icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfaklarda Mat Görünümlü Seramik Seçimi Nasıl Yapılır?

Estetik açıdan ön planda olan detayların daha fazla gündemimizde olduğu, trendleri daha hızlı takip ettiğimiz yeni nesil global dünyada, küçük ya da büyük demeden her seçim, karakterimizden yaşam tarzımıza bir dizi ipucu veriyor. Dekorasyonumuza dair fikir veren adımlardan biri olan mat ya da parlak görünümlere dair tercihler, bu kez mutfaklardaki seramiklerde üzerine konuşacağımız bir konu.

  • 10 Mayıs,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 594 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Pietra nero, kaleseramik pietra nero,pietra nero mutfak tezgahlari,koyu mutfak tasarimlari,koyu mutfak tezgahlari,koyu mutfaklar

Mutfaklar kullanım sıklığı itibariyle sürekli temizleme gerektiren, her daim bir düzen içinde bulunması kullanım zamanını iyi yönetme açısından oldukça önemli bir alan. Saatlerinizi harcamadan hızlı tarifler üretmeli, ardından kolayca toplayıp kaldırmalı, temizliğini pratik bir şekilde yapmalısınız.

Günlük koşturmacaların içinde mutfaktaki bu süreçlere minimum zaman ayırmak için daha fonksiyonel seçimler, temizliği kolay materyaller ve etkili bir temizlik için düşünülmüş bir düzen ile birlikte mutfak kurallarını kendi rutinlerinize göre belirlemeniz en doğru yöntemlerden biri. Fakat bunların yanı sıra seçtiğimiz malzemeler de sizin bu ince eleyip sık dokuduğunuz düzeninize ayak uydurmalı, size yardım etmeli. Böyle bir mutfak dekorasyonu planlaması için neme dayanıklı mutfak dolapları, içleri fonksiyonel bir bakış açısıyla tasarlanmış raflar, çekmeceler, derken her detayını kendinize kolaylık olsun diye seçtiğiniz her detayın yanında seramik seçimleri de görünüm odaklı olduğu kadar kullanım odaklı da bir seçime dahil oluyor.

Olimpo,kaleseramik olimpo,olimpo serisi,kaleseramik mutfak tazgahi,olimpo mutfak tezgahi,acik ferah mutfak

Mat ya da parlak seramiklerin renk seçimi

Mutfağınızda seramikleri kullanacağınız alanlar, zemin ve duvarlardan ibaret. Hal böyle olunca hangi alanı neye göre ayrıştıracağımız da önem kazanıyor. Özellikle bu alanda yapacağımız seçimleri renklere göre ayrıştırmak iyi bir çözüm olabilir. Yani eğer açık renkli bir mutfak planlamak istiyorsanız açık renklerde parlak seramikler tercih etmek daha temiz ve şık bir görünüm sağlayacak.

Koyu renk seramiklerle konumlandıracağınız bir mutfak dekorasyonu için ise mat yüzeyler daha modern ve ferah bir görünüm veriyor. Özellikle desenli seçmek istediğiniz seramiklerde bu kurala uyarak desenlerde mat, sade tek tenk görünümlerinde parlak seçenekler yapabilirsiniz.

Sarrancolin mutfak seramigi,sarrancolin,sarrancolin serisi,kaleseramik sarrancolin,modern mutfaklar

Temizliği kolay mutfak seramikleri

Seramikleri seçim sürecinizde kullanım alanını da düşünmek doğru tercihler yapmak için önemli. Yani yağ ve sıçramanın daha yoğun olduğu ocak bölümünde temizliği kolay bir mutfak seramiği seçmenizi öneriyoruz. Desensiz ve parlak seçtiğiniz seramikleri tezgah alanınızda ocak ve lavabo bölümüne denk gelecek yerlerde özellikle seçerek etkili temizliğin keyfine varabilirsiniz. 

Mat görünümleri ise daha sıçrama ihtimali olmayan kahve bar alanları ya da yemek masası alanları gibi kısımlarda tercih ederek mutfağın genelinde hareketli bir doku tasarlayabilirsiniz. Daha modern bir stile vurgu yapan mat seramikler, aynı zamanda iç mekana yaklaşan samimi bir hissin de vurgusunu yapan detaylardan.

t one mutfak tezgahlari,t-one, t-one kaleseramik,siyah seramik mutfak tezgahlari,port laurent serisi,kaleseramik port laurent

Büyük mutfaklarda seramikleri neye göre seçelim?

İlk olarak mutfağınızın büyüklük küçüklük oranını dikkate almakta fayda var. Geniş ve gün ışığı desteğini arkanıza aldığınız bir mutfağınız varsa seramik karo seçimlerinde daha özgürsünüz demektir. Peki bu nasıl bir özgürlük? Örneğin daha büyük ölçülü karo parçalarıyla bir döşeme veya farklı tekniklerde hareketlendireceğiniz bir döşeme düşünebilirsiniz. Bu kısımda kendinden ahşap ya da mermer görünümlerini anımsatan desen geçişlerine sahip ürünleri de tercih edebilirsiniz. 

Bu seçtiğiniz büyük ebatlı seramikleri zeminde kullanırken parlak olmayan mat dokulu alternatifleri seçmenizde fayda var. Sebebi zeminlerdeki aşınmanın duvarlardakine nazaran daha fazla olması. Böylece parlak görünümünü çabuk kaybetme ihtimali olan bu alan için mat seramikleri tercih etmek ilk günkü etkiyi kaybetmeyecek bir mutfak çözümü olacak. Aynı tasarımın parlak alternatifini de duvarlarda kullanarak zengin bir dekor tasarlamış olursunuz.

Marmo metallo serisi,kaleseramik mutfak serisi,marmo metallo kaleseramik,marmo metallo mutfak tezgahlari

Küçük mutfaklarda hangi seramiklere yönelmeli?

Daha küçük ve görece daha az ışık alan bir mutfak tasarlayacaksanız elbette işin içine açık renkli seramikler giriyor. Fakat bu noktada küçük ayrışmaları da iyi yapmak gerek. Örneğin ebat olarak küçük parçalı mutfak seramikleri, küçük alanlarda daha etkili çözümler sunuyor. Diğer yandan desenlere çok yönelmeden, belli belirsiz doku geçişlerine sahip seramikleri seçmek iyi bir fikir olacak.

Mutfağınızın özellikle tezgah arası bölümünde kullanacağınız seramiğin parlak yüzeyli olması ve tercihen tezgahınızla aynı renk olması hem bütünlüğü sağlayan hem daha geniş ve temiz bir hisse sahip alan yaratmanıza yardım edecek.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler