Banyoda Su Tasarrufu Sağlayan Ürünler
Bugün, duştan diş fırçalamaya kadar tüm alışkanlıklarımızı gözden geçirme vakti. Yarının suyunu kurtarmak için su tasarrufuna bugün hep birlikte başlamalıyız. Nasıl mı?
- 31 Ocak,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 1695 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Sadece su kaynaklarını korumak için değil, evinize gelen su faturalarını da azaltmak için basit birkaç hamle gerekiyor. Su tasarrufu yaparken teknolojik yenilikler kadar kişisel alışkanlıklarımız da önemli. Evdeki su harcamalarında birinci sırayı %40 oranla banyoların aldığını biliyor muydunuz? Dolayısıyla en ciddi su tasarrufu banyolarda yapılır.
Su tasarrufu sağlayan musluklar ve duşlar
Su akışını dakikada 6 ya da 9 litre ile sınırlayan duş başlıkları, suyu hava ile püskürterek zenginleştiren bataryalar, orta konumda soğuk su akıtan batarya kolları, değişken su basınçlarını dengeleyen armatürler gibi teknolojik yenilikler, su tasarrufu konusuna kafa yoran pek çok markanın ürün listesinde var.
Çift volanlı armatür yerine, tek kollu batarya seçerek su ısısının istediğiniz dereceye gelene kadar her iki volanla uğraştığınız vakit boyunca boşa akan suyu korumuş olursunuz. Hatta tercih ettiğiniz ısıyı hafızasında tutan modellerle bir damlanın bile boşa akmamasını sağlayabilirsiniz.
Eski tip bir duş başlığı dakikada 15-20 litre su tüketirken, tasarruflu bir duş başlığı ile bu değeri 9 litreye indirebilirsiniz.
Fotoselli ürünler, optik göz yardımıyla sadece musluğun altında bir hareket algıladığında çalışır. Bu sistemler, kalabalık kullanıma açık lavabolar için ideal su tasarrufu sağlar.
Su tasarrufu sağlayan sifon sistemleri
Akan suyun yarısını kullanmak için ikinci bir düğmesi olan sifonlar ya da başlatma-durdurma düğmesi olan sifonlardan birini seçerek su tasarrufunu evin en çok su harcayan bir köşesine daha eklemiş olursunuz. Tasarruflu bir sifon ile yıllık 35 bin litreye kadar kazanç sağlarsınız.
Su tasarrufu sağlayan alışkanlıklar
Banyo yaparken, duş almaya kıyasla 3 katı fazla su tüketiriz. Şaşırabilirsiniz ama diş fırçalarken hala suyu açık bırakanlar var. Damlayan musluk ve sifonları tamir ettirmek damlaya damlaya bir gölün boşa gitmesini önler. Banyoyu temizlerken biri temiz, diğeri kirli su için iki kova almak daha az su kullanmanıza neden olur. Deterjanı kovanın içine dökmek yerine, yüzeylere püskürtmek de suyun daha uzun sürede kirlenmesine olanak tanır.
Henüz yorum yapılmadı.