icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Misafir Banyolarını Güzelleştirecek 7 Dekorasyon Önerisi

Yaşam alanlarımızın bir bölümünü konuklarımıza özel ayırmayı sever ve bir alışkanlığa dönüştürür olduk. Daha özenli, zarif ve şık karşılama alanlarından biri olan misafir banyoları da son zamanların üzerine düşünmeyi sevdiğimiz alanlarından... Daha estetik ve stil sahibi misafir banyolarına görünümü ve kullanımı destekleyecek 7 farklı öneri ise içeriğimizde!

  • 3 Mayıs,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 245 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Kale banyo, Lotus serisi, Kaleseramik banyo lotus serisi, kale banyo lotus serisi banyo, acik ferah modern banyo, misafir banyolarını guzellestirecek dekorasyon onerileri, kaleseramik dekorasyon onerileri

Misafir ağırlamayı pek seven, bu konuyu enine boyuna güzelleştirmeyi önemseyen bir coğrafyanın sakinleri olarak, sevdiklerimizle geçirdiğimiz vakitleri zenginleştirmeyi seviyoruz. Paylaştıkça çoğalan mutlu anlar içinde yaşam alanımızı bu doğrultuda küçük dokunuşlarla özelleştirmeyi de öyle. 

Misafir servis setleri, misafir havluları derken artık yerel mimari içine de yerleşmiş misafir karşılama alanları ve tabi misafir banyoları artık hayatımızın içinde. Ebeveyn banyolarının güvenli ve kolay kullanımına alışır alışmaz misafir banyolarına gereken önemi vermeye karar verdik de diyebiliriz. 

Daha bir özenle dekore edilmiş, zarif ve şık detaylarla zenginleştirilmiş, evin geneline göre daha üzerine düşünülmüş bir ambiyansa sahip misafir banyoları, bu içeriğimizin konusu. Nasıl dekore etmeli, hangi adımlarla zenginleştirilebilir, püf noktaları nelerdir gibi sorulara yanıt olacak içeriğimize hoş geldiniz!

smartedge oval lavabo, mermer duvarli banyo, beton gorunumlu gri tezgah lavabo, royal marbles onyx rainbow

Ana tema: Bakış açısını kullanımdan estetiğe çevirmek

Sevdikleriniz, konuklarınız için hazırladığınız, belki günlük kullanımlarınızda da tercih ettiğiniz misafir banyoları, genellikle evin ortak alanlarına yakın konumlandırılmış bölümlerden biridir. Antre, salon gibi alanlara yakın bir mimariyle konumlandırılan bu banyolar, evin karşılama alanlarından biri diyebiliriz. 

Bu karşılama alanında söz konusu iyi ve şık bir alan tasarlamaksa eğer işe biraz daha görünüm odaklı bakmakta fayda var. Evin diğer alanlarında daha pratik ve uzun ömürlü bir kullanımı tercih ettiğimiz detaylar, burada görünümle birlikte hareket ediyor gibi düşünebiliriz. Örneğin duvar kağıtlarını kullanmayı pek tercih etmediğimiz ebeveyn banyolarında, daha fonksiyonel seçimler üzerine düşünürüz. O halde misafir banyolarında güçlü ve estetik bir karşılama duvarı yapabiliriz, değil mi?

Kale banyo, Uniq serisi, Kaleseramik banyo uniqserisi, kale banyo uniq serisi banyo, acik ferah modern banyo, misafir banyolarını guzellestirecek dekorasyon onerileri, kaleseramik dekorasyon onerileri, Uniq k1 serisi kale banyo

Misafir banyolarını dekore etmenin ilk adımları

Konu duvarlardan açılmışken misafir banyo alanlarında ana lokasyon her zaman lavabo bölümü diyebiliriz. Bu alanı adeta bir vitrin, bir sergileme alanı gibi tasarlayarak işe başlayabiliriz. Duvarın üst bölümünün yarıdan fazlasını geometrik ya da çiçek desenli bir duvar kağıdıyla kaplayabilir, zemine yakın kalan kısmında mat ve tek renk seramikler tercih edebiliriz. Bu hem derinlik sağlayacak hem de iç mekân hissiyle uyumlanan bir banyoya vurgu yapacak.

Banyo dekorasyonunda malzeme bütünlüklerine verdiğimiz özeni misafir banyolarında daha bir dikkatle seçmekte fayda var. Özellikle mat ya da parlak altınlar, bakırlar görmeyi çok sevdiğimiz bu alanlarda banyo bataryalarından çekmece kulplarına, çöp kutularından tuvalet kağıtlıklarına kadar tüm metal görünümlerin tek renk ve dokuda seçilmesine dikkat edebilir, böylece şıklığı artırabilirsiniz. 

Misafir banyolarını güzelleştirecek üçüncü adım olarak ise kesinlikle olabildiğince hafif bir yerleşim planından söz etmek istiyoruz. Lavabo, tuvalet ve elbette banyo mobilyaları mutlaka duvara monte olan alternatiflerinden seçilmeli, zemin mümkün olduğunca boş ve ferah kalmalı. Bu, misafir banyolarının göreceli küçük ölçekli tasarımına uygun bir seçim olacak. Ferah, sakin ve düzenli! 

kale banyo vintage serisi, vintage serisi, kaleseramik vintage serisi, beyaz, modern, acik banyo tasarimlari

Misafir banyolarında ne nerede olmalı?

Banyolardaki kullanım sonrasında bazen düzeni sağlamak kolay olmuyor. Öyleyse malzeme seçim ve konumlandırması konusunda akıllıca düşünmekte fayda var. Örneğin lavabo seçimlerinde ıslak görünümü daha az gösteren renk ve dokular tercih etmek oldukça önemli. Mat ve koyu renkli lavaboların bıraktığı su lekelerini daha az görebileceğiniz renkli alternatifler, bu konuya iyi bir örnek. 

Diğer yandan lavabonun konumlandığı dolap yüzeyindeki havlu yerleşimi de lavaboya yakın olmalı, böylece yoğun ıslak alan olabildiğince minimalize edilmeli. Havluları lavabodan uzak bir alana konumlandırmadan bu ıslak bölümü daha kontrollü hale getirebilirsiniz. Lavaboya uzak alanlar, olabildiğince dekoratif objelerle zenginleştirilmiş alanlar olmalı.

kale banyo victorian serisi, kaleseramik victorian banyo mobilya serisi, ahsap zeminli banyo tasarimlari, yuvarlak aynali banyolar, kuvetli banyolar

Misafir banyolarına şık çözümler

Konuklara özel tasarladığınız banyonuzda kullanılacak klozetin kendi kendini temizleyen bir tasarıma sahip olması oldukça önemli. Bu detay, özellikle kalabalık alanların kullanımına açık misafir banyolarında daha hijyenik olacak ve rutin banyo temizliklerine ayırdığınız süreyi optimize edecek.  

Misafir banyolarını güzelleştirecek son adım ise aydınlatmalar üzerine... Genel bir tavan aydınlatmasından ziyade mutlaka lokal aydınlatmalar tercih etmenizi önereceğiniz bu kısımda, lavabonun iki yanından uzanan mini sarkıt aydınlatmalar ya da kullanımı en sık olan apliklerle hem ayna alanını daha estetik hale getirebilir hem de şıklığının altını çizmek istediğiniz bu alanı iç mekân dekorasyonuna daha uyumlu hale getirebilirsiniz. Diğer bir dokunuş olarak ise mumlarla zenginleştirdiğiniz bir köşede zarif bir loşluk da kurgulayabilirsiniz. 

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler