icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Dolaplarını Seçerken Hangi Alternatifler Nasıl Seçilmeli?

Havlular, sabunlar, kozmetikler, yıkanacak çamaşırlar... Ayna etrafında, yerden yüksek, rafla desteklenen ya da bol çekmeceli şifonyer hissiyatlı... Banyolarda banyo dolabınızı nasıl alırsınız? Hangi seçenekler hangi banyolara daha uygun? Banyonuzu tasarlarken konu banyo dolaplarına geldiyse bu içeriğimizi okumadan alışverişe başlamamanızı öneririz.

  • 13 Ağustos,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 149 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
Koyu banyo tasarimi,Banyoda yuvarlak ayna, gir duvarli banyo tasarimi,koyu tonlarda minimalist banyo tasarimi,gun isigi alan banyo,yuvarlak beton saksilar,silindir beton saksilar,banyoda yesil bitki kullanimi

Yaşam alanlarının en küçük ve en verimli kullanılma ihtiyacına sahip bölümü olan banyolar, depolama alanı konusunda akılcı fikirlerin geliştirildiği bir yer adeta. Pratik, fonksiyonel ve aynı zamanda estetik bir bakış açısıyla çözümlenme ihtiyacı duyan banyolarda gerekli tüm parçalarımızı nasıl muhafaza ederiz?

Bu düzen ve tertip içinde hangi depolama alanlarına ihtiyaç duyarız? Sorumuzun yanıtı için banyo dolaplarına uzanıyoruz elbette. İster minimal ister daha geniş metrekareli bir banyomuz olsun, her zaman en fonksiyonel ve iyi düşünülmüş banyo dolaplarına ihtiyacımız olacak. Bu içeriğimizde de banyo dolaplarını seçerken hem derleyip toparlanmak hem de ferahlığı ön planda tutarak kaotik görünümü bertaraf edecek seçimler yapacağız.

İhtiyacınıza karar vermek

Banyonuzu tasarlama sürecinde seramiklerle tamamladığınız zemin ve duvarların ardından sıra duş, tuvalet ve lavabo bölümlerini nereye konumlandıracağınıza geldi mi? Tam burada banyo dolaplarınızı da düşünerek seçimler yapmanızda fayda var. Örneğin oldukça küçük metrekareli bir banyonuz mu var? Öyleyse mümkün olan her parçayı zeminden değil duvardan monte ederek kullanacağınız türden tasarımlara yönelmelisiniz.

Ferahlığın altını elinizden geldiğince çizebilmek için hantal, büyük ve koyu renkli parçalardan kaçınmanızı öneriyoruz. Duvara asılan klozet, teknesiz bir duş alanı ve minimal bir lavabo... Lavabonuzu kullanacağınız banyo dolabınız için de aynı yolu izleyebilirsiniz. Duvara asılı olacak ya da ince ayaklarıyla yerden yüksekte konumlandırabileceğiniz banyo dolapları, böyle küçük metrekareli banyoların olmazsa olmazlarından.

gri banyo dolaplari,beyaz banyo tezgahi,banyodaki bronz musluk,ferah minimalist acik tonlardaki banyo tasairim,banyo dolaplari,gri banyo dolaplari
modern minimalist banyo tasarimi,yesil duvarli banyo tasarimi,ahsap zeminli banyo tasarimi,banyonun icindeki beyaz kuvet,beyaz lavabo,siyah armatur,siyah musluk,minimalist sade banyo tasarimi,siyah metal havluluk,siyah kuvet armaturu,parke zemin

Peki, banyo dolabının büyüklüğüne nasıl karar vermeliyiz?

Evinizin diğer bölümlerindeki depolama alanlarıyla destekleyebileceğiniz bir düzeniniz varsa böyle küçük alanlarda ince metal ayaklarla yükseltilmiş, daha çok dolap ile değil açık raf kurgusuyla tasarlanmış ferah ve hafif ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayna bölümünün etrafında da açık raf ile desteklenmiş banyo dolapları iyi fikirlerden biri olacak.

Yine böyle küçük alanlarda daha kullanışlı olacak lavabo altındaki dolap bölümlerinde çekmece alternatifleri, kapaklı dolaplara göre daha efektif bir kullanım vadediyor. Mutlaka seramiklere yakın ve açık renklerde tercih etmeniz gereken banyo dolaplarında lavaboyu dolap içine gömme olarak değil dolap üzerine çanak görünümünde tercih edebilirsiniz. Bu, dolap içi alan kullanımınızı maksimuma çıkaracaktır. 

Geniş banyolarda dolap seçimi

Banyonuz ferah ve bölümlere ayırabileceğiniz bir genişliğe sahipse banyo dolaplarınızda daha şifonyer kullanımında uzun ve geniş bir banyo dolabı seçebilirsiniz. Aynı tasarımın uzun ve ince dolap tasarımını raflarla destekleyerek bir hareket alanı kurgulayabilirsiniz. Bu alanda dekoratif parçalara ve bitkilere yer vererek estetiği artırabileceksiniz.

Banyo dolaplarında ayna kullanımını eğer büyük metrekareli bir alandaysanız dolaplardan ayrışan ve adeta bir antre alanındaki karşılama hissine yaklaştırabilirsiniz. Depolama alanlarını gövdeden aşağıda tasarlayarak iç mekânın devamı niteliğinde yaşayan banyolar dekore edebilirsiniz.

icon yuvarlak lavabo dolabi seti,I-Con serisi,kalebanyo icon serisi,yuvarlak beyaz lavabo,ahsap yuvarlak lavabo seti,modern banyo tasarimi,yuvarlak hatli banyo aynasi,banyoda zemin ve duvarda kullanilan koyu renkli seramikler,lavabo seti arkasi beyaz seramikli banyo

Banyo dolaplarını destekleyen parçalarla bütünlük yaratmak

Özellikle küçük ölçekli banyolarda açık renkleri seçmenin yanında küçük bir detayı daha eklemekte fayda var. Desensiz, mümkün olduğunca ahşap, taş gibi doğal materyallerle üretilmiş banyo dolaplarını tercih ederken mat yüzeylere yönelebilirsiniz. Daha çok büyük banyolarda kullanımı destekleyen parlak yüzeyler, konu küçük alanlara geldiğinde boğucu sonuçlar verebiliyor. Minimal, modern ve dolayısıyla rahat bir görünüme sahip banyolar için banyo dolaplarınızı mat dokulardan seçebilirsiniz.

Sepetler ve açık raf sistemleriyle destekleyebileceğiniz bir banyo kurgunuz varsa banyo dolabınızı daha komodin boyutunda neredeyse sadece lavaboyu sergiler bir hafiflikte de tercih edebilirsiniz. Tekerlekli servis arabaları, ahşap tabure ve banklar, hasır kapaklı sepetlerle takım görünümünden uzaklaşan ve kişiselleştirilmiş bir alan elde etmek ise yaratıcı görünümlerin başında geliyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler