Bebeğiniz Doğmadan Önce Banyonuzda Yapabileceğiniz Düzenlemeler
Ailenin yeni üyesinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir banyo ortamı hazırlamak için neler yapabilirsiniz, cevaplar burada.
- 29 Mart,2022
- 4 dk okuma
- Bu içerik 784 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Doğum sonrasındaki ilk pratiklerde zamanla yarışılan ve trafik karmaşası yaşanan banyolarda, daha mutlu, huzurlu, sakin ve kolay bir öz bakım seansı yaşayabilmek için önceden yapılabilecekler hakkında biraz konuşalım mı?
Fonksiyon anlamında yapılabileceklere değinmeden önce şu kuralı unutmayın: En önemli olan, her şeyi bir arada tutabilmektir. Bebeğin ilk aylarında düzenli olarak banyo ihtiyacı sağlanacağı için küvet, şampuan, havlu, su oyuncakları gibi ihtiyaç duyacağınız malzemeleri birlikte muhafaza edebilirseniz, hız eşittir zaman formülünü yakalamış olursunuz. Ek olarak, bebeklerin banyoda geçirdikleri zaman, ebeveyn-bebek bağını güçlendirir. O zaman dilimi, birlikte geçireceğiniz en özel anlara ev sahipliği yapar. Bu nedenle birlikte geçirilen zamanı telaşla harcamamak gerekir.
Düzen için depolama
Yeni bebekli bir evin banyosu mükemmel düzende görünmeyebilir ancak bir afet bölgesi olmak zorunda da değildir. İşin sırrı, öğeleri doğru düzenleyebilmekte ve kişisel depolama taktikleri geliştirmektedir.
Örneğin bebeğiniz için kullanacağınız portatif küvetler, hacimleri ile yer kaplarlar ve çoğu zaman onları nereye koyacağımızı bilemeyebiliriz. Oysa, duvara monte edilen ve altında alan tanıyan banyo mobilyalar sayesinde küveti modül altına saklayabilirsiniz. Özellikle hem alt rafı olan hem de yere basmayan dolap ve lavabo üniteleri, bu kompakt düzen için mükemmel bir çözüm olabilir çünkü rafa yerleştireceğiniz sepetlerde bebeğinize ait temel banyo ihtiyaçları (ıslak mendiller, alt değiştirme bezleri, kurulama havluları gibi) konumlayabilirsiniz. Bu şekilde hem bir arada bulunurlar hem de göz önünden kalkmış olurlar. Kale Banyo'nun Trevi ve Mare koleksiyonları etajer altı/yanı raf ve açık alan formülleriyle istediğiniz alanı size sunmaktalar.
Ayrıca bebeğiniz için gereken ihtiyaçların fazlasını, gruplanmış sepetler içinde muhafaza edebilir, onu da iyi organizasyon fırsatı veren banyo modüllerine kaldırabilirsiniz. Kapaklı olan banyo modüllerini tercih ederseniz, bu sayede görüntüyü de kurtarmış olursunuz.
Bu depolama fikri yeni annelerin de kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilir çünkü onlar da doğum sonrası bazı banyo malzemelerinin aynı noktada bulunmasını isterler: Bakım pedleri, yedek iç çamaşırları, kremler gibi... Tümünün bir arada bulunacağı ayrı bir sepet ve anne rafı/çekmecesi, onlara zaman kazandırır.
Güvenlik ve aydınlatma
Bir süre sonra ilk adımlarını atmaya başlayacak meraklı gezgininiz için zararlı olabilecek ve potansiyel olarak zehirli öğeleri onun erişebileceği bölgelerden çıkarmalı veya kilitli kutularda ya da ulaşamayacağı yükseklikteki raflara veya kapalı modüllere yerleştirmelisiniz.
Bebeklerimizin ilk aylardaki yıkanma ve bakım rutinlerinde parlak aydınlatma (özellikle tavan aydınlatması) düzeni gözlerini yorabilir. Çünkü ilk aylardaki banyolarda yüzü size dönük olacaktır ve gözlerinin ilk takıldığı yer, patlayan ışıklar olabilir. Dolayısıyla lokal aydınlatmayı tercih ederek endirekt ışık kaynakları yaratabilirsiniz. Göze doğrudan ışık teması vermeyen aplikler veya istediğiniz uzaklığa konumlayabileceğiniz bir lambader ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Alan yaratma
Bebeği yıkamak için evinizin standart küveti fikri parlak görünebilir ancak eğilme-kalkma eylemi ilk aylarda anne için zor olacağı için, tezgâh üstüne yerleşen portatif küvetlerde yıkama modeli daha kullanışlı olabilir. Yeterli etajer alanı olan banyo lavabolarında buna da gerek olmayabilir. Kale Banyo'nun Icon-Maxi ve Beyaz Saray serileri lavabo yanında geniş etajer alanı tanıyan, çözüm niteliğinde banyolar yaratmakta, mutlaka bir göz gezdirin.
Doğal içerikli ürünler
Şampuandan beze, sabundan kreme kadar her üründe ağır kimyasallar içeren ürünlerden uzak durmalısınız. Aileniz ve çevreniz için güvenli olan ve çevre dostu formüller içeren temizleme ve bakım ürünlerini tercih etmelisiniz. Bu detay, çamaşır yıkama ve banyo temizleme işlemleri için de geçerli: Boya ve parfüm içermeyen deterjanları ve özellikle bebekler için satılan ürünlere yönelmenizi öneririz.
Diğer adımlar:
- Banyoda küf ve zararlı bakterilerin oluşmasını engellemek için düzenli olarak mekânı havalandırın.
- Banyo ortamının ideal ısı düzeni 22-25 derece arasındadır. Bir termometre yardımı ile bu ısıyı, minik bebeğinizin banyo rutini öncesinde oluşturun.
- Banyo suyunun ideal ısısı ise 36 derecedir. Isı ayarlayabilen termostatik batarya ve armatürlerle bu ısıyı koruyabilirsiniz. Kale Banyo'nun Trendy Dual fotoselli lavabo bataryası, yandan kumandası ile ayarlanabilir sıcak-soğuk su imkânı sunmakta. Ayrıca yine Kale Banyo'ya ait Pro Ankastre termostatik banyo bataryası ise yine sıcaklığı sabit tutma özelliğine sahip bir model.
- Banyo zeminini kaydırmazlık özelliği olan bir malzeme ile değiştirebilirseniz hem doğum sonrasındaki banyo düzeninizde, hem de bebeğinizin ilk adımlarında banyo güvenliği artacaktır. Çanakkale Seramik ailesine ait Natura koleksiyonu, Slip-Free teknolojisiyle üretilmiş, kaymazlık gerektiren pek çok bölgeye göre tasarlanmış bir ürün. Anti-slip özelliğe sahip pek çok üründeki sert ve pürüzlü yüzey görünümünü aşmış bir koleksiyon olan Natura, hem çok daha kolay temizlenebiliyor, hem de uzun yıllar dayanıklılığını koruyor. Bu sayede de tüm aile için güvenli bir banyo zemini sunuyor.
Henüz yorum yapılmadı.