icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Temiz Ve Ferah Görünen Mutfaklar İçin Nasıl Seramikler Seçilmeli?

Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, atıştırmalıklar... Günün her saati mutfakta koşuşturmaca var. Bu hareket içinde sürekli kirlenen ve temizlenen bir mutfakta, görünümü de bu düzenli hale destek olması gerekiyor. Her zaman düzenli ve temiz görünecek bir mutfak için gelin seramikleri birlikte seçelim.

  • 2 Temmuz,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 187 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
seramik kolaj,farkli seramiklerin kombini,renkli seramik karo ornekleri,turuncu seramik,siyah seramik,bej kahve tonlarindaki seramikler,terazzo seramikler,beyaz seramikler

Evin en dinamik alanlarından biri kuşkusuz mutfaklar... İster kalabalık bir aile için ister tek kişilik bir ev için olsun, mutfakların dağınık olmadığı halini yakalamak bir hayli zor. Diğer yandan üretimin bittiği anda toplandığında bile kontrolsüz bir yerleşim nedeniyle dağınık görünebilen mutfakları da söylemeden geçemeyiz.

Bunu, çoğu zaman küçük ölçekli bir alana sığma zorunluluğundan kaynaklansa da görünümü karmaşıklaştıran yegâne sebeplerden biri olarak gösterebiliriz. Düzenli görünümü destekleyen, üzerinde iyi düşünülmüş bir yerleşim organizasyonu sonrasında da yeterince sakin görünmeyen bir mutfağınız olabilir.

Renk uyumları, malzeme seçimleri ve metrekare sorunları derken mutfağın iyi görünmesi tam bir ekip çalışmasına bağlı, diyebiliriz. Kullanımı kolay, dinamik, konforlu ve her zaman ferah görünüme sahip mutfakları kurgulamak için işe ilk adımdan başlamak gerek; yani seramiklerden.

Mutfağın kabuğu: Seramikleri nasıl seçelim?

Mutfağı mutfak yapan mobilya, aksesuar, beyaz eşyalardan önce gelen seramikler, adeta mutfağın yapı taşı. Sonraki adımında düşüneceğimiz tüm bu detayların öncesinde temizlik ve ferahlık vurgusunu yapabileceğimiz en iyi yer olan duvar ve zemin seramiklerini seçmemiz gerekiyor. Bu konuda ilk yardımcı olacak detaylardan biri olan metrekare ölçüsü, renk konusunda nasıl seçimler yapabileceğimizin iyi bir göstergesi.

Örneğin geniş bir mutfağa sahipseniz ve mutfakta aynı zamanda yemek yenebilecek bir masa ve sandalye alanı da varsa seramiklerinizi daha büyük ebatlı ölçülerde ve gri gibi orta renk tonlarına giden bir skalada seçebilirsiniz. Böyle geniş mutfaklarda orta koyulukta seçtiğiniz seramiklere açık renk derz uygulaması tercih ederek yeni ve temiz görünümüne vurgu yapabilirsiniz.

kaleseramik wooden chest serisi,mutfaklarda kullanilan seramikler,temiz ve ferah gorunen mutfaklar,mutfaklar icin seramikler nasil secilmeli

Küçük ölçekli bir mutfağınız varsa eğer, seramik seçimlerinde daha küçük boyuttaki seramikleri minimal bir tasarıma sahip olanlarıyla tercih edebilirsiniz. Bir diğer öneri olarak seramik derzlerini seramiklerle aynı renk seçerek ferahlık vurgusuna geniş bir görünüm efektini de ekleyebilirsiniz. Özellikle hızlı kirlenecek küçük ve kalabalık alanlarda kirli beyaz renkler ve açık griler daha kullanışlı seçimlerden biri olacak. 

Seramiklerde desen seçimi nasıl olmalı?

Ferahlığın ve temizliğin ön planda olmasını istediğiniz bir mutfakta sadelikten yana olmak en büyük avantajınız olacak. Fakat işe biraz da stil eklemenin estetik katkısını da düşünerek bazı desen seçimlerine yönlenebilirsiniz. Örneğin doğal dokuların düzensiz ve kendine has geçişlerinden ilham aldığınız seramikleri tercih edebilirsiniz. Mermer doku görünümleri ya da renklerde degrade geçişlere sahip sakin seramikleri tercih edebilirsiniz.

Bu tarz dokulu seramikleri özellikle zeminlerde kullanmak çok işe yarayacaktır. Tezgâh arası bölümde ise mümkün olduğunca tezgahla uyumlu bir renk tercih ederek temiz ve düzenli bir görünümü destekleyebilirsiniz. Özellikle bu alanda parlak seramiklerden vazgeçmemek, kolay temizlenebilen ve temizlik vurgusunun önemli olduğu bu alan için faydalı olacak.

seramik dosemesi nasil yapilir,seramik dosemesi yapan adam
Kaleseramik elegant grey, Elegant serisi kaleseramik, temiz ferah mutfak tasarimlari,mutfakta somine,beyaz tonlarda mutfak tasarimi,pencerelerle cevrili mutfaklar

Seramiklerle birlikte kullanılabilecek uygulamalar

Seramikleri seçmenin yanı sıra hangi malzemeyle bütünleşebileceğini de düşünmekte fayda var. Özellikle son yıllarda yaşam alanlarında keyifli ve estetik çözümler elde edebildiğimiz iki farklı malzemenin birlikte kullanımı konusundan da destek alabiliriz. Hem sıcak bir görünüm hem de uzun ömürlü ve temiz bir kullanım için ahşap dokulardan yardım almak, bu konudaki alternatif çözümlerden biri olacak. Tezgâh seçimi ya da mobilya seçimini ahşabın doğal görünümünden yana yapabilirsiniz.

Duvarlarda ise yaratıcı bir görünümü desteklemek için yarım seramik yarım dokulu duvar tasarımını tercih edebilirsiniz. Zeminden duvarın yarısına kadar olan bölümde tek renk ve küçük boyutlu seramiklerden kullanırken tavana kadar olan diğer yarısında gri dokulu endüstriyel bir duvar ya da tek renk beyaz mat bir duvar dokusu elde ederek hijyenik ve fonksiyonel bir mutfak tasarlayabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler