icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mutfak Dekorasyonuna Lüks Dokunuşlar Katmak

Lüks duygusu yüksek bir mutfağa sahip olmak istiyorsanız, adım adım tüm parçaları çizginin üstüne doğru taşımalısınız. İşte size lüks bir mutfağın anatomisi!

  • 14 Temmuz,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 426 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Mutfaklar günlük yaşamımızın önemli bir parçası olduğu için kişisel estetik zevkimizi yansıtması ve yaşam tarzımıza uygun olması normaldir. Ancak mutfağı günlük koşuşturmanın havasından çıkarıp, ona daha elegan, daha şık ve daha gösterişli bir görünüm de kazandırabiliriz. Dolap düzeninden aydınlatmalarına, bataryasından tezgah malzemesine kadar her şeyi iyi planlayarak lüks hissi taşıyan bir mutfak yaratabilir, tüm ayrıntıları ve bunların birlikte uyum içinde çalışmasını düşünerek hayallerimizdeki mutfağı tasarlayabiliriz. İşte size lüks bir mutfak yaratmanın basamak taşları:

Planlama

Lüks bir mutfağın dekorasyonunu planlarken, yaşam tarzınızı ona nasıl yansıtacağınızı da düşünmeniz gerekiyor. Örneğin yemek alanı bulunan bir mutfağınız var. Yeni mutfağınızda, şef tarzı geniş bir yemek alanı mı, yoksa pratik bir kahvaltı barı mı istiyorsunuz, önceden karar vermelisiniz. Sık sık misafirleriniz geliyorsa samimi buluşmalar için kompakt bir mutfak alanı yaratırken, büyük davetli grupları için daha formal bir yemek alanı düşünmeli ve mobilyaları, aydınlatmaları ve fonunu lüks çizgide planlamanız gerekebilir. 

Mobilya seçimi

Tezgah üstü ve altı dolapları her mutfak dekorasyonun temelini oluşturur çünkü mekanın tarzını onlar belirler. Şayet mobilya dolaplarınıza lüks dokunuşlar katmak istiyorsanız, önce size ilham veren lüks mutfakların resimlerini toplayın ve evin tümündeki doğramalara, malzemelere ve yapının dönemine uyumunu düşünerek fikirlerinizi oluşturmaya başlayın. Son yıllardaki lüks mutfaklarda, minimalist ama zengin dokulu malzemeler öne çıkıyor: Lake yansımaları ve mücevher renkleri buna bir örnek. Ayrıca mutfağa antika bir Çin dolabı veya cam kapaklı bir büfe de ekleyebilirsiniz. 2023 lüks trendlerinde, minimalizm içine yedirilmiş sanat eserleri ve koleksiyon mobilyaları bulunduğunu unutmayın.

Mutfak cihazları

Lüks demek, gastronomik zevklere sahip olmak demek. Gurme bir mutfakta yer alan cihazlar, işlevsel olduğu kadar, tasarımsal ve sanatsal bir ifade de taşımakta. Dolayısıyla cihazların bulunduğu alanın büyüklüğü (tıpkı yemek bölümünde olduğu gibi) mutfağın trafiğinin ölçeğine paralel olmalı. Şayet büyük grupları ağırlıyorsanız, çift buzdolabıya ve dondurucuya, çift fırına, çift bulaşık makinesine ve çift mikrodalgaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Ek olarak, lüks mutfağın cihazları da üst teknolojide olmalıdır. Çünkü bu cihazlar yalnızca yemek pişirme deneyiminizi geliştirmekle kalmaz, mutfağınızda birer tasarım harikası olarak da göze çarparlar.

Zemin kaplaması

Mutfağın zemin kaplaması, (mekanın yoğun trafiği de düşünülecek olursa) dayanıklılık, şıklık, konfor ve sürdürülebilirlik sunmalıdır. Bu nedenle en doğru malzemeler seçilmelidir. Son yıllarda lüks temalı mutfakların zeminleri için açık ara en popüler malzeme, seramik ve porselen karolar. Bu karolar sağlam, gözeneksiz ve lekelenme, çizilme, aşınma gibi çevre koşullarına karşı oldukça dirençli. Ayrıca zeminde ısıtma sistemi ile uyumlu çalışmaktalar. Elbette ki seramik ve porselen karolar arasında lüks duygusunu en çok verenler mermer estetiğindeki karolar. Orijinal mermer yüzey dokusunu dijital teknoloji sayesinde birebir yansıtan porselen karolar, hem mermerden daha uzun süre dayanmaları, hem de dirençli olmalarıyla daha fazla tercih edilmekteler. Örneğin, Çanakkale Seramik’in Akik serisinden parlak bej, Alegra serisinden parlak gri ve Artisan serisinden parlak buz renk seçenekleri, mutfak zeminine lüks duygusu verecek ürünler arasında.

Tezgah malzemesi

Mutfak tasarımının her yönü önemli olmakla birlikte, özellikle tezgahlar, göz kontağında görsel bir etkiye sahip olduğu için daha fazla ilgi ister. Lüks duygusu taşıyan bir mutfak atmosferi tasarlamak söz konusu olduğunda ise, güçlü duruş ve dayanıklılık dengesi önem taşır. Granit, lüks ve kaliteyi ortaya çıkaracak ve onu bir mutfak için en iyi tezgahlardan biri haline getirecek popüler bir tezgah malzemesidir. Doğal bir materyaldir ve her granit levha benzersizdir; dolayısıyla zamansız bir güzellik duygusu ve bireysel bir görünüm yakalamış olursunuz. Kuvars, mermer, porselen gibi malzemeler de lüks bir mutfak tezgahı tasarlamanıza yardımcı olabilir.

Öte yandan, yeni jenerasyon ve yüksek teknoloji bir ürün olan T-One by Kale, dayanıklılık ve hijyen konusunda açık ara fark yaratmış ve diğer tüm tezgah malzemelerden hem fiyat hem kalite hem de özellik anlamında daha yüksek performans sergilemekte olan bir malzeme. Nano teknoloji ve porselen seramiğin buluşması olan T-One by Kale, sıfıra yakın su emme performansına (yani neredeyse sudan hiç etkilenmiyor), antibakteriyellik özelliğine, yüksek ısı, çizilme, darbe alma, lekelenme veya kesme gibi işlemlere direnme kabiliyetine (neredeyse ölümsüz) sahip tek ve yegane tezgah malzemesi olarak açık ara beğeni alıyor. Hatta öyle beğeniliyor ki sadece tezgah olarak değil, masa olarak da satın alınıyor.

Aydınlatma detayları

Lüks bir mutfağın aydınlatma düzeni, bir elmasın üzerindeki ışıltı gibidir. Işık kaynakları, mekan tasarımının odak noktasını oluştururlar. Odaya derinlik katarlar, detayları ve zarif yüzeyleri öne çıkarırlar. Şayet klasik tarzda bir mutfaktan bahsediyorsak, elbette ki merkez sarkıt için bir avize kullanabilirsiniz. Onu ocak alanı için mükemmel bir stil unsuru olacak duvar aplikleri ile tamamlayabilirsiniz. Diğer yandan daha modern bir mutfaktan bahsediyorsak, minimal tasarımlardan hatta mümkünse imza ürünlerden faydalanmalısınız. Ek olarak, lüks bir mutfak söz konusu olduğunda dolap kapaklarının ve iç raflarının cam olması da tavsiye edilir. Bu durumda dolap içi LED aydınlatmalar, raflar arasından geçerek ürünleri bütünüyle ortaya çıkarabilir.

Kahve istasyonları

Bir sabah ritüeli olarak kahve istasyonları, lüks stilde mutfakların en sevilen köşelerinden biri olarak tanınıyorlar. Popülerlikleri giderek artan bu istasyonlar, mutfakların tasarım yönünü güçlendiriyorlar. Şayet bu istasyonları dolap içine kuruyorsanız, cam kapaklı dolaplar tercih edebilirsiniz. Makineler haricinde, kupalar, karıştırıcılar, filtreler vb. ürünler için yeterli miktarda alan ayırmanız gerekir. Tam boyutlu bir kahvaltı dolabı için yeriniz yoksa, tezgahın bir köşesinde, açılır kapanır bir panjurun arkasında bir alan ya da dışarı çekilebilen bir raf gibi daha küçük bir alternatif düşünebilirsiniz.

Lüks bir mutfak için renk-materyal önerisi: Mürdüm moru ve pirinç.

Lüks bir mutfağın duvarlarında: Işığı taşıyacak ve gösteriş sağlayacak aynalar bulunmalı.

Lüks bir mutfağın detayları: Pirinç kulplar, kadife yastıklar, gizlenebilen (hayalet) eviyeler, balıksırtı döşeli duvar seramikleri, el yapımı mozaik duvar panosu, dolaplarla bütünleşen ankastre cihazlar, taze çiçekler ve bonzai gibi bitkiler.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler