Aynı Banyoda İki Stil
Modernist banyo ekollerini farklı bir stille harmanlayabilen banyolar ve birbirine en yakışan tarz kombinasyonları burada.
- 15 Nisan,2022
- 3 dk okuma
- Bu içerik 1246 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Banyo gibi metrekaresi sınırlı ama özgürlük ihtiyacı yüksek mekanlarda iki ayrı dekorasyon stilini buluşturmak için, birbirine en yakın temasta olan veya çarpıştıkları anda mucizeler yaratan tarzları yakından incelemeye ve size bolca fikir vermeye geldik. Ucu eklektizme varan bu kimya, biraz satranca benziyor. İlham kodlarını buluşturmak, ortak nesneleri buluşturmak ve ortaya nefis bir kombinasyon çıkarmak için elimize önce modern stillerin türevlerini alacağız ve onların hangi stillerle uyum içinde olduklarına bakacağız. Yola çıkıyoruz...
Kent moderni ve klasik düeti
Kent evlerinin ve yoğun çalışan kesimin büyük çoğunluğu, modernizm eğilimlidir. Detaylardan ve kalabalıktan arınmış banyolarda dinginleşilir ve günün yorucu trafiğinin yarattığı kaos, sade ve yalın, iyi organize olmuş banyolarda atılır. Ancak bütünüyle modern ve sadeleşmiş bir mekâna zamanla kişisellik, lüks, köklere saygı gibi duygusal ihtiyaçlar katılır ve ortaya birbiriyle çelişen iki stil çıktığını görürüz. Korkulacak bir şey yok: Modern ve klasik, küçük detay formülleriyle birleştiğinde, uyumlu koşarlar.
Örneğin, minimal bir mekânınız var ancak onu biraz kimlikleştirmek istiyorsunuz. Öncelikle renklerde ferah bir skalanız olması gerekiyor; bej, kemik ve beyaz gibi. Bu fonda modern bir banyoya sadece klasik üslupta armatür veya batarya seçmek bile fark yaratır. Bej hakimse pirinç, beyaz hakimse krom. Bu renk lekesini, banyonuzun farklı noktalarında sürdürebilir ve mekân bütünlüğü sağlarsınız. Duvarda altın varaklı çerçeve içinde modern bir kanvas baskı veya nostaljik gümüş ayna gruplaması gibi formüller, perspektifte bu bütünlüğü size getirir.
Bu dengeyi biraz daha belirginleştirmek isterseniz, işi mobilyalara da taşıyabilirsiniz. Damask desenli kumaştan bir koltuk, eskiciden alınmış bir sehpa, pirinç aplikler, banyoda odak noktası yaratacak bir avize gibi... Tek dikkat etmeniz gereken unsur, renk paletinden ayrılmamaktır. Bunun haricinde unutmayın ki, zıtlıklar birbirini çeker.
Endüstriyel ve yeşil dengesi
Maskülen bir tarz olan endüstriyel stil, köklerini loft tarzı evlerden almakta. Bunun da bugünkü talebi genellikle bekar ve sanatsal işlerle ilgilenen genç kuşaktan geliyor. Siyah, antrasit ve duman/kül renklerinin hakimiyetinde olan endüstriyel stildeki banyoların en iyi pansumanı yeşillerdir.
Endüstriyelin sert imajını, bitkilerin yumuşaklığı, doğayla olan bağlantıları, yaşam enerjileri dengeler. Galvaniz, ahşap ve demir ağıyla örülü endüstriyel tarz banyoları tamamlayan yeşil güç için, banyo nemine uyumlu bitkileri ve ağaçları, kafesli kaseler içine yeşil renkli doğal sabunları, tabiatı betimleyen baskı resimleri kullanabilirsiniz. Biraz daha cesaret sahibiyseniz, bir duvarda yeşil renkteki metro karoları kullanmanızı ve bir vurgu noktası yaratmanızı tavsiye ederiz.
Çağdaş lüks ve bohem kombinasyonu
Şıklığı, yüksek zevki, elitizmi simgeleyen banyoların dokunulmaz kimyasını gevşetmek, mekâna biraz rahatlık, bir Akdeniz rüzgârı, konformist bir temas katmak zor mu dersiniz? Elbette ki bu mümkün. Formal düzende olan banyoları bu bohem rüzgâra yaklaştırmak için öncelikle malzeme kombinasyonlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Mermer gibi yüksek ve aristokrat bir duruş sergileyen malzemeler, hasır ve bambu gibi sıcakkanlı materyallerle dengelenirler. Ayna gibi yansıtması bol ve ışıkla hareketlenen yüzeyler, keten gibi ham kumaşlarla doğala yaklaşır, mekânı yumuşatırlar.
Rustik ve minimal
Rustik dekorasyonun bir numaralı elementi ahşaptır. Doğanın getirdiği sıcak tonlar ve doku katmanları ile banyo, bir rahatlama, dinginlik ve pozitif enerji mabedine dönüşür. Bu romantik aurayı ise minimalizmin sadeliği ve ferahlığı dengeler. Bu kombinasyon için ilk adımda, nötr bir renk paletine ihtiyacınız olduğunun altını çizelim: Yumuşak bejler, ten renkleri, hafif griler gibi baskın olmayan, patlama yaratmayan, monokromatik bir fonla işe koyulabilirsiniz.
Ahşap her iki tarzın bileşeni olarak elinizdeki en doğru güç. Ancak ahşabın kıvrımlı, engebeli, yuvarlatılmış hatlarını kullanan rustik tarzı tamamlamak için minimalizmin sevdiği taş, seramik, granit ve cam gibi öğeleri de işin içine katmalı, hatta mekâna aynı oranda düz ve kübik hatlı ürünleri de serpiştirmelisiniz. Örneğin, geri kazanılmış ahşaptan yapılmış ve otantik bir görünüm sergileyen banyo dolaplarını, taş lavabolarla, yalın hatlı bir küvetle, ince formlu minimal bir sandalye ile destekleyebilirsiniz. Ya da tam tersi: Kare veya dikdörtgen formlu lavaboları, rustik armatür ve bataryalarla eşleştirebilirsiniz. Burada ortaya çıkan asıl buluşma, antik romantizm ve modern zarafetin bir füzyonu ve zamanlar arasındaki köprüdür. Ve ortaya çıkan banyo dekorasyonu, doğallığın sıcaklığı ve çağdaş sadeliğin arasındaki ruh bütünlüğü olacaktır.
Henüz yorum yapılmadı.