Banyolarda Küvet Alanını Dekoratif Hale Getirmek İçin 7 Öneri
Ruhumuzu dinlendiren, bizi tüm negatiflerimizden arındıran yıkanma ritüelleri içinde küvet kullanmak, başlı başına bir etkinlik adeta... Zenginleştirip güzelleştirmeye çok müsait küvet alanlı banyolara özel dekorasyon önerilerimizle küçük dokunuşlarla nasıl SPA etkisi elde edebileceğinizi konuşalım mı?
- 8 Kasım,2024
- 3 dk okuma
- Bu içerik 156 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Yaşam alanımız içinde günün ilk saatlerinden başlayan ve adeta hiç uyumayan bir bölüm banyolarımız. Bizi güne hazırlayan, yoğun bir günün sonunda stresimizden arınmamızı sağlayan banyomuzda, adeta dar alanda paslaşıyoruz. Çoğu banyo gibi geniş olmayan bu bölümlerle fonksiyonel seçim ve kurgularla bir dünya yaratıyoruz.
Peki ya banyo alanımız nispeten geniş sayılabilecek bir alana sahipse? Küvet kullanılan banyoların duş alanlı banyolara nazaran daha geniş olduğu bilgisiyle birlikte biraz daha özgürleşebiliyoruz. Daha yaratıcı ya da dekoratif anlamda değerlendirebileceğimiz banyolarımızın bu küvet bölümlerini 7 küçük adımla güzelleştirmeye ne dersiniz?
1.Doğal dokulara öncelik vermek
Eğer bir küvetimiz varsa kişisel rahatlama anlarımıza daha fazla yer verebilir, küvetimizi kendimizi şımartmak için bir bahane olarak kullanabiliriz. Eğer bir rahatlama köşesi tasarlayacaksak eğer mutlaka doğayla uyumlu bir kurgu üzerine çalışarak, yaradılışımıza uygun bir dünya yaratmalıyız. Örneğin bu alanda plastik hiçbir detaya yer vermeden, doğal malzemelerle bir dekorasyon düşünebiliriz.
Ahşap mini bir tabure ya da küçük bir küvet yanı sehpa ile köşe oluşturabilir, zeminde jüt ya da bambu içerikli bir banyo paspası tercih ederek ahşap dokunuşu devam ettirebiliriz. Lif ya da kese gibi seçimlerle doğal süngerleri tercih ederek bütünlüğü detaylarda da sağlamak oldukça önemli.
2.Banyo tekstillerinde bütünlük sağlamak
SPA etkisinin altını çizdiğimiz küvet alanında havlu ya da bornoz gibi banyo tekstillerinde müslin, bambu içerikli tasarımları tercih edebilirsiniz. Hem hafif ve zarif bir görünüm hem de küvetin hemen yanı başında ahşap bir askıyla duvarda asılı halini de pek tabi dekoratif görünüme dahil edebilirsiniz. Banyonuz ne kadar geniş olursa olsun imkânı olan her köşedeki seçimleriniz fonksiyonel bir bakışla seçilebilenlerden olsun.
Banyonuzdaki odak noktasını küvetiniz olarak aldığınız bu durumda, desenlerden uzak durarak mümkün olduğunca doku öncelikli ve bejler, pastel yeşil ya da maviler gibi doğadan ilhamla seçtiğiniz bir renk paleti ile ilerleyebilirsiniz. Mutlaka bir desen tercih etmeyi sevenlerdenseniz eğer, yaprak desenleri tam da SPA etkisi bir küvet alanı dekorasyonuna çok yakışacak.
3.Küvet keyfi için aromaterapiden ilham almak
Haydi biraz güzel kokalım, sakinleşelim! Duş kullanımından ziyade daha şifalandırıcı bir etkiye sahip küvet alanlarında ruhunuzu iyileştirecek tüm detayları kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Elbette doğal içerikli duş jelleri, sabunlar, şampuanlar bir yana aslında işe biraz daha keyif katacak alanlara da yönelmenizde fayda var.
Örneğin doğal uçucu yağlar ve doğal içerikli mumlarla bir köşe yaratabilir, buhurdanlıklar ya da tütsülüklerle mutlaka koku duyunuzu harekete geçirebilirsiniz. Siz küveti kullanmazken bile tüm banyoya mis gibi yumuşacık kokular yaymak, küvet alanının dekorasyonuna yapacağınız en etkili dokunuşlardan biri olacak kuşkusuz.
4.Işık kullanımıyla odak noktası haline gelen küvetler
Burada amacımız sakinleşmek, dingin bir alan yaratmak ise mutlaka ışık kullanımı üzerine eğilmelisiniz. Örneğin tavandan yayılan bir ışık yerine köşelerden dolgu etkisi yaratacak, yumuşacık, dimer özelliğiyle kullanımınıza göre kişiselleşen ve birden fazla alandan dağılan lokal ışıklandırmalar, küvetleri daha dramatik bir sahnede hissettirecek.
Elbette aydınlatmadan bahsederken mumları es geçemeyeceğiz. Bir tepsi ya da sunum tabağı üzerinde tasarlayacağınız mum gruplandırmalarını, irili ufaklı bir seçkiyle küvetinizin dizinin dibinde kullanabilirsiniz.
5.Bitkilerin en yakıştığı yerler: Küvetli banyolar
Yaşam alanlarınız içinde çoğunlukla antre ve salonlarda tercih ettiğiniz büyük saksı bitkileri, küveti olan bir banyoda harikalar yaratacak. Nemli ve görece daha az gün ışığına ihtiyaç duyan saksı bitkilerini tercih edeceğiniz banyo alanınızda, ortalama boyu 1.5 metre olacak şekilde bir köşeden size gülümsemesine izin vermenizi öneriyoruz.
Evin diğer alanlarına göre daha soğuk bir ruha sahip banyoları pamuk gibi yumuşacık bir samimiyete dönüştürmenin en güzel yollarından biri olarak yeşil yapraklı saksı bitkilerini söyleyebiliriz. Belki vazonuzda birkaç taze okaliptüsü düzenli kullanarak nefesinizi de şifalandırabilirsiniz böylece.
6.Gözlerinizi kapatıp kendinizi müziğe bırakacağınız bir sahne hayal edin
Küvetinizdeki keyif anlarınıza ve elbette banyonuzun SPA ruhuna uyumlanabilmek için biraz da müzik konuşalım mı? Neme ve suya dayanıklı bir mini hoparlör edinip küvetinizin yakınına yerleştirebilirsiniz. Biraz daha doğal bir görünüm istiyorsanız teknolojik bir ürün yerine doğal ve akustik bir ses verecek hoparlör edinebilirsiniz. Tüm bu detayların yanında ise tabi ki bir rahatlama playlist’i yapmaya başlayabilirsiniz.
7.Gerçek bir son dokunuş: Küvet tepsisi
Küvet alanını dekore ederken her gördüğümüzde şöyle bir elimize alıp incelediğimiz küvet tepsilerini şimdi göreve çağırma zamanı! Başucu sürahiniz, detoks suyunuz ve biraz da taze meyvelerle sevdiğiniz diziyi izlediğiniz tabletinizi ya da favori kitabınızı yanınızdan ayırmadığınız küvet tepsisi, siz küveti kullanmadığınız zamanda da bulunduğu yerden size göz kırpacak, küvetinizin çekiciliğini artıracak.
Farklı alternatiflerle zenginleştirmek için kuru meyveler ya da şifalı bitki çaylarıyla da kendi sunumunuzu yaratabilirsiniz. Naturel ahşap malzemeli küvet tepsinizi neme dayanıklı bir ağaçtan tercih ederek sürdürülebilir bir alışveriş tercihi yapabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmadı.