icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Evinizde House Hushing Yöntemiyle Enerji Temizliği Ve Dönüşüm Adımları

Hiç bitmeyen bir heyecanla arayıp durduğumuz huzur konusunda neler yapıyoruz? Meditasyon, yürüyüş, hobiler, kitaplar, seyahat... Tüm bu alternatiflerin içinde bize kucağını açan evimiz için huzuru sağlamayı da planlamış mıydınız? Konu nereden başlayacağınıza gelmeden dünyayı etkisi altına alan yepyeni bir akımla yanıt vermek doğru olacak: House Hushing. Evinizin ihtiyacı olan huzuru sağlamanın adımları ve çok daha fazlası içeriğimizde.

  • 7 Haziran,2024
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 153 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Kaleseramik IM serisi,IM vals weiss matt,modern salonlar,acik tonlarda ferah salon tasarimlari,salon ortasindaki ahsap yemek masasi

Kendimize dönmeyi ve kendimizle haşır neşir olmayı iyiden iyiye kanıksadığımız şu sıralar, dünya da bizimle aynı yönde seyrediyor elbette. Dolayısıyla bu global köyümüzde hayat, bize yavaşlamamızı ve izlememizi öneriyor. Bilinç çağında bu bakış açısından nasibini alan yepyeni bir trendden söz edebiliriz öyleyse: House Hushing! Yaşam alanımızı, kozamızı yani kısacası biricik sığınağımızı pozitif ve güzel duygularla doldurmak, bilinçli bir dekorasyona sahip olmak ve enerjisini temizlemek...

Tatlı ritüelleri ve farklı adımlarıyla House Hushing, Türkçe deyişiyle “Evi Sessizleştirmek” işte yaşadığımız dönemin bir sonucu adeta. Uygulaması keyifli ve kolay, sonuçları da yeni bir alışkanlık oluşturacak kadar güzel... O halde gelin bu içeriğimizde evinizi nasıl sessizleştirebileceğinizi ve bu yeni akımın nasıl ortaya çıktığını bir konuşalım.

House Hushing ile yenilenme

Hikâyemiz İngiltere’de başlıyor. Instagram’daki bol takipçili bir içerik üreticisi Myquillyn Smith, nam-ı diğer The Nester, aynı zamanda bir blog yazarı. The Nester, House Hushing kavramından bahsederek dekorasyon ve yaşam alanı konusunda yeni bir ihtiyaca işaret ediyor aslında. Çoğu zaman kendimizi bir nefes almak için farklı arayışlara itiyoruz; bu çok temel bir ihtiyaç. Peki, evimiz? Pek tabi evimizin de bir durup nefes almaya çok ihtiyacı var. İşte The Nester’ın tam olarak bu düşünceyle vurguladığı “Evi Sessizleştirmek” felsefesi, evin gürültüsünden kurtulmayı amaçlıyor. 

Sakinliğe ihtiyaç duyan ruhumuz gibi, bizi sarıp sarmalayan evimizi de aynı duygularla dekore etme, düzenlemeyi kapsıyor. Kakafoni oluşturan her ne varsa kurtulmak gerektiğini söyleyen House Hushing, sakinliği, huzuru ve bütünlüğü vadediyor. Kulağa çok keyifli geliyor, değil mi? En çok vakit geçirdiğimiz alan olan evimizi iyi duygularla düzenleyerek bütünlük içinde bir huzura sahip olabileceğimizi söylüyor aynı zamanda.

Kaleseramik banyo,Kaleseramik lavabo,Kaleseramik tezgah,ferah modern banyo tasarimlari,kaleseramik house hushing yontemi
Ferah modern salonlar,az esyali salon tasarimlari,krem tonlarinda sicak salon tasarimlari,salonlarda yemek alani

Ev körlüğü nedir?

Evimizde gürültü yapan ne varsa kurtulmak derken ne kastediliyor? Ev körlüğü olarak tanımlayabileceğimiz durumlar, malum. Yani bazen uyumsuz, çoğu zaman kötü bir kalabalık oluşturan, artık bu olumsuzluğun farkına varamayacağımız kadar gözümüze aşina olan görünümleri sterilize etmekten bahsediyoruz. Derin bir sükunetle yaptığımız bu çalışmanın ardından ruhumuzu ve evimizi iyileştirebiliyoruz. Tamamen iyi duygularla yapılan her şey gibi, öyle değil mi? 

Tüm eşya ve objelerin birer enerjisi ve yaydığı bir sesi olduğunu düşünün. Uyumsuz ve düzen içinde olmayan her şey gibi adeta çığlıklar ve kargaşa arasında negatif yüklü bir dekorasyon demek bu. Bu uğultuyu zamanla ve hiç farkında olmadan seçimlerimizle yükseltiyoruz.

House Hushing nasıl uygulanır?

Karmaşa, dağınıklık ve tabi onu takip eden hijyenik olmayan alanlar... Stres seviyemizi biz farkında olmadan yükselten böyle yaşam alanlarına House Hushing ile derin bir nefes aldırıyoruz. Öyleyse, hadi başlayalım! 

İster evinizin tamamı için ister şimdilik tek bir oda için yapmaya niyetlenebileceğiniz House Hushing için örneğimiz bir salon üzerine olsun istedik. Öncelikle evi sessizleştirmek için ihtiyacımız olan ilk adım, salonun tamamını boşaltmak. Uygun oda ya da bölümlere yığdığınız eşyalarınızın ardından bomboş bir salonla karşılaşmanız gerekiyor. Bu tatlı boşluk hissiyle önce bir temizlik yapmalısınız. Zemin ve camları temizledikten sonra kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: Hangi eşyalara gerçekten ihtiyacım var ve hangi eşyalar benim için gerçekten önemli? Bu sorunun yanıtı büyük ihtimalle ilk etapta mobilyalar üzerine olacak. Olmazsa olmaz bu parçalarınızı yanıtınıza göre tek tek salona geri çağırabilirsiniz. Ait olduğu bir yeri olduğunu düşündüğünüz her eşyayı özenle yerleştirebilirsiniz artık. Böylece geriye sadece ihtiyaçlarınızdan ibaret olan ferah, tazelenmiş bir salon kalacak.

Kaleseramik clouwood serisi,acik tonlarda ferah salon tasarimlari,gunes alan genis salonlar,modern salonlar,krem bej tonlarindaki salonlar
Kaleseramik coffee brown serisi,salonda somine alani,nisli duvarlar,salonlarda kullanilan nisli duvarlar, nis icinde yer alan odunlar,tum duvar kitaplik olan salonlar,L koltuklu salonlar,krem tonlarinda modern salonlar

Evimi neden sessizleştirmek isteyeyim ki

Geriye son bir adım kaldı! Bu adım için yine bir sorumuz var elbette: Bu seçimlerimin ardından salona almadığım parçalardan hangilerine gerçekten ihtiyacım var? Bu soruyu yanıtlamak için 24 saatiniz var. Bir gün bekleyip salona doldurmadığınız her eşya için ertesi gün hala ihtiyaç duyduklarınız varsa ve gözünüz eksikleri arıyorsa düşünmeden alana geri çağırın. Ve tereddütte kaldığınız tüm diğer eşyaları koşulsuzca eleyin. Bu kalan parçalar, dağınıklığı yaratan, ihtiyaç dışı ve aslında sebepsiz yere alanınızda tuttuklarınız aslında. 

Böylece karşınızda ferah, gerçekten ihtiyaç ve zevklerinize işaret eden, enerjisi yenilenmiş, tıpkı baharın yeniden başlama enerjisine uyumlanmış bir salon var. İşte bu kadar!

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler