icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Balkonlara Yakışacak Seramik Karoları Nasıl Seçmeliyiz?

Uzun ömürlü, dayanıklı ve deforme olmayan yapısıyla seramikler, yaşam alanlarımızın farklı bölümlerinde imdadımıza yetişiyor. Suya, sıcağa ya da soğuya karşı yüksek dirence sahip seramik karolar, duvarlardan zeminlere, aksesuarlardan mobilyalara kadar kullanışlılığıyla çok tercih ediliyor. Peki, evlerimizin açık hava bölümleri olan balkon ve teraslarımızda da kullanabileceğimiz seramik karolar, hangi kriterlere göre seçilmeli? Yanıtı içeriğimizde.

  • 24 Eylül,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 141 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ
balkonun bir kosesinde bulunan pismis toprak saksilarin icinde kaktusler,balkonda siyah metal fener,dis mekan seramikleri,kahve tonlarinda dis mekan seramikleri,

Sadece sıcak havalarda artan açık hava ihtiyacımızda değil kışın da kullanıma ayırdığımız bölümlerinde daha temiz, dayanıklı ve pratik bir ürün arayışımızda bize yardımcı olan balkon seramikleri, yaşam alanlarımızın açık ya da yarı açık bu bölümlerinde harikalar yaratıyor. Yıkanarak ya da silinerek hijyenini sağlayabildiğiniz, darbelere karşı direnç gösterebilen, soğuk ya da sıcak derecelerde çatlamayan, renkleri güneş ya da kimyasal temizlik ürünleriyle solmayan seramikler, duvarlardan zeminlere kadar balkon ve teraslarımızın olmazsa olmazı.

Uzun yıllar ilk günkü görünümüyle kullanabileceğimiz ve dolayısıyla sürdürülebilir bir malzeme seçimi yapmamıza olanak veren seramik karolar, doğal ve modern bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Balkon ya da terasınızdaki zeminleri, duvarları yenileme düşüncesindeyseniz içeriğimizi okumadan plan yapmamanızı öneririz.

kaleseramik dis mekan seramikleri,gri tonlarda dis mekan seramikleri,desenli seramikler

Balkonlarda neden seramik kullanmalıyız?

  • Farklı iklim koşullarının tamamına uyumludur.
  • Suya karşı dirençli gösterir.
  • Ani ısı değişimlerinden etkilenmez.
  • Çatlama ya da renk değişiklikleri yaşamaz.
  • Kolay temizlenebilir.
  • Aşınmadan etkilenmez.
  • Doğal bir malzemedir.
  • Kolay uygulanır, kolay sökülebilir.
  • Kimyasal içerikli temizleyicilere karşı görünümünü kaybetmez.

Balkon ve teraslara seramik karo seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Derli toplu ve estetik bir görünüme sahip seramik karolar, evin diğer alanlarına göre görece daha zor dekore edilebilen balkon ve teraslarda oldukça verimli çözümlerden biri. Farklı stil ve mobilya ihtiyaçlarının tamamıyla uyum sağlayabilen bu kaplama çözümlerini seçerken bazı adımları takip etmekte yarar var:

1.Küçük bir balkon ya da terasınız varsa mutlaka desensiz seramik karolara yönelmelisiniz. Bu seçiminizin yanında biraz hareket katması için doğal renk ya da doku geçişlerine sahip karolara yönelerek küçük oyunlar yaratabilirsiniz.

2.Eğer modern bir görünüm istiyor ve daha sade bir balkon kurgusu düşünüyorsanız tercihiniz mutlaka mat karo alternatiflerinden yana olmalı. Küçük dokularla hareketlendirilmiş kabartmalı yüzeyler, doğal yani amorf formlarda işinize yarayacaktır.

seramik uygulamasi yapan usta,yer karolarini yerlestiren usta,seramik zemin harcini suren usta

Parlak ya da mat karoları neye göre seçmeliyiz?

3.Geniş bir balkon ve teras kullanımınız varsa işiniz nispeten daha kolay. Parlak ve iki renk kombinasyonuyla bir tasarım oluşturabilirsiniz. Örneğin bej rengi seramik karoyu zeminde, ekru tonlarındaki bir açık renk versiyonunu ise duvarlarda uygulayarak derinliği artırabilirsiniz.

4.Küçük balkonlarda renk seçeneklerinizi doğada karşınıza çıkacak renklerden seçmenizde fayda var. Krem, beyaz, açık yeşil, açık mavi, vizon gibi tonları ferah etkili açık renk alternatifleriyle düşünebilirsiniz.

kaleseramik balkonlar icin seramik tercihleri,desenli seramikler,gri beyaz desenli seramik tasarimlari
camli terasta kiremit saksida bitkiler,teras zemini,terasta kullanilan zemin,terastaki limon agaci

Dekoratif seramik karolarla hareket katan balkonlar

5.Eğer küçük bir balkon tasarlarken mutlaka hareket arayışındaysanız önerimiz küçük seramik karoları tercih edip farklı döşeme yöntemleriyle kullanmak olacak. Yine tek renk seçimine sadık kalarak farklı boyut karolarla çeşitlilik elde edebilirsiniz.

6.Büyük bir balkon ve teras hazırlıyorsanız şıklığı artıracak en modern çözümlerden biri daha üç boyutlu tasarlanmış karoları tercih etmek olabilir. Bu kabartmalı desenler, farklı renk içermese de iyi bir fon oluşturacak kadar güçlü bir görünüme sahip.

siyah tonlarda desenli zemin seramikleri,siyah beyaz desenli seramik karolari

Alternatif görünümleri nasıl tercih edebiliriz?

7.Eğer seramik karo görünümü dışında bir seçenek arıyorsanız ahşap desenli seramik karolar işinize yarayacak. Kir ya da lekeleri çok daha az gösteren bu seramik karolar, iç mekanla daha kolay uyum sağladığı için daha ferah ve kullanışlı bir stil oluşturmaya yardımcı oluyor.

8.Belki var olan seramik karolarınızı değerlendirme konusunda bir planlama yapıyorsanız en pratik çözümlerden biri derz yenilemek olacaktır. Alışıldık beyaz renkle yaptığınız derze alternatif oluşturacak renkli derz seçenekleriyle dinamik ve eğlenceli bir görünüm de elde edebilirsiniz. Özellikle açık ve koyu renk kontrastını oluşturarak seramiklerinizi daha yeni ve şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler