icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfak Duvarlarını Dekore Edebileceğiniz Fikirler

Hayat akışımızı en iyi hissettiğimiz, tüm kişisel seçim ve alışkanlıklarımıza göre bireyselleşen mutfaklarımız, adeta kendi imzamızı taşıyor. Zenginleştirilebilir, dönüştürülebilir bir devinim içindeki mutfakları her geçen yıl trendlerin izinde daha iç mekanla uyumluyoruz. Öyleyse mutfakların duvarlarıyla, bu değişimi iyiden iyiye hissedelim; ne dersiniz?

  • 14 Haziran,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 124 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Mutfak duvarlarini dekore edebileceginiz fikirler,mutfakta beyaz tugla duvar,gri mutfak mobilyasi,minimalist sade ferah mutfak

Mutfağımızda tercih ettiğimiz nasıl bir hayat var? Günün her saati üretiyor, tüketiyor ve temizliyoruz. Bu bitmeyen, uyumayan alanın kendine özgü nasıl bir ruhu var? Tüm gün bize eşlikçi mi yoksa ihtiyaç dahilinde ziyaret ettiğimiz bir lokasyon mu mutfağımız? Yanıt her ne olursa olsun böylesi güçlü bir ortak noktanın üzerine biraz düşünmeye ihtiyacımız var.

En sevdiğimiz lezzetlerin sabırla piştiği, yemek kokularının zengin bir harmoni içinde saat saat bile değişebildiği mutfaklarda mutfak mobilyaları ve tezgâh seçimlerini çok önemsiyoruz; hakkımız da var. Fakat iyi bir bütünlük olmadan iyi bir dekorasyondan söz edemeyeceğimize göre detayları göz ardı etmememiz gerekli.

Mutfakların zemin ve duvar ilişkisini, mobilya ve son olarak aksesuarla tamamlıyoruz. Çoğu zaman beyaz eşya da bu dekorasyona dahil bir seçimle işin içine giriyor. Biz bu dünyanın kabuğunu yani duvarlarını konuşmak istiyoruz bu kez. Dolayısıyla bu içeriğimizde mutfak duvarlarını alışılmışın dışında nasıl güzelleştirebiliriz sorusunu sormak istiyoruz.

Mutfak duvarlarini dekore edebileceginiz fikirler,mutfakta beyaz tugla duvar,beyaz mutfak,minimalist mutfak,ahsap mutfak tezgahi

Mutfak duvarlarında ilk nokta: Tezgâh ile dolap arası

Mutfağın duvar bölümlerini konuşurken akla ilk gelen bölüm olan tezgâh ile üst dolap arası bölüm, göz erimimizin en yoğun olduğu kısımlardan biri. Odak noktası olan bu bölümde her zaman tezgâh ile uyumlu olmasına gayret ettiğimiz duvar kısmı, kolay temizlenebilir de olmalı elbette. Fakat önemli detaylardan biri aydınlık olması bizce. Görece daha gölgeli bir alan olan bu bölümde açık renk seçimlerin yanında düz dokulu bir tezgâha karşılık gelecek desenli seçimler de yapılabilir. Geometrik görünümler, özellikle seramik seçimleriyle kurgulayacağımız bu alana çok yakışıyor. 

Diğer bir çözüm olarak büyük ölçekli mat ve tek renk seramikler, adeta bir duvar dokusu gibi bu alanı daha modern ve yüksek hissetmemize yardımcı oluyor. Bu doğrultuda biraz daha koyu seçimler yapabilmeye olanak sağlıyor. Beton duvar etkisini hissettirecek bir çözüm olarak düşünebilir, modernize alanlar için tercih edebilirsiniz.

