icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Balkon ve Bahçelerde En Trend Dokunuşları Birlikte Yapıyoruz

Konumumuz balkonlar, bahçeler, teraslar! Kısacası yaşam alanımızın dış dünyayla doğrudan bağlantıda olan kısmı. En temel ihtiyacımız olan doğayla direkt bağlantıda olma seanslarımızın eşlikçilerini en yeni trendlere göre değerlendiriyor, yeniliyoruz. Yeni bir alan kurgusu sürecindeysek de işe nerelerden başlayacağımızı bu içeriğimizden öğreniyoruz.

  • 18 Ekim,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 19 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşam alanlarımızın iç dekorasyonu kadar dış mekân dekorasyonu da oldukça önemli. Ev yaşamını banyosundan bahçesine bir bütün olarak ele almamız gerektiğini söyleyen son birkaç yılın trendleri, kendimize ait açık hava bölümlerimiz üzerine eğilmemizi öneriyor. Her biri meditatif anlardan oluşan açık hava ile temas zamanlarımızda daha verimli, daha stil sahibi ve daha trend adımlar atmak için bir içerik hazırladık.

Doğru bir dekorasyon ve seçkiyle bahçe, balkon ve teraslarımızı yılın yükselen temalarıyla birlikte şekillendirmek için hazırladığımız notları, alışveriş listenizi yaparken yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz. Geride sadece yaratıcılığınızı ekleyeceğiniz bu kapsamlı dış mekan dekorasyonu yazımıza buyurun.

kaleseramik roma kahve serisi,zeminlerde kullanilan seramikler,acik alanlarda kullanilan seramikler,teras seramikleri

Doğayla uyumlu, doğaya saygılı yaşamlar

Yatak odasından mutfağa, banyodan salona evlerin her birinden aynı sesler yükseliyor: Doğayla uyumlu, doğaya saygılı mekanlar! Son birkaç yılın ve özellikle pandeminin ardından değişen yaşam önceliklerinin de etkisiyle, dekorasyonu doğa ve sürdürülebilirlik öncelikli bir rüzgar kasıp kavuruyor.

Bu haklı yönelimin ardından şekillenen her yeni dekorasyon trendi, doğaya uyumlu ve ilhamını doğadan almayı adeta şart koşuyor. İçinde yaşadığımız dünyaya anlamlı bir hayat sürmek, çevreye verdiğimiz zararı minimuma indirmek ve sürdürülebilir seçimleri işlevsellikle harmanlamak artık ne kadar önemli, değil mi?

İşlevsellik, estetik, sürdürülebilir

Dış mekanımızı yeni bir keşifle tasarlamak, doğanın kalbinde ve adeta doğanın devamı niteliğinde bir sahneye dönüştürmek kulağa harika bir fikir gibi geliyor. Nitekim dış mekan trendleri de işin özünde mutlaka bu konuya işaret ediyor. Gelin, bu uyumu nasıl sağlayacağımıza bir göz atalım.

Ahşap, taş, mermer, seramik, porselen... Malzemesini ve çıkış noktasının doğanın kalbinden alan bu malzemeler, açık hava alanlarımızı kurgularken ana malzememiz olmalı. Özellikle zeminlerde porselen ve seramik fonlar oluşturmak, bu fonun üzerinde yine doğal dokulara öncelik vermek yılın açık hava trendlerinin olmazsa olmazı.

basaltina serisi,kaleseramik basaltina serisi,acik alanlarda kullanilan seramikler,gri zemin seramikleri,gri duvar seramikleri,krem rengi duvar seramikleri

Peyzaj ve bitkilendirme konusu

Doğal malzemelerle doğaya yakışır tasarlanacak bu açık hava alanlarında tercih edeceğiniz bitkilere de bir gönderme yapıyor yılın trendleri. İklim değişikliğinin bir sonucu olarak kapıda bekleyen kuralık tehlikelerine olumsuz bir detay oluşturmamak için hem az suya ihtiyaç duyan hem de farklı hava koşullarına nispeten daha dayanıklı olan bitkilerle bir peyzaj çalışması yapılmasının üstünde duruyor.

Diğer yandan su tüketimini sadece bitki seçiminde değil daha genel bir çerçevede kontrol altına alabileceğimizi de unutmamak gerek. Yağmur sularını biriktirebildiğiniz küçük su yolları yapmak ve doğal bir sulama alanı oluşturmak, çok kıymetli adımlardan biri.

Rahatlık, keyif ve konforun önemi

Yılın açık hava trendlerinden söz ederken seçeceğimiz konfor tasarımlarında bazı kriterleri birlikte değerlendirmek istiyoruz. Koltuk, kanepe, salıncak, hamak, uzanma koltuğu, şezlong gibi oturma ünitelerinin tamamında rahatlığın ve konforun önceliğimiz olmasından söz ediyoruz.

Bu konuya bir diğer alternatif olarak mümkün olan tasarımlarda gizli depolama alanlarına sahip alternatiflere de yönelebiliriz. Bu alternatiflere sehpalar ya da bahçe ekipman dolapları gibi tüm dağınıklığı toplayacak ama aynı zamanda işlevsel yönü güçlü olacak alışverişler yapmak önceliğimiz olmalı.

Terasta kullanilan acik tonlarda seramikler,dis mekan seramikleri,balkon seramikleri

Sürdürülebilir aydınlatmalar

Doğaya saygılı derken açık hava dekorasyonumuzda ihtiyacımız olan bolca aydınlatmanın tamamını solar özellikli, yani güneş enerjisiyle çalışan alternatiflerden edinebiliriz. Bu tarz seçimler, apliklerden abajurlara varan geniş bir skalada bulunabiliyor artık. Diğer yandan uzun ömürlü olması isteğiyle su ve neme dayanıklı aydınlatma seçeneklerini önermeyi de unutmayalım.

Le tavole serisi,terasta kullanilan seramikler,parke gorunumlu seramikler,acik alanda kullanilan seramikler
balkon bahce trend dokunuslari,vazoda aycicegi,limonlar,masada kahveler ve kruvasan

Dekoratif seçimler

İş aksesuarlara geldiğinde yine aynı doğal malzemeli seçimler, bahçe, balkon ve teraslara çok yakışıyor. Beton ya da topraktan yapılmış heykellerle hem bahçe tasarımınızı zenginleştirebilir, hem de yağmura ya da güneşe dayanıklı, uzun ömürlü sürdürülebilir malzemelere öncelik verebilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler