icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Balkonlarımız, teraslarımız ya da açık hava alanlarımız güneşin bize verdiği enerjiyle içimizi ısıtıyor. O halde sıra evimizin açık hava köşesi balkonlarımıza gelebilir. Bu içeriğimizde küçük balkonlar için keyifli dekorasyon önerileri bulacaksınız.

  • 23 Ağustos,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 367 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşam alanlarımızın nefes köşesi balkonlar, özellikle sıcak günlerde adeta doğa ile en hızlı bağlantı noktamız. Gereken özeni vermeyi ihmal ettiğimiz balkonlarımız için bir içerik hazırlamanın vakti geldi diye düşündük. Tatlı, huzur dolu ve kendimize ait bir köşe niteliğinde balkonlar dekore etmek için kolları sıvamaya ne dersiniz?

Balkonlarımız, özellikle yeni kentleşmeyle birlikte iyice küçüldü. Eskiye nazaran daha az keyif odaklı bir hale geldi böylece. Daha çok depolama alanı olarak kullandığımız, kendimize değil evimize ayırdığımız balkonlarımızın üzerindeki bu yükü atmanın vakti geldi! İçeriğimizde küçük balkonlar için neler yapabileceğimizi konuşmak istiyoruz.

kucuk balkonlar icin dekorasyon onerileri,ahsap duvarli balkon,balkondaki beyaz L koltuk,balkondaki bambu yuvarlak cam orta sehpa,yesil bitkilerle donatilmis balkon tasarimi,ahsap zeminli balkon

Balkon dekorasyonu için ilk konu: Renk

Küçük metrekareli tüm alanlarda olduğu gibi balkonlarımız için de akılcı ve fonksiyonel bir bakış açısı, ilk hedefimiz olmalı. Örneğin her zaman derli toplu ve konforlu bir balkon yaratmak için enine boyuna düşünmeliyiz. Sakin, kakafoniden uzak bir balkon dekorasyonu için ilk adımımız renkler!

Her balkon mutlaka gün ışığını cömertçe boynunda taşıyor elbette fakat küçük metrekare içinde bu görevi üstlendiği için ona biraz yardımcı olmamız gerekiyor. Çabucak dağınık görünebilecek balkon için yapabileceğiniz en büyük iyilik sakin ve hafif renk tonlarını tercih etmek olacak. Elbette balkon duvarınızın rengini baz alarak ilerlemek en akıllıca çözüm olacak. Fakat bir diğer öneri olarak daha ahşap öncelikli ya da nötr bir renk paletinden yardım almak da işe yarar bir başka çözüm.

Brickyard mat cotto sirli granit, balkonlarda kullanilan duvar seramikleri,tugla desenli duvar seramikleri,gri seramik zemin balkon tasarimi,balkonlarda kullanilan seramikler

Kullanacağımız aksesuardan depolama alanına, mobilyadan tekstile her parça renk konusunda bütünlük göstermeli. Tercihen iki renk üzerinden bir kurgu yaparak sakinliği elde edebilirsiniz. Örneğin beyaz ile ham ahşap rengi tam bir balkon paleti diyebiliriz.

bohem oturma alani, kahverengi sandalyenin ustune birakilmis sari kumas,siyah beyaz yastik,yesilliklerle dolu bir oturma alani,siyah metal kitaplik icinde yer alan saksi bitkileri, hasir sepet ve kare hasir sepet

Mobilya seçimlerimizi öncelikli yapmak

Sınırlı bir kullanım alanından söz ederken kişisel konforumuzu ön plana alacağımız bir dekorasyon planı hazırlamak önemli. Rahat edeceğiniz bir sallanan sandalye ya da sedir tasarımında bir minik köşe oturma ürünü mü tercih edersiniz? Kesinlikle konforlu ve rahat hissettirecek bir oturma ve hatta yeterince yer varsa uzanma ünitesiyle desteklenebilecek bir mobilya tercih etmelisiniz.

Yanı başında minik bir sehpa, bu tarz alanlarda alt kısmı depolama alanı seçeneğiyle tercih edilebilir. Oturma alanında da aynı depolama ihtiyacını ister baza ister kapaklı kutularla gidererek maksimum verimi oluşturabilirsiniz.

royal gallery terra serisi,gri mat seramikler,balkona acilan mekanlarda kullanilan seramikler,gri tonlarda dosenmis seramikler

Depolama alanlarını kurgulamak

Balkonunuzda her zaman ihtiyacınız olacakları nazikçe depolayabileceğiniz alanlar oluşturmaya geldi sıra... Mümkün olduğu ölçüde bazen duvara asılı dolaplar bazen birkaç açık raf bazen sadece kapaklı sepetler bazense bir set olarak kullanılabilecek alt dolaplar kullanabileceğiniz köşeler seçebilirsiniz. Bu alanlarda serin akşamlar için battaniyeler, minder ve yastıklar, kitaplar, mumlar gibi keyifli anlarınıza eşlik edecek parçaları depolayabilirsiniz. Balkonunuzu kullanmadığınız anlarda iyi bir şekilde muhafaza edeceğiniz bu kısımlara ihtiyacınız olacak.

Küçük ölçekli her alanda olduğu gibi balkonlarınızda da dikey bir dekorasyon ve depolama düşüncesini baz almak iyi bir fikir olacak. Belki duvara monte ederek formlu tasarımlar tercih etmek ya da katlanır sandalyeleri duvara asılı toparlayabilmek gibi fikirleri hayata geçirebilirsiniz.

Balkonların olmazsa olmazı: Bitkiler

Mini açık hava köşelerinizin en büyük zenginliği olan bitkiler, balkonlarda hakimiyetini ilan etsin istiyoruz. Yine dikey depolamadan ilham alarak duvara asılı dikey bir botanik bahçesi de oluşturabileceğiniz balkonlarınızda, balkon dekorasyonunuzu tamamlayacak bitkileriniz için bir köşe yapmayı unutmayın.

Raflı ünitelerden oluşan çiçeklikler ya da tavandan sarkıt olarak kullanılabilen makrome saksılarla ikonik bir balkon ambiyansının altını çizmenizi öneriyoruz.

bitkilerle dolu kapali teras tasarimi, terastaki iki kahverengi berjer,berjerin ustune atilmis gri kumas,siyah metal abajur,yerdeki yuvarlak hasir minder,bitkilerle dolu teras

Balkonlarda minik dekoratif dokunuşlar

Aksesuar seçimlerinde ise çoğunlukla duvar dekorasyonuna ağırlık vererek hafif bir zenginlik yaratabilirsiniz. Küçük çerçeveler, hasır dekorlar gibi balkonunuzun enerjisini yükseltecek dokunuşlar, duvarlara çok yakışıyor. Kırılmayacak, hafif parçalar tercih etmek açık hava koşullarında önemli bir püf noktası.

Jüt bir kilim, mini birkaç mum ve yumuşacık bir abajur ile balkonunuzu hem iç mekanla tatlı bir uyuma sokabilir hem de kendinize ayırmayı planladığınız zamanlarda doğayla hemhal olduğunuz adeta bir meditatif köşe yaratabilirsiniz. 

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler