutmamalısınız.

Ahşaba alternatif natüralist diğer çözümler hangileri?

Bu malzemeleri hangi diğer doğal dokularla destekleyebiliriz konusunda ise huş, rattan, keten, hasır ve su sümbülü gibi alternatiflere yönelebilirsiniz. Bazen ahşap tasarımlarla birlikte tamamlanabilen bu diğer doğal malzemeler, daha dekoratif ve estetik görünüm oluşturmak için natüralizm trendinin stil kodları arasında yer alıyor. Görece diğer malzemelere oranla daha pahalı sayılabilecek fiyatlarının yanında uzun yıllar kullanabileceğiniz, hatta nesilden nesile bırakabileceğiniz türden akıllı bir alışveriş imkânı sunuyor.

Bütçenize daha uyumlu olacak ahşap kullanımları için ise örneğin zemin çözümlerinde ahşap görünümlü laminat parkeler ya da neme ve suya dayanıklı ahşap görünümlü porselen ve seramik karolar da yine natüralizmin akıllıca çözümlerinden biri. Bu malzemeler, yine aynı doğal içerikli üretimleriyle çevreci ve dayanıklı çözüm sunan materyallerden.

krem bej tonlarinda salon tasarimi,ceviz rengi masa sandalye yemek odasi,yemek masasinin ustunde siyah parlak sarkit aydinlatma
krem rengi seramik,salonlarda kullanilan seramikler,yuvarlak hatlarda organik salon tasarimi,krem rengi salon tasarimi

Organik formlarla desteklenen seçimler yapmak

Büyük mobilyalar ya da küçük aksesuarlar... Tüm seçimlerinizde tercih ettiğiniz ürünlerde mutlaka formlarda doğayla özdeş stilleri tercih etmelisiniz. Örneğin organik bir geçişe sahip yemek masası ya da köşeli değil daha oval ve yumuşak geçişlere sahip dolaplar, sandalyeler... Diğer yandan seçimlerinizde eğer ahşabın en doğal haliyle düz bir hatta sahip değil daha kendine özgü ve olduğu gibi uzanan bir mobilya gördüyseniz örneğin, işte bu tam bir natüralist seçenek!

Doğal içeriklerden yana olan natüralist bakış açısını benimseyin

Alışveriş yaparken ve örneğin konu tekstil seçimleriyse eğer mutlaka organik ve doğal ipliklere yönelmenizi öneririz. Pamuklu, keten, modal ya da bambu kumaşlardan tasarlanmış havlular, döşemelik kumaşlar, perdeler hem uzun ömürlü hem de nefes alabilen yapısıyla hafifliğin altını çizecektir.

İpucu: Son dokunuş olarak gözükse de olmazsa olmazınız olarak düşüneceğiniz bir diğer nokta ise bolca yeşil yapraklı bitkileri evinize davet olacak. Büyük saksılarda köşelerde ya da minik alternatifleriyle raf ve dresuarlarda kullanacağınız bitkiler hem ruh halinize hem evinizin stiline ait natüralist bir imza olacak.

gun isigi alan siyah cerceveli pencereli oda,bitkilere bakan oturma alani,ahsap zemin,beton duvarlar,kumas sandalye,siyah abajur
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler