icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Yazın Favori Dokularıyla Hafifleyen Banyolar Tasarlamak

Sıcak günlere yaklaşıyoruz... Kıyafetlerimiz renkleniyor, hafifliyor, dokuları değişiyor. Peki ya yaşam alanımız? Aynı döngüyü de evlerimiz için sürdürdüğümüz şu günlerde yaza yakışan doku ve seçimlerle daha rahat ve hafif bir stile bürünen evlerden söz ediyoruz. Böyle bir evin banyosu için neler yapılabilir peki? Yanıtı içeriğimizde.

  • 21 Haziran,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 292 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Kalebanyo,Ferah Banyolar,beyaz sade minimal modern banyo tasarimlari,kalebanyo petra serisi,Santa maria dekor,santa maria kose,santa maria orta,santa maria supurgelik,petra asma klozet,petra etajerli lavabo,petra kolon ayak,victorian lavabo bataryasi

Evimiz, tıpkı doğanın döngüsüne ayak uyduran vücudumuz gibi akışa dahil olanlardan. Kışın sarıp sarmalanıyor, yumuşacık ve kalın tekstillerle donanıyor. Baharla birlikte bir temizlik ve düzen ihtiyacıyla silkelenip kendine geliyor, uyanışa geçiyor. Yazın ise üzerinden geçen soğuk günlerin yorgunluk ve ağırlığı tamamen geride bırakmış, hafif, akışkan, yüksek enerjili ama bir o kadar sakin haliyle karşılıyor akıp giden zamanı.

Canlanan renkler ve bu renklere eşlik eden tamamen doğal açık toprak tonları, beyazlar... Yazın birçok görünümü olsa da ortak bir dili var: Hafiflik. Bu hafifliği vurgulayan kıyafetlerimiz ve ruh halimizle bir bütün olan evimizde her bir köşesinde bu hissi arıyor, bu hissi dekore ediyoruz. Salondan yatak odasına, mutfaktan evin açık alanlarına derken fazlalıklardan kurtuluyor, yüzümüzü balkon, teras ve bahçelerimize dönüyoruz. Peki ya banyolar?

Mevsimlerden bağımsız ve bir o kadar daha çalışkan bir halle ruhumuzu yenileyen arınma alanlarımız banyolarda yazın bu hafiflik teması nasıl görünüyor? Banyolarımızı yaza yakışan bir temayla nasıl dekore etmeliyiz? Belki mevsimlik belki dört mevsimlik yaşam alanlarımız için fark etmeden, hangi adımlarla yazla bütünleşik banyolar elde edebiliriz sorusunun yanıtınızı içeriğimizde bulacaksınız.

minimal modern banyolar,beyaz banyo tasarimlari,çanak lavabolu banyolar,ahsap tezgahli banyolar,beyaz kuvetli banyolar,cati banyolar,gokyuzunu goren banyolar,siyah metal cerceveli yuvarlak aynali banyo,siyah metal cerceveli dus alanini ayiran cam panel

Banyolarda yaz esintileri elde etmek için mimari neler yapılmalı?

Yazın ön plana çıkan birçok görünümü var. Marin, bohem, tropikal... Farklı yaza özel stillerden size en uygun olanından işe başlamakta fayda var. Bir stilin kodlarını takip ederek oluşturduğunuz banyo dekorasyonu, tüm adımlarıyla yaza uygun olacaktır fakat bu içeriğimizde stillerin gerektirdiklerinden değil genel ve her stile uygun geçerli önerilere göz atmak istiyoruz. Böylece farklı yorumlamalarla yazın ve evin genel ruhuna uyumlu ve dengeli bir banyo tasarlamış olacaksınız.

Örneğin banyonuzda baştan yaratacağınız bir çalışma yapabilirsiniz. Bunun için ilk seçim olan zemin ve duvar uygulamasına geçmeden önce yazın açık hava ritüellerinden ilham alan bir pencere alanı konumlandırabilirsiniz. İşe var olan pencereyi daha geniş hale getirerek başlamak en pratik yöntemlerden biri olacak.

Böylece banyonuza davet edeceğiniz yaz güneşiyle önceki halinden daha ferah ve samimi bir banyo dekore edebileceksiniz. Bu camı uygularken belki bir manzaraya sahip değilse bitkilendirme yöntemleriyle manzarayı daha korunaklı ve iç açıcı hale getirebilirsiniz. Mümkün olduğunca karartmalı ya da buhulu cama yönelmeden, bitkilendirmeyle manzarayı gizleyerek yaz vurgusundan hareket edebilirsiniz.

Seramik seçimlerinde yaza özel alternatifler

Zeminler ve duvarlarda mat ve büyük ebatlı seramiklere yer vermek daha serin ve sakin bir görünümün altını çiziyor. Bu doğrultuda açık renkler ve mümkün olduğunca desenden uzak duran modern çizgide seramik karolar tercih ederek yaz vurgusunu yapabilirsiniz. Renk seçimlerinde ise seramiklere en çok yakışacak yaz seçimi yine kirli beyaz tonlarından olacak.

renkli banyo lavaboları,renkli lavabolar,renkli modern lavabolar,oval çanak lavabo,siyah batarya,yuvarlak banyo aynasi,seramik duvar,modern banyo tasarimlari,zero 2.0 mavi renkli canak lavabo

Banyolarda hangi renkler yaza daha uygun?

Yazın son yıllarda bej ve ekru tonlarından ilham alarak kullandığı stilinden örnek verebiliriz. Dingin, ferah ve serinlik hissiyle yoğrulan alanlara ekleyeceğiniz banyo için evin diğer alanlarıyla uyum elbette önemli. Bu doğrultuda ortak bir rengi beyaz ve bej hakimiyetini canlandırmak için kullanabilirsiniz. 

Tekstil seçimlerinde ise mutlaka keten ve pamuklu dokular, son yılların popülerleşen malzemelerinden olan muslin bornoz ve havluları göreve çağırıyoruz! Kolay kuruyan, ağır olmayan ve akışkan tekstilleri banyolarda kullanmak oldukça önemli. Bunu paspas kullanımlarında da jüt ya da hasır gibi alternatiflere giderek tamamlayabilirsiniz.

minimal modern banyolar,beyaz banyo tasarimlari,çanak lavabolu banyolar,ahsap tezgahli banyolar,beyaz kuvetli banyolar,siyah metal cerceveli yuvarlak aynali banyo,siyah metal cerceveli dus alanini ayiran cam panel,ahsap raf uzerinde duvan iki lavabo,yuvarlak bir ayna ve kuvet ile modern bir banyo
I-con 2.0,icon 2.0,canak lavabo,yuvarlak lavabo,yuvarlak banyo mobilyasi,oval banyo aynasi,ahsap banyo mobilyasi,modern banyolar

Yaza yapılacak ferah bir vurgu için ahşaplar

Bir diğer adım olan ahşap kullanımı ise yaza yapılacak bir vurgu için çok önemli. Açık renkli ama doğal dokuların ön planda olduğu ahşap banyo mobilyaları, açık renk seramiklerle çok yakışan bir görünüm olacak. Mat, parlak bir cilaya sahip olmayan ve köşelerinde daha oval bitişlerin hâkim olduğu tasarımlar seçmek, yine yazın minimal ve ferah hissini güçlendirecek bir başka detay.

Bambu, hasır, jüt gibi dokularla zenginleşecek aksesuar seçimleri, farklı köşelerden size göz kırpacak. Örneğin kirli çamaşır sepetinde böyle dokulara yer vermek, havlu tepsilerinde ve saklama kutularında mini kapaklı sepetler tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Seramik ya da mermer aksesuar ya da banyo setleriyle iyi bir uyum yakalayacak bu görünüme, renkli ve kalın cam aksesuarlar da eşlik edebilir.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler