icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Kullanışlı Ve Küçük Banyo Modelleri İçin En İyi Fikirler

Arınma ve yenilenme alanı olan banyolar, evlerin meditatif alanlarından biri. Sık kullanıma maruz kalan ve rutin bir temizlik gerektiren bu özel alanlar, aynı zamanda evin en küçük bölümlerinden. Bu küçük odayı nasıl verimli hale getirebiliriz peki? Yaratıcı çözümlerle şekillendirebileceğiniz banyolarınızda yepyeni bir sayfa açmaya ne dersiniz?

  • 27 Ağustos,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 220 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
kalebanyo stora, stora serisi,stora set parlak set,beyaz banyo mobilyasi,siyah armatur,siyah batarya,siyah dus basligi,beyaz klozet,modern banyo mobilyalari

İster kalabalık bir aile için olsun ister tek kişilik bir hayat içinde, banyolarımız bizim özel alanlarımız. Tıpkı yatak odalarımız gibi kendimize ait ve bizi güne hazırlayan bir güce sahip. Mental sağlığımızı bir dengeye oturtmak için koşa koşa girdiğimiz bir duş sonrasında başka bir ruh haliyle devam etmiyor muyuz güne?

Bu gücünün yanı sıra yeni mimari anlayışın sonucunda iyice küçülen banyo alanlarını görüyoruz. Çok daha kompakt ve verimli kullanmaya ihtiyaç duyan banyolarda işler daha zorlaşıyor gibi. Hem ferah olmalı hem yer kaplamamalı hem neme dayanmalı hem kolay dağılmamalı... Tüm ihtiyaçlara mümkün olduğunca yanıt vermenin en zor olduğu alanlardan olan küçük ölçekli banyoları konuşacağız bu içeriğimizde.

Farklı ve yeni hangi fikirlerle dekore edebiliriz hangi çözümleri uygulayabiliriz üzerine sizin için öneriler hazırladık. Banyonuzu dekore ederken size mutlaka fikir verecek detaylar için içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz.

kucuk banyo tasarimlari,kucuk modern banyo tasarimlari,yuvarlak siyah cerceveli banyo aynasi,pencereli banyo tasarimi,gri tonlarda banyo tasarimlari, beyaz ahsap modern banyo mobilyalari

Banyo konumlandırmasıyla işe başlamak

Banyonuzu küçük bir alan içinde tasarlamak üzerine işe başlamadan önce ilk yapmanız gereken, ana parçalar için konumlandırma planı yapmak. Örneğin duş bölümü hangi köşede olmalı, klozet ve lavabo bölümünü nereye yerleştirmeliyim? Bu soruların yanıtını kullanım öncelikli vererek bir yol rotası çizebilirsiniz.

Eğer mümkün bir kiriş arkası köşe varsa örneğin duş kısmı burada bir kabin tarzında çok uygun olacaktır. Ya da lavabo alanını rahat kullanabilmek için klozeti lavabonun tam karşısına değil çapraz bölümüne koyarak kullanım sırasındaki sıkışıklığı engelleyebilirsiniz. Böyle bir düzen planı yapmak, size depolama ve dekorasyon için ne kadar alan kalacağının bilgisini verecektir.

Küçük banyolara özel renk ve desenler seçmek

Diğer bir sonuca ise renk seçiminde varmış olacağınızı söyleyebiliriz. Düzen planı yaptığınız banyonuzda tahmini alanı, ortalama ürün ölçüleriyle banyonuzda işaretlediniz. Gözünüzde canlanan banyo sizin için artık nasıl bir yer? Küçük de olsa doğrudan gün ışığıyla bağlantıda olan bir camınız var mı örneğin? Ya da tavanınız normalden daha mı yüksek? 

Bu kriterlere göre banyonuzun ne kadar açık renk ya da nasıl bir desen yoğunluğuna izin verdiğini hesaplayabilirsiniz. Ferah ve ışıklı bir banyoda daha desenli karolar seçebilir hatta bu karoları duş ya da klozet alanı gibi bölümlerle kombinleyebildiğiniz başka bir desenle ayrıştırabilirsiniz. Eğer banyonuz sıkışık ve yoğun bir görünüme büründüyse işinizi şansa bırakmadan beyaz ve bej renklerinden minimal karolarla yolunuza devam edebilirsiniz.

kucuk modern banyo tasarimlari,gri duvarli banyo tasarimi,gun isigi alan banyolar,canak oval lavabo,siyah metal cerveveli banyo aynasi,beyaz klozet, beyaz bide

Depolama alanlarına gereken özeni göstermek

Banyolar, küçük tasarımından dolayı en kolay karmaşaya maruz kalan bölümlerden. Bunu en aza indirgemenin pratik yolu ise depolama üzerine biraz kafa yormaktan geçiyor. Mutlaka lavabo ve klozet gibi gerekli parçaları zemine değil duvara asma modeliyle tercih ederek zemin bölümünden tasarruf edebilirsiniz.

Bu bölümlerde şık ve dekoratif kapaklı sepetlerle materyalleriniz için saklama alanları oluşturabilirsiniz. Yine duvara monte olarak seçtiğiniz lavabo ve banyo dolabı alternatiflerinizi, ayna bölümünde de zenginleştirebilirsiniz. Bu alanda kapaklı dolaplar biraz daha sıkışık bir hisse sahip olabilir. Hem dekoratif hem de modern bir görünüm için ayna yanı rafları klozet üzerinde de devam ettirip iç mekanla uyumlu ve minimal banyo tasarımlarına imza atabilirsiniz.

kullanisli ve kucuk banyo modelleri icin en iyi fikirler,ahsap tonlarda banyo tasarimi,gun isigi alan banyo tasarimi,yuvarlak banyo aynasi,siyah banyo armaturu,siyah banyo bataryasi,ahsap klozet kapakli banyo,ahsap cerceveli banyo penceresi,banyoda kullanilan bitkiler
kalebanyo flat kare angel,flat kare angel serisi,dus kabini,kare dus kabini,kale dus kabini

Duş alanı için ayrıca düşünmek

Günlük arınma seanslarımızın biricik mekânı duş alanları, küçük banyolarda her zaman birer sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ne kadar küçük bir alan için düşünsek de duş için mutlaka ferah bir yer ayırabildiğinizden emin olun. Bu ferahlığı dengelemek için de seramik karo seçimlerinizi mümkün olduğu kadar sade, zeminle tek bir görünümde ve desensiz seçmeniz faydalı olacak.

Duş kabini konusunda ise tamamı cam alternatiflere yönelmek en modern çözümlerden biri. Ayrıca alt bölümü buzlu cam kullanmak bir başka seçenek olsa da her zaman küçük banyolarda ferahlığı kesintiye uğratacak seçimlerden biri olacak. Diğer bir alternatif olarak cam kapı değil cam paravan olarak tek yüzeyi kapatan alternatifler hem küçük alanlarda genişlik hissini artıracak hem de daha SPA etkisine burgu yapacak bir alanı işaret edecektir.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler