icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Ebeveyn Banyolarını Birlikte Tasarlayalım

Evlerimizin en özel alanı neresidir diye düşündüğümüzde akla ilk gelen yatak odalarıdır, değil mi? Aslında biraz detaylı düşündüğümüzde sorumuzun yanıtı için ebeveyn banyosu yanıtı vereceğinizi duyar gibiyiz. Yaygın olarak kullanılan bu alanlarda neredeyse tek odak noktamız konfor. O halde ebeveyn banyosu tasarlamak için bazı adımlar konusunda sizi bilgilendirmek istiyoruz.

  • 16 Ağustos,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 213 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
ebeveyn banyosu,yuvarlak beyaz lavabo,genis banyoda beyaz kuvet,gun isigi alan pencereli banyo tasarimi,siyah batarya,siyah musluk,siyah armatür,ahsap banyo konsol tezgah,dikdortgen banyo aynasi,ahsap banyo mobilyasi,krem rengi zemin seramigi olan banyo,beyaz asma klozet

Yatak odanızı çok daha kullanışlı hale getirmeyi amaçlayan ve yaşam alanlarında oda oda bir mantığın dışında bölümler yaratmaya olanak sağlayan ebeveyn banyosu kullanımı, evin diğer bölümleriyle az da olsa bağlantıyı kestiğiniz ve kişisel yaşam alanınızı verimli hale getirdiğiniz bir kullanım.

Bu kullanımda pratik, fonksiyonel ve görece çok daha küçük metrekareler içinde konumlandırılmış bir banyodan söz ediyoruz. Daha akılcı, dinamik ve sonuç odaklı düşünmeye ihtiyaç duyduğumuz evimizin ebeveyn banyolarını tasarlarken işimize yarayacak birkaç fikirle bu alanı baştan yaratmanıza yardım etmek istiyoruz. İçeriğimize buyurun!

Ebeveyn banyosu açık mı kapalı mı olmalı?

Öncelikle ebeveyn banyosu kurgulayacağınız alanı yatak odasıyla birlikte düşünerek işe başlayabilirsiniz. Yani ayrı bir oda olarak duvarlar ve kapının ardında mı konumlandırmak istiyorsunuz ya da hafif bir separatör yatak odası içine dahil olan bir süit oda görünümü mü elde etmek istiyorsunuz? Bu iki sorunun yanıtı sizi ihtiyacınız olan banyoya ana hatlarıyla götürecektir.

Detaylardaki seçimleri ise birlikte yapabiliriz. Örneğin açık olarak konumlandıracağınız bir banyoda banyo dolapları ihtiyacınız çok daha az olmalı. Depolama ihtiyacını dekoratif yönü yüksek sepetlerle elde etmek daha iyi sonuçlar verecektir. Kapalı bir alan olarak konumlandıracağınız seçenekte ise minimal de olsa yerden yüksekte konumlandırabileceğiniz banyo dolaplarını tercih edebilirsiniz.

petra etajerli lavabo,petra beyaz lavabo, kalebanyo petra serisi,kaleseramik petra serisi,beyaz lavabo,krom batarya,krom armatür,krom musluk,desenli banyo duvar seramigi,dikdortgen banyo aynasi,banyo icinde starlice

Bu kapalı banyolarda yine ferahlığı artıracak bir dokunuş olarak kapıları ele alabilirsiniz. Klasik bir kapıdan farklı olarak sürgülü, cam ile çerçeveli, buzlu bir cam kapı ya da separatör gibi katlanarak açılıp kapanabilen bir mekanizma tercih edebilirsiniz.

beyaz ferah minimalist banyo tasarimi,gun isigi alan pencereli banyo tasarimi,modern banyo tasarimi,beyaz banyo mobilyasi,beyaz kuvet,krom armatur,krom musluk,krom batarya,gri mermer banyo tezgahi

Bütünlüğü sağlayacak detayları tercih etmek

Evin bir bölümü olarak düşündüğümüz ebeveyn banyosu ve ilişkili olduğu yatak odası, her zaman ortak bir dekorasyon diline işaret etmeli. Ortak renk ve stil kullanımı ile bütünlüğü sağlamak oldukça önemli. Küçük desen tamamlayıcılıklarıyla sürdürülen bir hikâye elde edilebilir elbette, fakat ilk bakışta mutlaka bütünlüğü sağlamaya özen göstermelisiniz. Renkler ve stillerin yanında dokuların da devamlılığıyla aynı gücü elde etmek mümkün olacak.

Bazen bu bütünlüğü metal kullanımıyla da elde edebilirsiniz. Banyo armatürlerini yatak odasındaki metal kullanımlarının rengi ve dokusuyla aynı tercih edebilirsiniz. Yatak tekstillerindeki doku ve desenleri banyo paspası ve havlularında da devam ettirerek iki alanı tek ve geniş bir alan hissiyle kullanabilirsiniz.

santa maris full dekor gri,santa maria kose,santa maria orta,santa maria supurgelik,Im arabesque beyaz parlak,petra smart yikama asma klozet takimi beyaz,petra etajerli lavabo tek delikli beyaz,petra kolon ayak beyaz,victorian lavabo bataryasi krom

Alana göre seçimler yapmayı önemsemek

Ebeveyn banyosu tasarlarken gerçek bir banyo kadar detaylı seçimler yapamayabileceğinizi ve bu alana dahil edeceklerinizi alanın kaldırdığı kadar seçmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Daha fonksiyonel ve hızlı bir kullanıma hizmet edecek ürünler önceliğiniz olmalı. Klozet, lavabo ve duş alanı etrafında dönen ebeveyn banyosu kurgusu, alanın izin verdiği ölçüde alternatif olarak küvet eklemesine de izin verebilir.

Stil olarak yatak odasına uyum sağlamayı öncelik kabul ederken yoracak desen ve form seçimlerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Olduğundan daha kalabalık bir hisse sahip olacak stil kodlarından uzak durup sakin ve dinlendirici hislerle dolu bir ebeveyn banyo elde etmek önceliğiniz olmalı. Küçük yeşil yaraklı banyo bitkileri, bolca mum ve yumuşacık bir ışıkla kendinize bir kaçış alanı da kurgulayabileceğinizi unutmadan tasarım yapabilirsiniz.

Minimal detaylara yönelmek

Bu alanda yapacağınız seçimlerle küçük dokunuşlarla maksimum ferahlık sağlayabilirsiniz. Örneğin küçük metrekareli bir ebeveyn banyosu alanınız varsa çerçevesiz ya da ince çerçeveli aynalar kullanabilirsiniz. Bu aynaların tamamlayıcısı olan duvar dolapları yerine raflar ya da camdan dolaplar tercih ederek genişlik hissine vurgu yapabilirsiniz.

Mat, büyük ebatlı seramik karolarla sakinleştirdiğiniz bu alanda yine mat ve taş dokular çok işinize yarayacak. Dolaplardan banyo setlerine yüzeyleri aynı sakinlikle tercih ederek kullanımınız için mümkün olduğunca fazla alan elde edebilirsiniz. Keskin hatları bir kenara bırakarak yumuşak ve oval formlu tasarımlarla da bu alanın etkisini daha güçlü kılabilirsiniz.

cam ayiricili dus alani,dikdortgen beyaz kuvet,krem rengi banyo tasarimi,krem rengi duvar ve yer seramigi,banyoda cicek dekor kullanimi,banyo bitkileri,genis luks modern minimalist banyo tasarimi,acik tonlarda tasarlanmis banyo
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler