icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfak Ve Banyolarda Hemen Her Stille Uyumlu Seramikler Hangileri?

Artık evin sadece ıslak alanlarında değil iç ve dış her alanına uygun görünümlere sahip seramikler, ana fon malzemesi olarak ön plana çıkıyor. Farklı dokular, renkler, kalınlıklar ile işlevsel bir dünyaya dahil olan seramik karolar, farklı stillerin favori eşlikçilerinden biri. Bu zengin dünya içinde farklı stil değişiklikleri yapmak istediğinizde bile hep uyumlu olacak seramik karo seçimlerini birlikte yapmaya ne dersiniz?

  • 10 Eylül,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 141 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşam alanlarının terasından yatak odasına, mutfağından banyosuna kadar zemin ve duvarlarını kaplamaya uygun seramik kullanımı, her geçen yıl artıyor. Seramik karolar bazen farklı yüzeyleri taklit eden tasarımlarla bazen en doğal halleriyle evlerimize dahil oluyor. Çok uyumlu, dinamik ve uzun ömürlü seramik karolar, farklı alanlarda farklı rollere bürünebiliyor.

Fakat her zaman yapılmayacak bir değişiklik olan seramik karo döşemek, bu yönüyle fonksiyonel seçimlere itiyor bizi. İç mekanımızın stilini değiştirmeye karar verdiğimizde bizim bu yeni zevkimize uyum sağlayacak, dinamiğe her zaman eşlik edecek ve farklı trendlerin iyi bir eşlikçisi olacak seramik karolar seçmek, ince düşünmeyi de beraberinde getiriyor.

Öyleyse bu içeriğimizin konusu, olabildiğince farklı görünümlere ortak bir uyum sağlayacak seramikler seçmek. Elbette işe mutfak ve banyo gibi seramik karoların en yoğun tercih edildiği iki alandan başlamak istiyoruz. İşte evlerimizin ıslak alanlarına zamansız karo çözümleri!

gri buyuk seramik mutfak tezgahi, gri tonlarda mutfak tasarimi,koyu gri seramik zemin,acik ahsap mutfak dolaplari,acik gri seramik mutfak tezgahi

Mutfaklarda seramik karoları seçerken

Evin en renkli alanlarından biri, kuşkusuz mutfaklar. Farklı ekipmanlarla yoğunluğu her daim artan, kolay dağılan ve sürekli temizlik gerektiren bu alanda birden fazla renkle karşılaşmak çok olası. Diğer yandan mutfak elektronikleriyle daha metal yoğunluğu olan ve diğer yüzeylere göre nispeten daha soğuk bir doku oluşturan bu ürünlerle mutfaklar, tam bir sirke dönüşebiliyor.

Bir de mutfaklarla her geçen yıl kolaylaşan kapak değişimiyle mutfak gövdesini yenileme fikri, aldı başını gidiyor. Bu pratik değişikliği göz önüne alarak mutfakların sıklıkla stillerini değiştirebilen alanlardan olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Öyleyse mutfak zemin ve duvarlarında seramik karolar tercih ederken bazı nüansları takip etmekte yarar var.

Örneğin favori birkaç renginizi belirleyerek başladığınız bu işlemde amacımız olası stil tercihlerinizde yine aynı renklerin izinden gideceğinizi öngörmek olacak. Yani bej, lacivert ve açık mavi favori renklerinizdense seramik karoları bej renginde seçebilirsiniz. Özetle yarattığınız renk paletinizdeki en nötr ve tamamlayıcı rengi seçerek karo seçimlerinizde diğer renkleri eleyebilirsiniz.

Doğallıktan yana seramik seçimleri

Mutfağınızın küçüklük ya da büyüklüğüne göre mat ya da parlak yüzeyleri de eleyebilirsiniz. Geniş bir mutfağınız varsa tüm cesur renk ve desenleri denerken size eşlik edecek ve iyi bir denge oluşturacak parlak seramik karolar iyi bir fikir olacak.

Küçük bir mutfağa sahipseniz mat ve büyük ebatlı karolarla olabildiğince sakin renk ve doku geçişlerine sahip seramik karolarla tamamlayıcı bir alt yapı tasarlamış olacaksınız. Doğaya ait renklere yönelerek derinliği alanı boğmadan destekleyebilirsiniz.

Banyolarda seramik karoları seçerken

Banyolarda stil değişiklikleri çok daha minimal ve belli bir çerçeve içinde şekilleniyor. Bu sebeple banyolarda farklı ve size göre yeni bir stil deneyimlemeye karar verdiğinizde seramik karolarınız size büyük oranda uyum sağlayacaktır. Tabi buradaki en temel koşul, desen değil renk ve seramik form öncelikli seçimler yaptıysanız...

Seramik karoları banyolarda desenlerden değil renk geçişlerinden yana tercih edebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise farklı seramik karo döşeme tekniklerinden ilham almak olacak. Örneğin beyaz bir karo tercihindeyseniz parlak ve küçük ebatlı dikdörtgen formları balıksırtı döşenmiş şekliyle kullanabilirsiniz.

siyah ayakli klasik lavabo,klasik banyo tasarimi,altin kaplama modern banyo aynasi,koyu gri seramik zemin,siyah klozet,isik alan banyo tasarimi,beyaz seramik duvar,altin kaplama lavabo bataryasi
seramik secimi,seramik kartelasi,seramik secen kadin

Formlarıyla ön plana çıkan banyo seramikleri

Diğer bir öneri olarak daha farklı geometrik tasarımlarla tek renk üzerinden fark yaratacak görünümlere gidebilirsiniz. Örneğin T formlu ya da altıgen tasarlanmış karolar içinde daha üç boyutlu ve doku öncelikli seçimlerle ister modern ister klasik banyo mobilyalarıyla uyumlu arka planlar elde edebilirsiniz.

Renk seçimlerinde ise söz konusu her zaman beyazın ve grinin tonları üzerine olmalı diye düşünüyoruz. Belki bir gün canlı bir turuncuya sahip bir banyo dolabı ya da yeşil bir lavabo tercih edebilirsiniz. Arka planınız desensiz ya da doğal geçişli mermer dokularıysa bu değişime hızlıca ayak uyduracaktır.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler