icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Bu Yıl Evleri Güzelleştirecek 5 Deko-Trend

Ev yaşantımızı, doğayla daha yakın olmayı öğreneceğimiz ve sürdürülebilirliği öncelik alacağımız bir yıla hazırlıyoruz.

  • 11 Temmuz,2023
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 225 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Son birkaç yıldır - pandemi ile birlikte - evlere ve mekanlara minimal nötrler, beyazlar ve griler hakimdi. Bu trend, inişli çıkışlı ve tedirgin bir dönemde zamanımızın çoğunu geçirmek zorunda kaldığımız evlerde rahatlama ve sakinleşme ihtiyacının bir sonucuydu aslında. Zaten evlerimizin, yaşadığımız zamanın ruhunu yansıtıyor olması doğal bir sonuç. İşte tam da bu nedenle 2023, işleri bir sonraki seviyeye taşıyor. Artık biraz eğlenmeye ve nötr kalıplardan kurtulmaya hazırız.

Tasarımcılar sakin renkleri tamamen tedavülden kaldırmıyor, onları daha sıcak toprak tonlarıyla eşleştiriyor. Beyaz mutfaklar ve çiftlik evi konsepti de, modası geçmekte olan iki trend. Daha renkli mekanlar, vintage esintiler, yeşiller ve sürdürülebilir özellikler, etkileyici manzaralı duvar panoları, sıcak ve yumuşak renkler (nötr tonlarınızı tamamlamak için) ve sofistike bir palet çok sayıda eğlenceli ve kişisel dekorlar bu yılki beklentiler arasında. İlham almaya, yaratıcı olmaya ve evlerinize daha fazla neşe katmaya hazırlanın. Yaşam alanlarınıza dünyaya olan duyarlılığınızı davet ederken daha fazla stil, canlılık ve konfor eklemek için mükemmel fırsatı arıyorsanız, bu liste tam size göre.

bohem ofis tasarimi gulerek laptopta calisan kadin gorseli

Doğadan ilham almaya devam

Sürdürülebilir ve çevre dostu olmaya ilgi artarken, doğal unsurları evlere dahil etmek için hepimiz daha çok özen ve çaba gösteriyoruz. Bu, ahşap ve taş gibi doğal malzemelerin tercihlerde ön sıralara çıkmasını, iç mekana bitkilerin daha  yoğun dahil edilmesini ve dünyevi renklerle dokuların, evlerde daha yoğun ve uyumlu bir şekilde kullanılmasını içeriyor. Çanakkale Seramik Lenda, Chakra, Nordic ve Wood ahşap yer ve duvar karolarını ahşap severler inceleyebilir.  

modern nane rengi kanepe, ahsap konsol ve orta sehpa, bitkiler, hasir puf, mimari resim cerceveler

Çok işlevli alanlar 

Pandemiyle kabullendiğimiz “evden çalışma”ya bağlı trendler bir süre daha başrolde olmaya devam edecekler. Evet, bir çoğumuz ofislere döndük ama tüm dünyada hatırı sayılır bir kitle ya tamamen ya da kısmen ofisten bağımsız bir yaşam tarzında çalışıyor. Bu nedenle sağlıklı ve huzurlu bir şekilde hem ev ofisi hem de yaşam alanı olarak hizmet verebilecek çok işlevli alanlar yaratmaya olan ihtiyaç, 2023’te de önemli bir başlık. Farklı işlevlere sahip, hafif ve kolay dönüştürülebilen veya saklanabilir estetik bir unsur olarak varlığını devam ettirebilen mobilyaların bu yıl popüler olacağını söyleyebiliriz.

modern iskandinav oturma odasi, gri kanepe, salonda bitki, cozy salon

Maksimalizm
Minimalizm popüler olsa da, alttan alta başlayan maksimalizme doğru bir geçiş 2023 ile birlikte daha da belirginleşiyor. Sadeliği ve kısıtlamanın altını çizen minimalizmin aksine, maksimalizm “daha fazlasının daha fazla olduğu” fikrini yüceltiyor. Maksimalizm ile birlikte evler, görsel olarak zengin ve katmanlı tasarımlara odaklanırken, cesur ve eklektik seçimleri kucaklayacak. Bu yıl mekanlar sıklıkla, çok sayıda desen, doku, renk ve dekoratif unsur ile hareketlenecek.

modern cozy oturma odasi, bej koltuk, ahsap konsol sehpa ve aksesuarlar

Sürdürülebilir ve etik anlayış

Satın aldıklarımızın çevremiz ve üreticiler üzerindeki etkisini artık önemsiyoruz. Sadece yiyeceklerde veya kıyafetlerde değil, sürdürülebilir ve etik üretilmiş mobilya ve objeler de  önceliğimiz. Globale yayılan bu yaklaşım geleceğe daha güvenle bakan, kendinden sonraki nesilleri düşünen ve dünya üzerinde birlikte yaşadığı insanlara saygı duyan bireyler olmamızı teşvik ediyor. Geri veya ileri dönüştürülmüş malzemelerle, adil ticaret ve şeffaf üretim yapan markalardan alışveriş yapmak ve yerel zanaatkarları desteklemek bu yıl daha da ön planda olacak. Deprem bölgesinde yer alan küçük üretici ve zanaatkarlara ulaşmak ve ihtiyaçlarımızı onlar üzerinden karşılamak da tavsiyelerimiz arasında.

Hem vintage hem retro

Sürdürülebilirlik arayışı ve minimalizmden uzaklaşma eğilimi nostaljinin giderek daha popüler hale gelmesi olarak hayatlarımıza yansıyor. Vintage ve retro esintili stillere ve mobilyalarına olan ilgimiz de haliyle artıyor. Bu yıl, antika mobilyalar modern alanlara tereddütsüz dahil ediyor, eski tekstilleri sandıklardan çıkarıyor ve kullanıyoruz. Retro renk paletlerini ve desenlerini de özgürce kullanabileceğiz. Çanakkale Seramik'in Ornament, Aria ve Pera serileri nostaljiye hayran, geleneksel ile uyumlu mekanlarda kullanabilirsiniz.

2023 yılında tasarımcılara ve mimarlara ilham veren trendler arasından öne çıkanları sizin için derledik. Oyuncu ve eğlenceli bir bakış açısıyla nötrden daha sıcak tonlara geçen, cesur taş ve ahşapları kullanan, doğaya ve yeşile vurgu yaparken klasik ve modern tasarıma akımlarına da selam çakan bu yılın trendleri ile kendi ihtiyaç ve kişisel zevkleriniz arasında sağlıklı bir denge kurmayı ihmal etmeyin.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler