Yeni Evinize Taşınmadan Önce Banyoda Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar
Henüz taşındığınız evin banyosu yeni veya kullanışlı değilse bize bir kontrol edilecekler listesi gerekiyor değil mi?
- 4 Şubat,2022
- 3 dk okuma
- Bu içerik 1343 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Güzel başlangıçlar için, yeni bir eve taşınmaya karar verdiniz. Seçiminizi yaptınız ve heyecanlı bir koşuşturma sizi bekliyor. Ancak yerleşmeden önce, özellikle de banyodaki sağlık, güvenlik, alan yerleşimi gibi çözüm isteyen noktaları belirlemeli, gereken bakım ve tadilat gibi işlemleri zamanında yapmalısınız.
Şimdi hep beraber, yeni evinize taşınmadan önce banyoda kontrol ve düzeltme isteyen noktaları bir düşünelim:
Su tesisatları
Çoğu zaman ilk bakışta fark edilmeyen ve taşındıktan sonraki haftalarda usta çağırmaya varan su tesisat sorunu için, önceden detaylı bir gözlem yapmalısınız. Giderlerin efektif çalıştığından, kırma-dökme işlemi gerektiren bağlantı sorunlarının olmadığından, lavabo altı boruların ve tesisatın sızdırma yapmadığından emin olun.
Nemli bölgeler
Banyonun ısı ve sızdırmazlık yalıtımı önemli bir aşamadır çünkü banyo suyla teması yüksek bir bölgedir. Önceki kullanımlar sırasında oluşan küflü bölgeler size bu konuda fikir verebilir. Bunun bakımsızlıkla da ilgisi olabilir, tesisatla da ilgisi olabilir. Ayrıca banyoda zemin eğiminin doğru hesaplanmaması, giderlerdeki hatalı bağlantılar, yanlış takılan süzgeçler da bu nem sorununa yol açar. Ek olarak dış cephe mantolaması yapılmış bir evin nem sorununu çözmek için iç cephe izolasyonu da yaptırmanız gerekebilir. Dolayısıyla tadilat işlemi için önceden sorunun kaynağını belirlemelisiniz.
Sağlık gereçleri
Banyodaki klozetler, (evin daha önceden farklı kullanıcıları olduysa) hijyen açısından mutlaka değiştirilmelidir. Bu listeye klozet takımı, vitrifiye ve duş başlığı gibi sağlık gereçlerini de ekleyebiliriz. Bu değişim bütçeye göre lavabo, duş ve duş kabinine kadar gidebilir. Öte yandan eviniz (sıfır olarak tabir edilen) bir yaşam alanı ise ve ilk kullanıcıları siz olacaksanız, kullanıcıların ağırlığı altında kıpırdamayan, iyi sabitlenmiş klozetlere sahip olduğuna emin olun. Denge problemleri duşakabinler, küvetler ve lavabolar için de geçerlidir. Mutlaka deneyin ve hareketsiz olduklarını test edin.
Seramikler ve derzler
Kırık seramik ve fayanslar, eskimiş derzler, duş ve lavabo arkasındaki eksik silikonlamalar gibi detaylar size sorun çıkarabilir. Bu noksanlıklar, sadece estetik anlamda puan düşürmez, su geçirme gibi daha önemli konularda da problem yaratabilir. Dolayısıyla bu gibi sorunlu noktaları önceden tespit etmelisiniz.
Mobilyalar
Banyo mobilyalarını değerlendirirken iki aşamaya dikkat etmelisiniz: Birincisi, donanım kontrolüdür. Çekmecelerin ve kapakların doğru çalışması, menteşe ve ray sistemlerinin eskiliği, mobilyaların nemden bozulmamış olması, kulpların sağlamlığı gibi teknik detaylardır. İkincisi ise, banyodaki mobilyaların sizin ihtiyaçlarınıza ne kadar yeteceğidir. Şayet kalabalık bir ürün ailesine sahipseniz, biraz daha fazla saklama ve ek depolama ünitesine ihtiyaç duyabilirsiniz.
Işık düzeni
Yeni banyonuzun gündüz ve gece ışık düzenini önceden netleştirmelisiniz. Genel atmosferin haricinde, destek ve görev aydınlatmalarının yeterli olup olmadığına bakın. Gün ışığının yetersiz olduğu banyolar için tavan aydınlatmasının haricinde, aplik veya lambader gibi ek aydınlatma kaynakları gerekebilir. Eğer bu tarz çözümlerle uğraşmak istemiyorsanız, mevcut ışığı mekânda dolaştırabilecek ek aynalar asabilirsiniz, yansımalar sayesinde banyonuz daha aydınlık görünecektir. Ek olarak elektrik anahtarlarının ve prizlerin doğru çalışıp çalışmadığını ve bir güvenlik tehlikesinin olmadığını da kontrol etmelisiniz.
Henüz yorum yapılmadı.