icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Evlerin Karşılama Alanları Antreler İçin Dekorasyon Önerileri

“İlk izlenim önemlidir” sözünden hareket ederek tıpkı iletişim konusunda olduğu gibi dekorasyon konusunda da karşılamayı önemsiyoruz. Evlerimizin ilk “Merhaba!” dediği bölümü olan antreleri güzelleştirmek isteğimiz de buradan geliyor. Mobilyalar, aksesuarlar ve tüm detaylarıyla antre bölümlerini daha etkili ve stil sahibi göstermenin yollarına birlikte bakmaya ne dersiniz?

  • 28 Haziran,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 185 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşam alanlarının stili ve seçtiğimiz kullanım şekli ruh halimizi doğrudan etkiliyor. Eğlenceli, konforlu, şık ya da vintage... Yatak odasından salona, mutfaktan banyoya evin farklı kullanım alanlarında küçük ya da büyük mutlaka bir dekoratif dokunuş olmalı. Daha keyifli ve şık bir ev ortamı yaratmak için ise kişisel zevklerimiz ve sevdiğimiz detayları yansıttığımız bu kişisel alanımızda iyi bir kullanım için dengeli bir dekorasyon tercih etmek büyük önem taşıyor.

Dengeli bir dekorasyon ne demek? Evin tüm farklı alanlarında küçük ya da büyük, imkanlar dahilinde dekoratif dokunuşlar yapmak, alanları güzelleştirmekten bahsediyoruz. Bazı bölümlerin dekoratif olarak değerlendirilmediği evlerde bütüncül bir stilden bahsetmek mümkün olmayacak. Özetle evin tüm alanlarını A’dan Z’ye gözden geçirmekte fayda var.

Bu alanlardan biri olan antre bölümlerini konuşmak istediğimiz bu içeriğimizde, çoğunlukla daha sakin ve üzerine pek de fazla düşülmeyen bu bölümü nasıl zenginleştireceğimize bir bakalım! Evin diğer bölümlerine oranda daha küçük, kompakt ama ilk adımın atıldığı bu en çarpıcı bölümle ilgili neler yapabiliriz üzerine birlikte düşünelim istiyoruz.

Yaşam alanlarında giriş bölümü: Antreler

Yoğun, keyifli, stresli ya da sakin... Nasıl bir gün geçirdiğimizden bağımsız olarak her daim koşar adım kavuştuğumuz evimize giriş yapıyoruz. Tüm hengameyi ardımızda bırakıp kapattığımız kapının ardından nihayet evimizdeyiz. İçeri girer girmez o tanıdık ve güvende olma hissiyle karşılaşmak nasıl bir duygu? Yanıtın pozitif cümlelerle dolu olduğunu tahmin ederek işi biraz daha keyifli ve güzel bir hale getirmenin yollarına bir göz atalım.

Diğer yandan sevdiklerimizi ağırladığımız evinizde onların ilk eve merhaba deme anında daha pozitif duygular ve samimi hislerle dolmalarını sağlayabiliriz de. Tatlı, bütçe ya da imkân dahilinde ama mutlaka bir dokunuşa sahip antre dekorasyonu için işe duvarlardan başlayabiliriz örneğin. İlk karşılaşma anında mimari kabuğu zenginleştirmek, işin en çarpıcı ve verimli kısmını oluşturuyor.

iskandinav dekorasyonundaki evin koridori ve girisi,bej tonlarindaki evin karsilama alani,evin karsilama alanindaki bitki secimi,evin girisindeki mobilya secimi,giriste bench olan ev,dogal tonlardaki dekorasyon secimleri
kaleseramik ec eg noce italiano biando serisi,renkli koridor tasarimlari,kemerli koridorlar,kemerli ev karsilama alanlari

Antrelerde duvarları nasıl değerlendirebiliriz?

Antre dekorasyonunda bulunduğumuz alanda önce bir ana duvar belirlemekle işe başlayabiliriz. Bu duvar, çoğunlukla dış kapıdan girdiğimizde bizi karşılayan ya da antrenin en geniş yüzeyini oluşturan duvar olmalı. Evin diğer bölümlerine göre oldukça küçük ve fonksiyonsuz kabul edilen antrelerde yapacağımız sınırlı seçimlerde çarpıcı ve akılcı davranmak haliyle çok önemli hale geliyor.

Eğer gün ışığından bolca yararlanabilen ya da metrekaresi geniş bir alana sahip antreniz varsa desenli duvar kağıtları size ilham olabilir. Özellikle hareketli ve canlı renklere sahip bir duvar kağıdıyla antrelerde mümkün olduğunca az parçayla maksimum verim alabilirsiniz. Yine aynı geniş bu tarz antre alanı için duvarın alt yarısında farklı bir materyalle derinlik sağlayabilirsiniz. Örneğin duvar paneli ya da beton sıva ile daha hareketli bir karşılama bölümü kurgulayabilme imkânınız da var.

Antrelerde duvarlar ve zeminler ile uyumu yakalamak

Elbette tüm bu duvar uygulamalarında seçilen ürünlerin zemin ile uyumunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Renk ve mobilyalarla uyumlu dokularda tercih edilebilecek zeminler içinde konuklarınıza ve size samimi ve rahat hissettirecek yegâne malzemelerden olan doğal malzemeler işe yarayacak bir öneri olacak.

Mobilyalarınızın renkleriyle uyumlu ahşap zeminler ya da mermer, seramik gibi renk bütünlüğüyle seçim yapabildiğiniz ürünlerle dinamik bir antre dekorasyonu elde edebilirsiniz. Yine duvarlarınızla uyum sağlayacak samimi ve olumlu bir etki için halı ya da kilim gibi zemin tekstilleriyle ortamın sıcaklığına ve rahatlığına vurgu yapabilirsiniz.

ciftlik evi girisleri,beyaz duvarin onundeki ahsap konsol masa,dogal tonlardaki karsilama alanlari,dogal tonlardaki evlerin girisleri,sade minimal koridorlar
kaleseramik ec eg cment serisi,cment serisi,minimal tasarimlar,gri seramik,antrasit seramik,koyu tonlarda seramikler,mekandaki koltuk ve kahve masasi,turuncu arkalikli kucuk koltuk,toz pembe kucuk koltuk,altin sarisi metal ayakli kucuk koltuk,renkli mininal koltuk,pembe kahve masasi

Antrede hangi mobilyalar olmalı?

Evin bu giriş ve çıkışlarda kullanılan alanında minimal de olsa bir konfor sağlamayı düşünebilirsiniz. Örneğin çantanıza kısa süreli yer açacak ya da ayakkabılarınızı rahatlıkla giymenizi sağlayacak bir bank oldukça işe yarar ürünlerden biri. Diğer yandan karşılama duvarının olmazsa olması dresuarlar mutlaka edineceğiniz bir diğer mobilya seçeneği. Alanın ve sizin günlük ihtiyacınıza göre çekmece gibi depolama alanı zengin ya da zarif ve sakin bir tasarıma sahip dresuarlardan seçim yapmak, antrelerin olmazsa olmazlarından.

Eğer antre bölümünüz küçük ölçekli ve daha karanlık bir yapıdaysa dresuar seçiminizde minimal ve zarif formlu ince tasarımlara yönelmekte fayda var. Ayrıca dresuar üzerinde abajur ya da ana duvarda aplik gibi dolgu aydınlatma çözümleriyle bu küçük bölümü daha derinlikli ve sıcak bir köşeye dönüştürebilirsiniz.

beyaz tonlarda evin karsilama giris alanlari,beyaz antreler,beyaz koridorlar,minimal antreler,evin girisindeki beyaz portmanto,beyaz ev kapisi,ahsap tonlarda dekorasyonu yapilmis ev,dogal sade minimal ev karsilama alanlari,sade minimal dogal antreler, dogal sade minimal koridorlar

Antre aksesuarlarını nasıl konumlandırmalıyız?

Yine büyük ya da küçük olma alternatifine karşı mutlaka bir vestiyer bölümü üzerine seçim yapmak gerekiyor. Bu, küçük alanlarda gömme vestiyer dolabı ya da duvara monte birkaç askılık ile çözülebilirken büyük alanlarda daha dekoratif bir ayaklı askılık ile hareketlendirilebilir bir yöntem olacaktır.

Aksesuar seçimlerinde ise bir matematik belirleyerek dekorasyonu sağlayabilirsiniz. Örneğin duvarınızda duvar kâğıdı ya da hareketli bir arka plan tercih ettiyseniz görece daha az aksesuarla zenginleştirdiğiniz bir dresuar üzeri kurgulayabilirsiniz. Eğer duvarınız sakin renklerle ve sadece dokulu bir yüzeye sahipse ayna, aydınlatma ve dekoratif objeler ağırlıklı bir stil oluşturabilirsiniz. Unutmadan, seçtiğiniz halı ya da kilimde de yine duvarda planladığınız aynı desen ve ölçek kuralını uygulayabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler