Küçük Banyolara Alan Kazandıran Bağımsız Lavabolar
Küçük banyolar büyük çözümler ister: Mevcut zemini akıllıca kullanan, küçük ve bağımsız lavabo üniteleri de bu çözümlerden biri.
- 5 Nisan,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 1680 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Günümüzün çağdaş lavabo tasarımları, banyo trafiğini rahatlamak isteyen kullanıcılara odaklanmış ve işlevsel kolaylıklar sağlayan çeşitli depolama veya sergileme çözümleriyle donatılmakta. Bu çözümler listesinin başında ise kimi zaman lavabo altı dolaplar, kimi zaman ise geniş etajerler veya tezgahlar yer alıyor.
Ancak küçük banyolarda bu kadar cömert bir hareket alanına sahip olmak mümkün değil. Bu durumda farklı bir işlevselliğe yönelmek ve alan kullanımını optimize eden ürünlere yönelmek gerekebilir. Bunun için de en başarılı kurtarıcılar, ayaklı, bağımsız lavabo modüller...
Farklı stillerde ve tarzlarda üretilen bağımsız lavabolar, alanın sınırlı olduğu küçük banyolarda ciddi anlamda yer kazandırır çünkü tesisat bileşenleri lavabo kaidesinin içinde önceden montajlanmış şekilde bulunuyor. Bu da bağımsız lavaboların tasarımını basit ve düzenli tutuyor. Ek olarak alt dolabının olmaması, banyodaki ayak izini azaltıyor. Bağımsız lavaboların bir diğer avantajı ise bakımlarının ve temizliklerinin kolay olması. Bu tarz lavabolar, tezgahları olmadığı için, yoğun trafikli banyoların kaçınılmaz dağınıklığına imkan vermiyor. Eğer kaide altındaki zemin açık ve erişilebilir kılınırsa banyonun temizliği daha da kolaylaşıyor.
Son yıllarda, küçük banyolara uygun olarak üretilen ve kaidelerine entegre dolap sunan lavabo üniteleri de bu kategorinin en popüler seçenekleri arasında. Bunun en başarılı örnekleri, Kale Banyo ailesine ait Minimalist ve Pikola serileri. 50 cm genişlik ve 25 cm (Pikola) ile 30 cm (Minimalist) derinlik ölçülerine sahip her iki koleksiyon, beyaz haricinde yeşilden sarıya uzanan pop renk seçenekleriyle özellikle studio tipi evlerin başlıca tercihleri arasında yer almakta.
1. Tarz sahibi aynalar
Şayet banyodaki odak noktasını değiştirmek ve lavabonuza hareket katmak istiyorsanız, onu ilgi çekici bir ayna ile tamamlayabilirsiniz. Örneğin, çok modern bir banyonuz varsa, klasik çerçeveli bir ayna ile mekâna çekicilik katabilir, günümüzün modern-şık dekorasyon dengesini de yakalayabilirsiniz.
2. Duvar rafları ve dolapları
Ayaklı bağımsız lavabolar, alt veya yan kısımlarında dolap sunmadıkları için depolama çözümünü duvarlara taşımanız gerekir. Bu durumda duvara monte olabilen açık raflar ve kapalı dolap modülleri sayesinde kişisel kozmetiklerinizi, havlularınızı veya temizlik ürünlerinizi saklayabilir; mum, bitki ve çiçek gibi dekoratif öğelerinizi sergileyebilirsiniz.
3. Aksesuarlardan kolaj
Bağımsız lavaboların çevresi için seçtiğiniz her aksesuar, o köşenin daha dekoratif bir çehreye sahip olmasına ve bir kurgu oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu durumda, havlu askısı, diş fırçalık, sabunluk gibi aksesuarlarda yaratıcı çözümler düşünebilirsiniz. Örneğin vintage mandallarla havlularınızı asabilir, duvara monte kovalarda diş fırçalarınızı bulundurabilirsiniz.
4. Lüks bataryalar
Sade ve minimal bir lavaboyu tamamlayan ve onu estetik olarak yükselten en önemli unsur, şık ve lüks bir bataryadır. Lüks derken klasik tarzdaki seçenekler değil, modern de olsa üst segmente ait ürün seçeneklerinden bahsettiğimizin altını çizelim. Çünkü bataryanın göz alıcılığı, sakin bir lavaboyu anında süperstar yapabilir, sakın unutmayın.
5. Materyal kombinasyonları
Ayaklı lavabonuzun çevresindeki alanda desen, renk ve doku kombinasyonları yaratarak, çok geniş bir banyonun yaratamadığı etkiyi yakalayabilirsiniz. Örneğin, mermer efektli duvar karoları önünde bakır lavabo üniteleri, beton efektli karoların önünde ise mat seramik veya taş lavabolar estetik bir denge yakalayabilirler.
Henüz yorum yapılmadı.