Mutfak duvarlarında alternatif çözümler

Gelelim, tezgâh bölümü dışındaki diğer duvar alanlarına... Bu alanda bazen bir kahve barı bazen de kompakt bir yemek masası alanı kullanıyoruz, her birimiz. Pencereden daha uzakta ve depolama alanı öncelikli bu kısımda biraz hareket ve zenginlik her zaman işe yarayacak. Mutfağın tezgâh ve dolaplarla hareketlenen diğer bölümüne uyumlu, dengeli ve stil sahibi bir duvar üzerine çalışmak, mutfakları iç mekanla bir bütün halinde görmemizi sağlayacak. 

Neme dayanıklı bir duvar kâğıdı tercih edebilirsiniz. Fakat bu ilk akla gelen çözüme biraz yorum katmak iyi bir fikir olacak. Çıtalı bir duvar tasarımı bünyesine, çıta içlerine tablo hissiyle yapacağınız duvar kağıtları hem çıtalı tek renk duvar hem de duvar kağıdı zenginliğine iyi bir örnek olacak. Duvarın alt bölümünde daha sade ve düz bir görünümle ferahlık etkisini güçlendirebilirsiniz.

Mutfak duvarlarini dekore edebileceginiz fikirler,mimalist siyah mutfak,siyah mutfak tasarimlari,siyah dolapli mutfaklar,siyah duvarli mutfak tasarimlari

Kişiselleştirilebilen seçimlerle mutfaklar

Diğer yandan duvarları aksesuar seçimleriyle de hareketlendirebilirsiniz. Özellikle mutfaklara çok yakışacak ve her biri sizin seçimlerinizle biricik hale gelecek tabak koleksiyonuna ne dersiniz? Tasarımını sevdiğiniz tabakları tek tek toplayarak mutfağınızın bir duvarında duvar tabaklarınızı sergileyebilirsiniz. Bir köşede eskide kaybolup gitmemiş, her zaman değerini koruyan tereklerle de kombinleyebilir, enerjisi yüksek bir alan haline getirebilirsiniz.

Böyle bir duvar görünümü sizin için uygunsa farklı bir öneri olarak küçük ve hareketli düzenleme alanları da kurgulayabilirsiniz. Tava ya da cezvelerinizi astığınız askılıklar, kesme tahtalarınızı adeta birer fotoğraf çerçevesi gibi kullandığınız alanları bir arada düşünerek hem mutfak konseptinin altını çizebilir hem bu alanı daha yaşayan bir atmosfere yakınlaştırabilirsiniz.

Mutfak duvarlarini dekore edebileceginiz fikirler,koyu mavi duvarli tarzda mutfak tasarimi,siyah duvar ve mobilyali mutfak tasarimlari,koyu renkte mutfaklar,ahsap sandalyeli mutfaklar,modern koyu mutfak tasarimlari
Mutfak duvarlarini dekore edebileceginiz fikirler,gri tonlarda yemek odasi tasarimi,ahsap masa ve siyah sandalyeli yemek alani,koyu tonlarda yemek alani

Fonksiyonelliği mutfak duvarlarına taşıyın

Daha çok oturma alanı ya da çalışma alanlarında düşündüğünüz açık raf sistemleri ise bir diğer tercihiniz olabilir. Özellikle bu mutfak raflarında özenle seçtiğiniz kavanozlarınızı birer obje olarak kullanabilirsiniz. Bu görünüme en yakışan eskinin vitrinleri ise son yıllarda mutfaklara transfer olmuş bir tamamlayıcı mobilya görevi görüyor. Açık rafların bir köşesinde tabak ve bardaklarınızı istiflediğiniz vitrin kullanımı, mutfak duvarlarınızla alanın hareketiyle doğru orantılı bir canlılık yaratacak. 

Son bir dokunuş olarak ise belki orta boy bir ayna ya da mümkünse küçük bir mimari çalışmayla evin diğer odasına uzanabilen servis camı, mutfağınızı evin diğer alanlarıyla uyumlu hale getirecek önerilerden biri. Tek renk bir duvarla kullanmaktan vazgeçtiğiniz bu duvarlarla mutfağınız, sizin favori mekânınız olacak.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler