Sürdürülebilirlik
Fırın, bulaşık makinesi, kurutma makinesi, buzdolabı... Evlerimizin vazgeçilmezleri beyaz eşyalarımızı alırken enerji sınıfı etiketleri karşımıza çıkıyor. Peki, bu enerji sınıfları ne anlama geliyor? Ürünler nasıl ayrışıyor? Bilinçli bir alışveriş ve tasarruflu bir tüketim alışkanlığı kazanabilmek için sürdürülebilirliğin anahtarı enerji sınıfı etiketlerini gelin birlikte öğrenelim.
Her gün bir önceki günden daha hızla tüketiyor, daha çabuk sıkılıyor, dikkatimizi toplamakta zorlanıyor. Elimizden kayıp giden konsantrasyonumuz ve tüketim çılgınlığı kol kola ilerliyor. Çağımızın hızlı tüketim ve her daim en iyiye ulaşma çılgınlığına seramik üzerinden yapıcı bir eleştiri adeta; Kintsugi. Kusursuzluğa bir tepki olarak kırıldığı yerden yenilenme üzerine bir bakış açısına sahip felsefenin sürdürülebilir ve pozitife eğilir bir tavrı var. Bu içeriğimizde popülerleşen onarma felsefesinin tüm detaylarını bulacaksınız.
Son birkaç yılın her daim gündeminde olan, sektörler üstü bir kavram: Sürdürülebilirlik. Özellikle ev yaşamında pandemi sürecinin de etkisiyle iyiden iyiye bir gerekliliğe dönüşmeyi başaran bu kavramın, en etkili uygulama alanlarından biri kuşkusuz mutfaklar. Hareketi hiç azalmayan evin bu bölümü için dünyayla uyumlu, daha ekonomik, baha bilinçli bir kullanım için hangi malzeme ve seçimler yapmalıyız? İçeriğimizde bu sorunun yanıtını bulacaksınız.
Daha zengin bir dünya daha bilinçli bir kullanım demek! Sürdürülebilirlik ile çağın ve gezenenin ihtiyaçlarına kulak vermek harika değil mi? Kale, sürdürülebilir hayatlar için “Yeşil Ürün Rehberi” başlığı altında inceleyebileceğimiz tasarımlarla sürdürülebilir hayata dokunuyor. Klozetten yer seramiğine, bataryadan duvar seramiklerine kadar yaşam alanlarının her köşesinde bilinçli adımlar atıyor. Bu tasarımlara ve bu tasarımların hikayelerine bir göz atalım istiyoruz.
Dinamik, iç mekanla uyumlu ve rahatlatıcı bir görünümün ön planda olduğu banyolar, estetik yönü güçlü bir stili hak ediyor. Stil öncelikli dokunuşları yaparken ise yeşil bitkiler kullanmak, neredeyse tek dokunuşla banyolarda harikalar yaratıyor. Banyo yaşamına uygun hangi yeşil bitkileri seçebileceğimizin yanıtını ise bu yazımızda veriyoruz.
Son yılların modadan dekorasyona, yemek kültüründen yaşam tarzına kadar tüm alanlarda söz sahibi olmayı başarmış bir kavramı var: Sürdürülebilirlik. Bu konunun her geçen gün zenginleşen detaylarını incelerken banyo ve mutfaklarda nasıl bir yer edinebileceğini de konuşmak istedik. Hangi malzemelerle banyo ve mutfaklarda sürdürülebilir seçimler yapabiliriz; bir bakalım.
Hammaddesi tamamen doğal bir içeriğe sahip seramikler, iç ve dış mekanların dekorasyonunda zamanın ötesinde bir malzeme. Aksesuardan mobilya ve mimariye uzanan geniş bir kullanım alanıyla her daim zengin bir bakış açısı sunuyor. Bu dokunduğu yeri güzelleştiren seramiklerin hangi başka malzemelerle uyumlu bir birliktelik oluşturabildiği konusunda fikir edinmek için size önerilerimiz var.
Dünyada 2024 yılı için tüm sektörlerde olduğu gibi, yenilikçi trendlerle birlikte sürdürülebilirliğe yönelik çarpıcı bir hareketlenme öngörülüyor.
Yaşadığımız gezegene borçlu olduğumuzu ve bu gezegeni tahrip etmeden yaşamanın mümkün olduğunun farkına vardığımız bir dönemde yaşıyoruz. Bu, yepyeni ve geçip gidecek bir trend olarak değil, bilinçli ve çağın desteklediği yepyeni bir akıl ile inşa edilen bir gelecek amacı taşıyor. Sürdürülebilir bir hayatın bireysel gerekliliklerinden biri de kimyasal kullanımını azaltmak. Ev ve özellikle mutfak temizleyicilerinden doğal alternatifli olanları ile tercih edilebilecek yepyeni bir temizlik anlayışıyla ilgili söyleyeceklerimiz var.
Dekorasyonun her yıl biraz daha doğaya yaklaştığı ve ilhamını aldığı doğa ile bütünleştiği bir süreçteyiz. Bu konu, sürdürülebilirlik ile ilişkilendirildiğinde çevreci bir dünya görüşünün bir kez daha altını çiziyor. Banyolar da elbette tüm bu bütünleyici bakış açısından etkilenen önemli bölümlerden biri. Aksesuar seçimleriyle yeni bir yılın dekorasyon trendlerine nasıl uyum sağlarız, seçimlerimizi neye göre yapmalıyız gibi sorularımızın yanıtları için içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz.
Doğal olmanın ham çekiciliği ile son teknolojinin çağdaş estetiğinin buluştuğu büyüleyici mutfaklar dünyasına hoş geldiniz. Böyle bir platformda, olağanüstü ve çevreye duyarlı bir mutfak için eko-şık bir mutfak tasarlamanın 10 farklı yolunu öğrenmek için yola çıktık.
Küçük metrekareli mutfak tadilatı başlı başına bir bulmaca gibi görünse de doğru öncelik listesi ile hem kişiselleştirilmiş hem de işlev kazanmış mekanlara, geniş mutfaklara oranla daha kolay ve ekonomik yoldan dönüşebilirler.
Bir mutfağın işlevselliğini, ambiyansını ve genel estetiğini iyileştirmek için uygun aydınlatma şart! Doğru çevre dostu aydınlatma çözümleri kullanarak, daha az enerji tüketen ve daha düşük karbon ayak izine sahip, iyi aydınlatılmış bir mutfak yaratmak ise mümkün.
Daha fazla özşefkate mi ihtiyacınız var? Kendinizi yenilemek ve sağlıklı yaşam üzerine odaklanmak mı istiyorsunuz? Size detoks diyetlerinden veya spa günlerinden bahsetmeyeceğiz; bunlar yerine gerçek ve sürdürülebilir bakım önerileri hazırladık. Öyle ki; bu son birkaç yıldır hepimiz, hiçbir yüz maskesinin veya köpük banyosunun iyileştiremeyeceği kalp kırıkları taşıyoruz.
Zenginlik, bilgelik ve sosyal ağlarla ilişkili olan su elementinin yoğun olduğu banyonun enerjisini, Feng Shui öğretileri ile pozitife dönüştürmeye ne dersiniz?
Telaffuzu da tercümesi kadar zor bir kelimeye daha merhaba diyoruz. ‘Friluftsliv’ kelimenin tam anlamıyla 'temiz hava almak, açık havada dolaşmak' anlamına geliyor. Doğa tutkunu iseniz, bu İskandinav yaşam tarzını evlerinize nasıl dahil edeceğinize dair notlarımıza göz atabilirsiniz.