icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Doğru Bir Dekorasyona Sahip Mutfaklar İçin Önemli Adımlar

Günün ilk saatlerinden gece yarısına kadar süren dinamizm öyküsüyle mutfaklar, yaşam alanlarının planlama ve düzenleme konusunda üzerinde en etkili düşünme gerektiren alanlarından biri. Akılcı, estetik ve aynı zamanda fonksiyonel bir dekorasyona sahip mutfaklar tasarlamanın ise bazı püf noktaları var. Adım adım hangi detaylar üzerinde durmalıyız sorusunun yanıtı için ise notlarınızı almaya içeriğimizden başlayabilirsiniz.

  • 3 Eylül,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 131 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Mutfakların, detayların merkezinde şekillenen yapısı ve bu detaylar içinde kendine ait bir dili ve samimi bir atmosferi olması önceliğiyle incelikli bir yanı var. Bir mutfak dekore etmeye karar verdiğinizde düşünmeniz gereken çok fazla detay olduğu doğru. Sadece görünümü ve rengi bir yana çok daha detaylı bir dinamizme sahip oluşuyla püf noktalarına ihtiyaç duyuyor.

Uzun yıllar kullanıma uygun, pratik, vakit geçirmesi keyif veren ve günün farklı anlarına tam uyum sağlayan, yoğunluklara ve ihtiyaçlara yanıt veren, iyi tasarlanmış bir mutfak üzerine düşünmek için bazı adımları ön plana almak şart. Dekorasyon sürecinin öncesinde seçim ve ihtiyaçları merkezinize aldığınız bir yol haritası işinizi kolaylaştıracaktır.

Gelin, evin en grift köşesi mutfakları iyi bir ekip çalışmasıyla en akılcı hale getirelim. Detaydan bütüne bir sistemle saatlerinizi geçirmekten keyif alacağınız mutfaklar yaratmak ve yaşam alanınızın merkezine gereken önemi vermek için içeriğimizi kendinize rehber alabilirsiniz.

mavi tonlarda mutfak dolaplari,vazolar ve ciceklerle dolu mutfak,seramik beyaz tezgah,ada mutfak tazgah tasarimi,beyaz duvarli mutfaklar

İlk adım: Düzeni sağlamak

Bir mutfak dekorasyonu üzerinde düşünürken mutlaka kendinize şu soruyu sorun: “En yoğun anında nasıl mutfağımı daha az dağıtarak kullanabilirim?” Fonksiyonelliği destekleyen, akıllı ve yenilikçi depolama alanlarından yardım alan bir mutfakta hem her şey elinizin altında hem de her şey yerli yerinde elbette olabilir. Mutfaklarda dolap için yenilikçi organizer çözümlerinden mutlaka yardım alarak ve mutfak ekipmanlarınızı bu çözümlere göre bir dağılıma sokarak tercih edebilirsiniz.

Böylece tezgâh üzerinde çok daha az ekipman kullanmak, bu ekipmanlardan kalan boş bölümlerde sadece dekoratif ve estetik unsurlara yer vererek mutfağınızı iç mekanınızın diğer alanlarıyla bir uyum içine sokabilirsiniz. Daha kolay temizlenebilen ve daha hızlı toplanabilen mutfakların püf noktası, üzerinde titizlikle düşünülmüş düzen kurgusundan geçiyor; unutmayın.

kaleseramik t-one calacatta gold cement beyaz,t one,T-one calacatta gold cement serisi,mutfak tezgahi,acik tonlarda tezgahlar
modern renkli mutfak tasarimlari,acik yesil tonlu mutfak dolaplari,ferah modern mutfaklar,ahsap rafli mutfak

Dolap ve raf alanlarını çeşitlendirmek

Mutfağınızda düzeni sağlayacak iç dağılım üzerine karar verdiyseniz eğer, bu size nasıl ve ne kadar dolap ya da rafa ihtiyacınız olduğuna dair yardımcı olacaktır. Örneğin ağırlıklı olarak kapaklı dolaplara mı ihtiyacınız var yoksa açık raf sistemlerine mi? Belki de çok daha fazla çekmece işinizi kolaylaştıracak bir başka öneri olabilir. Bu soruların yanıtını malzemelerinizin yoğunluğu ve nasıl bir dağılıma ihtiyacı olduğu verecektir.

Böylelikle mutfak mobilyaları ya da tamamlayıcı kahve barı gibi alanlar nereye ve nasıl konumlandırılmalı gibi seçeneklerle karşınıza çıkacaktır. İşlevsel mutfaklar tasarlamak, aynı zamanda bu depolama alanı seçimi sırasında nasıl bir alan kapladığıyla ilgili size ipuçları verecek. Gerçekten ihtiyacınız olduğuna inandığınız ekipmanlarınızla yola devam etmek ve onları bir elemeye dahil etmek için de iyi bir fırsat olarak düşünebilirsiniz.

Palissandro mutfak serisi,seramik tezgah,mutfakta kullanilan seramikler,beyaz seramik buyuk tezgah

Mutfak zeminlerine karar vermek

Mutfağın kabuğunu tasarlarken zeminde kullanacağınız malzemeyi seçmeniz de elbette oldukça önemli. Yine kullanımınız öncelikli fakat hepsinden daha kıymetlisi su ve neme dirençli bir zemin tercih etmek, mutfakların kurtarıcısı olacak. Diğer yandan görünümünü seçerken sade dolaplarınızla uyumlu bir denge oluşturacak küçük desenlere sahip seramik karolar tercih ederek estetik yönünü de destekleyebilirsiniz. Bu tarz bir seçimin sık döküntülere maruz kalan zeminlerde daha kamufle edici bir etkisi de olacaktır. Mutfakların sık değiştirilmeyecek alanlarından olduğu için daha uyumlu ve zamansız seçeneklere yönelebilirsiniz.

Mutfağın dokusu: Tezgah seçimi

Mutfağın genel görünümüne büyük katkı sağlayan tezgah alanları, aynı zamanda mutfakların odak noktasını oluşturuyor. Estetik katkısından çok daha fazlası ise işlevsel ve sağlam oluşunda yatıyor. Farklı kullanımlara dirençli, uzun ömürlü ve hijyen malzemelerine dirençli bir yapıda tezgah seçmek, iyi dekore edilmiş mutfaklar tasarlamanın önemli adımlarından biri. Görünümüyle kullanımını bir bütün olarak düşünerek detaylara karar verdiğimiz mutfaklarda, kurduğumuz stil olabildiğince uzun yıllar ilk günkü haliyle kalmalı; değil mi?

Mutfağınızın çalışma masası olan tezgahınızı seçerken günlük kullanımlarınızda hangi ihtiyaçlarınızın öncelik olduğuna karar vermelisiniz. Bu öncelikler ışığında bir malzeme seçerek tezgahınızı yaptırmak çok önemli. Örneğin kimyasal temizleyicilerin hijyeni sağlama konusundaki etkisine ihtiyaç duyuyorsanız bu malzemelere dirençli bir tezgâha yönelerek seçenekleri daraltabilirsiniz. Bu, yıpranmaları en aza indirgemenin en hızlı yolu.

rustik mutfak tasarimlari,bohem mutfaklar,tezgahin ustunde bulunan sepetteki meyveler,acik mavi tonlu mutfak dolaplari
rapolano ivory serisi mutfah tezgahi,kaleseramik mutfak tezgahi,krem bej tonlarinda mutfak tasarimlari,modern mutfaklar

Doğru aydınlatılmış mutfaklar için

Kullanım kolaylığı yaratacak, üretim alanlarını temiz bir şekilde aydınlatacak lokal ışıkların yanında ambiyansı güçlendirecek yumuşak ışıklarla desteklenen mutfaklar tasarlamak, dekorasyonu güçlendiren önemli adımlardan biri. Hem iç mekanların estetiğine sahip hem de işlevselliğe yardımcı birden fazla aydınlatma türünün nasıl konumlandırılacağına da karar vermeyi ihmal etmemelisiniz.

Mutfak ekipmanları seçimi

Özellikle ankastre ya da beyaz eşya seçiminde mutfaklarınızda günlük yaşamınıza uygun tercihler yapmanızı tavsiye ederiz. Örneğin ağırladığınız misafir yoğunluğu fazlaysa daha büyük bir bulaşık makinesi ya da kahve makinesi için yer ayırabilirsiniz. Bu, dolap kullanımını hesaplarken ayıracağınız alanları da aynı ölçüde düşünmeniz için önemli. Her bir elektronik ürünün enerji tasarrufu konusunda etkili bir sınıfa dahil olup olmadığını da inceleyebilirsiniz.

Detayların gücü

Yine her biri kullanım kolaylığı sağlayacak fakat diğer yandan geçici değil kalıcı ve sağlam bir çözümün anahtarı olacak kilit ürünlere gereken önemi vermeyi unutmamalısınız. Örneğin armatürler ya da binlerce kez kullanılacak kulplar gibi aksamlar, dayanıklı ve iyi birer tasarım olarak seçilmeli. Lavabolar da keza yoğun kullanımda kolay temizlenecek ve uzun yıllar ilk günkü görünümünü koruyacak sağlamlıkta olmalı.

ahsap masa ustunde bulunan cam kavanoz icindeki su ve yesil bir bitki,ahsap masa ustunde bulunan iki adet portakal,sabah gunesinin mutfaga vurmasi
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler