Dar Alanda Şık Çözümler
Küçük banyolar inanılmaz çekici olabilir! Doğru çözümlerle, minik banyonuzu kişisellikten ödün vermeden stil sahibi ve ferah gösterebilirsiniz.
- 14 Ekim,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 1792 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Küçük bir banyo tasarlarken, önceliğimiz temiz havluların nerede saklanacağı veya duş kabininin ne kadar alan kaplayacağı olsa da, bu alan bizim en özel alanımız. Ve banyomuz bizi ne kadar yansıtırsa, biz de orada vakit geçirmekten o kadar keyif alırız. İster baştan sona bir renovasyon, ister küçük dokunuşlar olsun; depolama, kat planı, mobilya ve aksesuar gibi detaylarla planlamaya başlayabiliriz. Siz de her santimi değerlendirdiğinizde banyonuzun gerçekte ne kadar küçük olduğunu unutacaksınız.
Planlamaya alışkanlıklarımızı ve tarzımızı belirleyerek başlayabiliriz.
1. En sık kullandığımız tekstiller ve elimizin altında olmasını istediğimiz kişisel bakım eşyalarını belirlemek ilk adım olsun. Bu görev, bize hangi alanda ne kadar depolama alanına ihtiyacımız olduğunu gösterecek.
2. İlk bakışta pek inanılır gibi gelmese de, küçük banyolarda yuvarlak hatlar alan kazandırır ve dar mekanlarda kolay hareket etmeyi sağlar. Bu bilgi ise küvet, klozet ve duş alanı seçiminde işimizi kolaylaştırabilir.
3. Geniş bir görünümün formülü desensiz ve açık renklerdir. Ferahlık hissini pekiştirmek için favori renklerimizle bir renk ve malzeme kartelası oluşturmak faydalı olabilir.
4. Aydınlatma ve banyo armatürleri ise banyonun adeta mücevherleridir. Dışarıya bakan bir pencere yoksa tavan aydınlatmasını, aydınlatmalı aynalar ve dimmerli apliklerle destekleyebiliriz. Bunları anahtar parçalar olarak mekana çekicilik getirmek için kullanabiliriz.
5. Duvara monte mobilyalar ve vitrifiyeler, sadece alan kazandırmakla kalmaz zemin temizliğinde hijyen de sağlar.
Peki Alandan Nasıl Daha Fazla Yararlanır ve Daha Düzenli Olabiliriz?
Sürgü kapılar: Biraz masraf ve biraz uğraş gerektirse de, sürgü sistemi daha kullanışlı bir banyonun kapısını bize aralar. Giriş kapısı, hatta depolama ünitelerinin kapakları için de bu tip sistemler tercih edilebilir. Tek handikap, havluları asmak için başka bir yer bulmamız gerekecek.
Duş alanları: Çerçevesiz camlı veya zemine sıfır duş kabinleri sınırları ortadan kaldırır. Özellikle şeffaf cam hatta camsız kullanımlarda kendimizi dar bir alanda hissetmeyiz. Alanı görsel olarak bölmemek için duvar ve zemini de aynı seramik ile devam ettirmek bu etkiyi pekiştirir. Zemine sıfır olmasın dersek flat, düz cam olmasın dersek de renkli cam seçeneklerini düşünebiliriz.
Dolaplı aynalar: Güzellik ve cilt bakım ürünleri, saç ürünleri, diş ürünleri, elektrikli aletler, el havluları… Sıralamaya başlayınca ne kadar ürün çıkıyor aslında. Tümü için elbette birden fazla depolama ünitesi gerekiyor ancak elimizin altında olsun dediklerimizi aynalı bir dolaba yerleştirebiliriz. Lavabo üstü aynalı dolaplar, yerden kazanmak için şık birer seçenek.
Depolama üniteli çanak lavabolar: Tezgah üstü tabir edilen bu tip lavabolar, ayaklı lavabolara kıyasla çok daha işlevseldir. Duvara monte veya dolap üstü olsun, özellikle havlu sepetlerini, aksesuar kutularını yerleştirmek için bize alan kazandırır.
İlgiyi bir yöne çekin: Küçük alanlarda sihir yaratmak ilgiyi tek bir yöne odaklamak olabilir. Büyük desenli duvar kağıtları, büyük ölçekli fayanslar veya duvarda cesur renkler kullanmaktan çekinmeyin. Tüm bir duvarı ayna kaplamak da ışığı yansıtması sebebiyle güçlü ve ferah bir etki bırakır. Bu tarz kullanımlar dar alanlara yanıltıcı bir ölçek kazandırır.
Portatif çözümler: Banyoya tematik unsurlar katmanın herhalde en kolay ve zevkli yolu sepetler, bağımsız raflar, merdivenler, sehpalar eklemek olabilir. Her stilde farklı alternatifler bulabileceğimiz bu tip bağımsız banyo düzenleyiciler, mekandan çıkarması kolay olduğundan tercih sebebi.
Henüz yorum yapılmadı.