icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Minimalist Mutfak Ve Banyolara Özel Seramikler Nasıl Seçilmeli?

Evlerin kullanımı en sık alanlarından biri: Kuşkusuz mutfak ve banyolar. Trafiğin en yoğun olduğu evin bu bölümleri, sık kullanımlara bağlı olarak fazlaca ilgi istiyor, seçimlerde akıllıca adımlara ihtiyaç duyuyor. Özellikle minimalist bir stilde dekore etmeyi düşündüğünüz mutfak ve banyo alanlarında, hangi seramikleri seçmeliyiz sorusunun yanıtları içeriğimizde.

  • 9 Temmuz,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 234 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
stone gallery,kaleseramik stone gallery serisi,kaleseramik minimal dekorasyon mekan tasarimlari,zeminde yuvarlak kanal icinde taslar,dekorasyon onerileri,gri seramik seperator

Kullanımı kolay, uzun ömürlü, dayanıklı ve doğru bir kullanımla ilk günkü gibi görünmeye devam eden seramikler, evlerin ıslak alanları için her zaman ilk çözümler arasında yer alıyor. Temizliği kolay ve nemli alanların kurtarıcısı seramikler, farklı ölçü, renk, desen ve dokularla artık çok daha güçlü alternatiflere sahip. Bu yönüyle diğer yüzey malzemelerine meydan okur duruma geldiğini de söyleyebiliriz.

Zamanla mutfak ve banyolar özelinden ayrışan ve evin her alanında kullanılabilir hale gelen seramikler, ıslak alan harici kullanımlarda dekoratif ve estetik çözümler de sunuyor. Yeni nesil karo dünyasında bunca zenginlik içinde seçimler yapmak için bazı püf noktaları da önemli hale geliyor elbette. Özellikle modern ve minimalist yaşamlara uygun seçimleri yaparken stili destekleyen çözümlere yönelmekte fayda var.

Gelin, bu içeriğimizden hareketle minimalist evlerin mutfak ve banyolarına özel seramikleri seçerken hangi kriterlere dikkat etmeliyiz sorusunun yanıtlarını arayalım. Seramik alışverişi sırasında çözüm odaklı ve akıllıca tercihler yapmak için kalemi kâğıdı yanınıza almayı unutmayın.

Minimalist banyolar için hangi seramikler daha uygun?

Görece çok daha küçük bir alan içinde konumlandırmaya hazırlandığımız banyomuz, daha az eşya ile daha güçlü bir ışığa ihtiyaç duyuyor her zaman. Bu ihtiyaca yönelik bazı destekleyiciler de mekânın kullanım gücünü artırıyor. Örneğin yere değil duvara monte tuvalet ve banyo dolapları, ferahlığın altını çizen en bilindik yöntemlerden.

Peki, hepsinden önce seramik seçimlerinde minimalist duruşun vurgulayıcıları neler? Tek renge yönelmenin tek çözüm olduğunu söylediğinizi duyar gibiyiz. Fakat sanıldığının aksine minimalist banyolar için fazlaca alternatifiniz var. Desen değil daha doku odaklı seçimler yaparak hem hareketli bir görünüm yaratabilir hem de ferahlık sağlayabilirsiniz. Doku odaklı seçimler içinde ise doğal ve amorf geçişlere yönelebilirsiniz.

kaleseramik banyo, kalebanyo, renkli lavabolar,mat mavi renkte lavabo,yuvarlak banyo aynasi,konsol tezgahli banyo tasarimlari,canak lavabolar, renkli canak lavabolar

Enine döşeyeceğiniz dikdörtgen karolar da duvarlarda daha efektif etkiler almanızı sağlayacak çözümlerden. Diğer bir çözüm olarak ise duvarların üst yarısını tek renge boyamak, zemine yakın yarısını ise mini kare karolarla tamamlamak zamansız görünümlerden biri ve minimalist stillere çok uyumlu.

Minimalist mutfaklara uygun hangi seramikler var?

Banyolar gibi mutfaklarda da gün ışığı desteğini ilk unsur olarak ele aldığımız noktada, renk seçimleri hakkında ipuçları edilebilir hale geliyoruz. Örneğin gün ışığı alan bir mutfakta daha bebek ve pastel mavileri, yeşilin orta tonları ve belki antrasit seçimlere yönelebiliriz. Burada dikkat etmemiz gereken detay ise koyulaşan renk seçimleriyle ters orantılı düşüneceğiniz desen seçimleri olacak.

Geometrik ya da doku geçişli desenleri tercih edecekseniz mutlaka açık renkle kullanmanızı önerebiliriz. Mutfaklarda tezgâh ile dolap arası gibi karmaşıklaşmaya uygun alanlarda daha desensiz, düz duvar ya da zemin gibi alanlarla nispeten daha desenli mini karolar seçebilirsiniz.

Diğer bir öneri olarak ise farklı döşeme tekniklerine müsait seramikleri seçmeyi önerebiliriz. Balıksırtı ya da bal peteği tarzı döşemeye uygun seramikler, minimalist mutfaklara çok yakışacak modern önerilerden biri. Bal peteğinde mat, balıksırtı tekniğinde parlak alternatifler, zengin ve stil sahibi bir seçim yapmanıza yardımcı olacak.

kaleseramik mutfak,antrasit mutfak tezgahi,genis mutfak tasarimlari,buyuk tezgahli mutfaklar,ada mutfak tasarimlari,gri zeminli mutfaklar,isik alan mutfak tasarimlari,minimalist mutfak ve banyolara ozel seramikler nasil secilmeli
Kaleseramik T-one,T-one,Kaleseramik mutfak,Kaleseramik mutfak t-one,acik tonlarda minimalist mutfak tasarimlari,mutfak plakalari,mutfak tezgahlari,acik renkte mutfak tezgahlari,ahsap dolapli mutfak tasarimlari

Doğal dokularda hangi önceliklere yönelmeliyiz?

Mutfak ya da banyo farketmeksizin bu iki minimalist alanın dokularında doğallıktan yana olanlara ise önerimiz mermerin klasikleşen görünümünden ilham almak üzerine. Doğal taş görünümünde ise mat seçenekler, adeta ferah ve her stile uyumlu bir altyapı oluşturmanıza olanak sağlayacak.

Taş duvar görünümlerinde tek tip döşemelerin yanı sıra doğal etkiyi güçlendirecek yığma taş görünümlü desen ya da dizilim teknikleriyle daha ferah ve son yılların önemli trendlerinden olan doğaya yakın olma ihtiyacıyla bütünleşen alanlar elde edebilirsiniz. Seramiklerin ebatları büyüdükçe mat seçimlere yönelerek kendi alışveriş listenizi oluşturabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler