icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Az Işık Alan Banyolar İçin Doğru Bitkiler

Eviniz ya da ofisiniz içinde küçük, kompakt ve bir stil oluşturması görece daha zor alanlardan biri olan banyolar, üzerinde daha detaylıca düşünülmesi gereken dekoratif çözümleri de beraberinde getiriyor. Bu stil oluşturma konusuna gelindiğinde ise hangi detaylara öncelik vermeliyiz konusu oldukça önemli. İçeriğimizin başrolünde ise tam da böyle bir ihtiyaca çözüm olacak yeşil yapraklı bitkiler var. Az ışık alan banyolarda konumlandıracağınız bu yeşil bitkileri nasıl uzun ömürlü hale getirebiliriz için ise size önerilerimiz var.

  • 20 Eylül,2024
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 138 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Evlerimizin diğer alanlara göre mecburen daha neme dayanıklı malzemelerle donatılmış yeri banyolarımız... Evin diğer odalarına göre daha soğuk ve materyalist bir görünüme sahip olan banyolarda bazı dekoratif detaylara yer verip samimiyeti artırmayı ve bir stille özdeşleştirmeyi seviyoruz. Banyoların bu ciddi halini daha yumuşak bir havaya dönüştürmek için tercih ettiğimiz aksesuarlar, yanında daha yumuşak hislere sahip mobilyalarla birlikte bizi akıllıca seçimler yapmaya itiyor.

Bu seçimlerin yanında görünümü rahatlatmak ve dinamik bir hava vermek için evin diğer alanlarında olduğu gibi bitki kullanımı da devreye gidiyor. Salonunuzdan yatak odanıza, mutfağınızdan balkonunuza dekorasyonunuzu güzelleştiren bitkileriniz, neden banyonuzda da olmasın?

Banyo bitkileri nasıl bakılır?

Küçük tek bir bitkiyle bile güzelleştirebileceğiniz banyonuza özenli bir bitki seçimi yaptınız diyelim. Güzel saksılar içinde ışıl ışıl canlı bitkinizi de banyonuzda konumlandırdınız. Peki ya sonra? Nem, daha az ışık ve bazen belki rutubet dolayısıyla yaşam ömrü kısalan, belki çabucak solup giden bitkilerinizi daha uzun bir süre yaşatabilir misiniz? Banyoda tercih ettiğiniz yeşil yapraklı bitkilerinizi uzun yıllar büyütüp yaşatabilmek için neler yapmalısınız? Gelin birlikte hangi çözümler olduğuna bir bakalım.

Çok az ışık alan hatta bir penceresi bile olmayan, sadece yapay ışıkla kullanma imkânınız olan banyonuz varsa bile bitkileriniz uzun ömürlü olabilir. Önemli olan doğru seçimlerle özenli davranabilmek... Güneş ışığından destek alamadığımız durumlarda ihtiyacımız olan akılcı ve yaratıcı çözümler üretebilmek olacak.

kaleseramik kapsul kolesiyonu aida,antrasit banyo dolaplari,antrasit lavabo,koyu tonlarda banyo mobilyalari,koyu tonlarda lavabolar,gri tonlarda banyo tasarimlari,modern banyolar,isik alan banyolar

Banyo bitkilerinin yaşamını destekleyecek ipuçları

  1. Bitki seçimi yaparken mutlaka ama mutlaka konumlandıracağınız yeri önceden belirlemeniz gerekir. Özellikle banyoda kullanacağınız bir bitki alışverişindeyseniz profesyonellerden yardım alarak yüksek nem ortamında yaşamayı seven bitkilerle ilgili bilgi alabilir, seçimlerinizi bu yönde yapabilirsiniz. Aynı zamanda çok düşük gün ışığının olduğu bir ortama ekleyeceğinizi de mutlaka sorarak hareket edebilirsiniz. Genellikle yüksek nemden hoşlanan bitkilerin gün ışığını sevdiği genellemesinden hareketle size bir önerimiz olacak:
  2. İlk adımınız yine böyle hiç ışık almayan banyolar için bitki yetiştirmek amacıyla üretilen özel aydınlatmalardan temin etmek olacak. Uzun yıllar bakabileceğiniz banyo bitkiniz için tek başına yeterli olmasa da destekleyici önerilerden biri olarak düşünebilirsiniz.
  3. Havalandırmanın düzenli olarak yapıldığı bir banyo kullanımınızdan emin olmak da bir başka püf noktası olacak. Eğer yoğun duş kullanımında hemen dağılmayan nem oranından söz ediyorsak bir hava temizleme cihazı ya da vantilatörle bu etkiyi zaman zaman daha hızlı dağıtabilirsiniz.
  4. Canlı bitkiler seçiminde daha alternatif bir çözüm arayışındaysanız eğer kurutulmuş kesme çiçekleri alternatif olarak düşünebilirsiniz. İlk akla gelenlerden olan okaliptüs ise hem nemli ortamda hoş bir koku yayan hem de kurutulmuş haliyle bile banyonuzu yeşillendirme sürecinde size estetik bir katkı sağlayacaktır. Okaliptusun yaydığı kokunun ciğerlere faydalı olduğu detayı ise bir başka avantaj diyebiliriz.
gun isigi alan modern minimalist boho tarzinda banyo tasarimlari,beyaz kuvetli banyo,yesil bitkili banyolar,beyaz tonlarda sade banyolar
kale soul serisi, ahsap desenli banyo seramikileri,isik alan banyolar,desenli duvar seramikleri

Peki, az ışık alan bir banyoda hangi bitkiler daha kolay yaşar?

  • Bambu
  • Salon yaprağı
  • Aşk merdiveni
  • Difenbahya
  • Zamia zeze çiçeği
  • Sarmaşıklar
  • Çin herdemyeşili
  • Dua çiçeği
  • Barış çiçeği
modern minimalist banyo tasarimlari,beyaz kuvetli banyo,banyo bitkileri,zeminde kullanilan krem rengi seramik,duvarda kullanilan gri seramik

Gün ışığına ihtiyaç duymayan bitkiler hangileri?

  • Aloe Vera
  • Kurdele çiçeği
  • Paşa kılıcı
  • Draçena
  • Kaletya
  • Çin herdemyeşili
  • Zamia zeze çiçeği
  • Barış çiçeği
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler