icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Kıyı Evlerinin Stili: Hamptons Dekorasyonunu Keşfediyoruz

Sakin, yaza aşık ve klasik stile modernize bir yorum... Hamptons stili dekorasyon, yazın ferah ve hafif bir görünümü diyebiliriz. İlk bakışta yaz denince akla ilk gelen marin temasını andırsa da çok daha farklı bir bakış açısına sahip, sofistike ve lüks yazlık evlerin vazgeçilmezi olan bu stili birlikte incelemeye ne dersiniz?

  • 30 Temmuz,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 173 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
hampton dekorasyonu,beyaz ahsap ev,balkon,veranda,sundurma,beyaz ev,sahildeki ahsap beyaz ev,kiyi evleri,bebek mavisi ahsap panjurlu ev

Amerika’nın doğu kıyısındaki Hamptons bölgesinden ismini alan stil, bizimle yaz aylarındaki okyanus manzaralı sahil evlerini paylaşıyor. Peki, Hamptons tarzını marin stilinden ayıran en belirgin özellik nedir? Marin denizcilik teması üzerine kurgulanırken Hamptons kumsal ve sahil temasına odaklanıyor. Yer yer marin detaylara yer vermek ise elbette mümkün, fakat deniz kabuğu ya da deniz kabuğu figürleri ve lacivert yerine açık mavilerle tamamlamak şartıyla.

Lüks, estetik bir dekorasyon arayışında olanlara özel bu stilin tüm şifrelerini birlikte çözmeye ne dersiniz? Klasik Fransız stilinin çıkış noktasından hareketle Hamptons stili, dekorasyonda yazlık stiller içinde en sofistike görünümleri tasarlayabilmeye olanak tanıyor. Amerika’nın kıyı şeridindeki sahil evlerinden ilham alan bu stil, çıkışının ardından Avusturalya’da popülerleşiyor. Ve artık dekorasyon dünyasının en zarif ve bir o kadar da dinamik stil akımlarından biri haline geliyor.

Beyazlar, bejler, açık maviler...

Yazla özdeşleşse de yılın her zamanı iç mekanları tatlı bir zarafetle dolduran, lüks bir segmente hitap eden Hamptons tarzı, ferahlığı vurguluyor. Bleu Blanc ürünler ve desenlerle hareketlendirilen stilde ahşap renkler koyu ve ham görünümlü olanlardan tercih ediliyor. Lake ve patine olanlarıyla da desteklenebilen Hamptons stilinde zengin bir görünüm elde etmeye odaklanıyoruz.

Hamptons stili denince ilk akla gelen renk ise beyaz, taş ve bejler... Ardından buz mavilerle hoş bir hareket sağlanıyor. Daha mat ve pastel görünümüyle beyaz tonları, bolca gün ışığı alan evlerle yüksek bir aydınlığa ulaşıyor. Hamptons stilinin bir başka olmazsa olmazlarından biri olan büyük ve beyaz çerçeveli camlar ve yine büyük ahşap kapılarla tamamlanıyor. Lacivert ise Bleu Blanc desenleri arasından tamamlayıcı olabiliyor.

beyaz ahsap ev,ev girisindeki saksi agaclar,Hamptons tarzi bir ev cephesi,hamptons stili ev,kiyi evlerinin stili,hamptons dekorasyonu,beyaz ev girisi
Kaleseramik urban serisi,mat gri sirli granit,havuz seramigi,gri havuz seramigi,sandalyenin ustundeki sapka,gri seramik uzerindeki plaj cantasi

Kıyı hayatının stili: Hamptons

Aydınlatma seçimlerinde sarkıt metal aksamlı cam fenerlerle yer yer hasır dokunuşlara sahip lambader ya da abajurlar kullanılıyor. Mutfaklarda tezgahlarda, yatak odasında mobilyalarda ve banyo dolaplarında tercih edilen ham haliyle ahşaplar, evin tek koyu seçimlerini oluşturuyor. Büyük ve heybetli görünümüyle dresuarlar, şifonyerler ya da büfeler olmazsa olmazlardan.

Koltuk seçimlerinde tamamı kumaştan oluşan, yere kadar tekstille tamamlanan, büyük kolçaklı ve yumuşacık hisli koltuklar tercih edebilirsiniz. Doğallığın vurgulanması bu tekstil seçimlerinde büyük önem taşıyor, pamuklu, keten ve hasır dokulara özgürlük tanıyabilirsiniz. Biraz Retro biraz klasik hislerle yorumlanan Hamptons stili dekorasyon, yaşam alanlarındaki keyif anlarını çoğaltmayı ve rahatlığı ön plana çıkarmayı vurguluyor. Tatlı bir esinti içinde dalga seslerini sakince dinlediğiniz bir yavaşlama hali de diyebiliriz.

Hafifletici ve lüks sahillerden ilham

Desen konusunda ise istiridye, midye, dalga gibi formlarla sahil evi hissini güçlendirebilirsiniz. Rustik perdelerde tül yerine pamuklu kumaşlardan tercihler yapabilirsiniz. Sakinleştirici etkinin güçlü olduğu Hamptons stilinde minimalist bir bakış açısı da var. Simetrik ve düzenli bir görünümü korumak oldukça önemli. Dolayısıyla boğucu ve kalabalık bir alan yaratmak yerine az ve öz aksesuarlarla bütünlüğü korumaya özen gösterebilirsiniz.

Hamptons stilinin son dokunuşu sayılabilecek bitki kullanımına gelecek olursak büyük ve yeşil yapraklı bitkilerden temin etmenizi öneririz. Zeminde incecik kilimlere yer verirken mutlaka açık mavi ve bej tonları üzerinden ilerleyebileceğinizi de ekleyelim. Eğer amacınız küçük de olsa bir renk katmak ise size önerimiz mercan rengi olacak. Küçük ölçekli parçalarda kullanabileceğiniz bu renk, ana paletin önüne geçmediği sürece harika bir tamamlayıcı olacak.

beyaz yatak odasi,beyaz tonlarda kiyi ev dekorasyonundaki yatak odasi,bembeyaz yatak odasi,beyaz tonlardaki yatak odasinin icinde yesillikler
kiyi evi oturma odasi,Hamptons tarzi dekorasyon,kiyi evlerinin stili hamptons dekorasyonu,bej krem tonlarindaki oturma grubu,mavi yastikli oturma grubu,mavi perdeli oturma alani,hasir orta sehpa,oturma grubunun ortasindaki yuvarlak jut hali

Hamptons stilinde son dokunuşlar

Desen kullanımına destekleyici hangi örnekleri verebiliriz sorusuna ise çizgili ya da dokulu mat görünümleri söyleyebiliriz. Geometrik desenler kullanmadan zarif çizgili tekstillere yönelebilirsiniz. Yer yer hasır, bambu ya da yeşil kalın camlardan oluşan tasarımlarla da destekleyebileceğiniz, çoklu malzeme kullanımına örnek olacak aydınlatma ve aksesuarlara da yönelebilirsiniz.

Belki her şey bittikten sonra sürükleyici romanınızı elinize alıp camların ardından perdeleri hareketlendiren bir yaz esintisini dinleyerek bu yaşam tarzına son dokunuşu yapabilirsiniz, kim bilir!

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler