icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Feng Shui Düzeni İle Daha Pozitif Bir Banyo Atmosferi Nasıl Yaratılır?

Zenginlik, bilgelik ve sosyal ağlarla ilişkili olan su elementinin yoğun olduğu banyonun enerjisini, Feng Shui öğretileri ile pozitife dönüştürmeye ne dersiniz?

  • 4 Ağustos,2023
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1941 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Evdeki enerji akışını düzenlemek için kullanılan bir Uzakdoğu öğretisi olan Feng Shui felsefesi ve onun önerileri, son yıllara kadar banyoda istediği ivmeyi alamadı çünkü Feng Shui'de banyo, evdeki tüm odalar arasında en düşük enerji akışına sahip mekan olarak kabul ediliyordu. Ama işler günümüzün ‘kişisel spa’ alanları olan yeni jenerasyon banyolarla değişmeye başladı…

Günümüz banyoları dinlenmek, temizlenmek ve tazelenmek için kendimize göre kurguladığımız birer yenilenme alanı adeta. Dolayısıyla geleneksel Feng Shui yaklaşımının bilgeliği ile modern hayatın banyo gereksinmeleri el ele vererek, bulundukları mekanın enerji düzenini değiştirip güncelliyorlar. İşte banyonuzdaki enerji akışını düzenleyebilmek için Feng Shui’nin söyledikleri:

1) Dünyanın odak noktası: Su tasarrufu yapın 

Feng Shui aslında evimizi çevremize ve doğaya bağlayan bir felsefe. En temel düzeyde, banyoda kullandığımız suyu bile özenle muhafaza etmek, iyi bir enerji yaratıyor. Bu değerli kaynağı kullanırken gösterdiğimiz dikkat, başkalarının bize nasıl davrandığı da dahil olmak üzere hayatımızın diğer alanlarına yansıyor. Dünyanın çevre gündeminde olan ve artık çok normalleşen su tasarrufu, Feng Shui’nin önerileri arasında. Su tasarrufu yapan batarya ve armatürler kullanmak, daha kısa duşlar almak ve sızıntıları onarmak gibi çözümler, Feng Shui’nin banyo önerileri arasında. Bu durumda size bir alışveriş seçeneği olarak Kale Banyo’nun akıllı akış sistemiyle %50’ye varan su tasarrufu sağlayan Nova, Basics ve Sempre batarya ve armatür serilerini önerebiliriz. Bu modeller, sahip oldukları ‘Cold Start’ sistemiyle soğuk ve sıcak su geçişlerine de kontrol getiriyorlar. Cold Start sistemi, armatürün kumanda kolu ortada olduğunda ılık değil, soğuk su akışı sağlanıyor. Böylelikle de evin ısı sistemi gereksiz yere çalışmıyor. Diğer yandan Kale Banyo’nun temassız hijyen sağlayan fotoselli armatürlerinden biri olan Tetra, armatür ve sabunluk fonksiyonunu tek yerde toplayan, değiştirilebilen dört farklı miktar ayarı sayesinde tasarruflu kullanım sunan bir model. Fotoselli özelliğiyle sadece eller yıkandığında su akışı sağlayan teknoloji, dakikada sadece 4 litre su harcıyor.

Diğer yandan Kale Banyo’nun Artdeco, Basics, Idea, Nova ve Zero gibi modellerinin hem lavabo hem banyo armatürlerinde honeycomb akış düzenleyici ile %40 su tasarrufu sağlanırken, Flat Dual, Inova Mono, Reno Mono ve Sempre Mono bataryalarındaki fotosel teknolojisi ile dakikada 1,9 litre su tüketimi sağlanabiliyor. 

 

2) Klozet kapağını kapatın

Klozetlerdeki atıkları ve suyu uzaklaştırma, Feng Shui açısından dikkat etmeniz gereken alanlardan biri. Öğretiye göre, pozitif enerji kaybı yaşamamak için, kullanılmadığı zamanlarda klozet kapağını kapalı tutmanız gerekiyor. Bu basit alışkanlığın diğer avantajı ise, banyodaki nemi ve rutubeti azaltarak küflenmeyi de minimumda tutması. Bununla ilgili akıllı bir çözüm arıyorsanız Kale Banyo’nun Dove 2.0, Fold Pro ve Spirit klozetlerine ve kapaklarına bakabilirsiniz. Üç modelde de 2,5/4 litre su harcayan tasarruflu yıkama seçeneği ve derinlemesine hijyen sağlayan SmartYıkama teknolojisi bulunuyor. Yavaş kapanan ve ses çıkarmayan SmartKapak teknolojisiyle donatılan ultra slim klozet kapakları ise, tak-çıkar özelliğiyle kolayca temizleniyor. 

3) Banyo kapısını kapalı tutun

Tuvalet kapağına benzer şekilde, banyo kapısı da enerjinin banyoya ve kanalizasyona gidebileceği bir başka yol. Dolayısıyla, Feng Shui öğretisine göre banyo kapınızı kapalı tutmanız lazım. Bu alışkanlık sayesinde, pozitif Chi'nin sizden uzağa akma olasılığı mümkün değil.

4) Klozet, yaşam alanlarından görülmemeli

Diyelim ki tuvaletin kapısını sürekli kapalı tutmak imkansız. O zaman Feng Shui diyor ki, ‘klozetin içeriden görülmemesini sağlamak gerekir’. Yani klozeti, görsel olarak gizlemelisiniz. Ya bir separatör kullanın, ya da salondaki veya mutfaktaki oturma düzeninizi klozeti görmeyecek şekilde kurgulayın.

5) Banyo kapısına ayna

Feng Shui felsefesinin mantığı, pozitif Chi enerjisinin, evin içinde ve dışında nasıl hareket ettiği üzerine kuruludur. Banyo aynası da, Feng Shui'yi geliştirmek ve enerjiyi yönlendirmek için basit ama etkili bir araçtır ve Chi enerjisinin serbestçe akmasını sağlar. Banyo kapısının iç tarafına bir boy aynası asarak, enerjiyi yönlendirebilirsiniz. Ancak önemli bir uyarımız var, aynanız tuvaleti yansıtmamalı.

6) Banyoya bitkiler yerleştirin

Banyo Feng Shui'sinin iki temel teması, arınma ve yenilenmedir. Bu iki temayı aynı anda banyoya taşımanının en iyi yollarından biri de, bitkileri banyoya dahil etmektir. Nedenlerinden biri, bitkilerin havayı temizlemesidir. Ayrıca banyoyu ferah da tutarlar. (Ancak aşırıya kaçmayın ve banyonuzu bitkilerle doldurmayın.) Doğru noktalara yerleştirilmiş birkaç bitki, banyodaki enerji akışını artırabilir. En iyi Feng Shui bitki seçenekleri arasında barış çiçeği, aloe vera ve para çiçeğini sayabiliriz.

7) Dağınıklığını giderin

Her banyo, bir şekilde dağınıklık yaşar. Bunu en aza indirgemek için, sakladığınız kozmetikleri, eski havluları, tuvalet malzemelerini ve ilaçları düzenli olarak gözden geçirmelisiniz. Raf ömrü bitenleri, son kullanma tarihi geçenleri veya artık gerekli olmayan şeyleri atmalısınız. Bu eşyaların çoğundan kurtulmak en iyi çözüm olsa da, saklamak istedikleriniz için, akıllı depolama çözümleri sunan lavabo etajerleri veya banyo dolapları gibi mobilyaları tercih edebilirsiniz. Feng Shui düzeninde, evinizde depoladıklarınızın sağlığınızı ve refahınızı etkilediği gerçeğini unutmayın!

8) Farklı renkler ve dokular kullanın

Banyo ortamı Feng Shui’ye göre olumsuz olarak kabul edilir çünkü atık su, negatif Chi enerjisidir ve aşağı doğru akışı, servet kaybını sembolize eder. Sıcak ülkelere ait fotoğraf veya illüstrasyonlar, ahşap tabure veya hasır sepetler gibi sıcak vurguları kullanarak su elementini dengeleyebilirsiniz. Uğurlu Yin enerjisini yönlendirmek için sıcak bir renk seçerek bu dengeyi güçlendirebilirsiniz. Zenginlik için en ideal Feng Shui renkleri, açık mavi, turkuaz, yeşil, şeftali, pembe, beyaz, krem ve sarı gibi aqua renkleri, pasteller ve açık tonlardır.

9) Banyonuzu düzenli olarak temizleyin

Feng Shui öğretisi, mekan temizliğine büyük önem verir; dolayısıyla banyonuzu düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Bakımı iyi yapılmamış bir banyo, sıkışmışlık hissi veya hayatta fazla ilerleme kaydedememe şeklinde kendini gösterebilir. Çözüm, düzenli temizliğin yanı sıra, zemini, pencere kenarlarını, tuvaletin içindeki ve etrafındaki alanları derinlemesine temizlemektir. Arada bir de daha derin bir temizleme operasyonu planlayarak, pozitif enerjiyi artırmalısınız.

10) Doğru aydınlatma düzeni kurun

Banyo aydınlatmasında Feng Shui'nin temel amacı, Chi enerjisini dengelemektir. Feng Shui'deki sembolik anlayışa göre, sarkıt aydınlatmanın evde yaşayan insanlar için hayırlı bir işaret değildir. Dolayısıyla, sarkıt aydınlatma yerine aplik veya tavan aydınlatması kullanmalısınız. Kaçınmanız gereken bir diğer konu ise aşırı parlaklıktır. Banyonuz çok karanlıksa daha fazla aydınlatmaya ihtiyaç duyabilirsiniz, ancak odayı çok parlak hale getirmeyin çünkü sert ışık, iyi bir Chi enerjisi dengesi elde etmek için ideal değildir.

11) Suyu, ahşap ve toprak elementleri ile dengeleyin

Hem ahşap hem de toprak elementleri, su dengesizliğini düzenlemek için çalışır. Ahşap elementi Chi enerjisini yukarı doğru çekerek giderlerden uzaklaştırır. Bu nedenle, banyonuzdaki ahşap elementini güçlendirmek için ahşap banyo mobilyaları kullanabilir, duvarları ahşap lambrilerle kaplayabilirsiniz. Toprak elementi ise suyu bloke ederek, Chi enerjisinin çıkışını yavaşlatır. Kahverengi, sarı, kırmızı ve turuncu tonları, toprak merkezli Feng Shui renkleridir ve toprak elementini banyoya getirmek için bu renklerde karolar kullanabilirsiniz. Örneğin Çanakkale Seramik’in Miniatile koleksiyonuna ait Windsor Frame ve Windsor serilerinde bu sıcak renklerde karolar bulabilirsiniz.

12) Havalandırmayı güçlendirin

Yeterli havalandırma, banyoda iyi bir Feng Shui için elverişsiz olan kötü kokuları, küfü ve küflenmeyi etkili bir şekilde önler. Çoğu banyodaki ana sorun, durmuş havayı ortadan kaldırmaktır. Feng Shui öğretisine göre, temiz hava pozitif Chi ile yüklüdür. Dolayısıyla banyonuzda pencere varsa, sık sık açarak temiz havayı içeri almalısınız.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler