Banyolarda Yeni Depolama Formülleri
Çok fazla eşya, çok az yer... Banyoların sonu gelmeyen depolama ve organizasyon fikirlerine her geçen gün yeni formüller ve çözümler ekleniyor.
- 24 Mayıs,2022
- 2 dk okuma
- Bu içerik 1073 kişi tarafından okundu
- Yorumlar (0)
Banyo, günlük rutinin sık değiştiği ve trafiği yüksek mekanlar olduğu için bir düzen tutturması ve onu sürdürülebilir kılması da zordur. Düzinelerce güzellik ve sağlık bakım ürününü sınırlı bir alanda tutabilmek bile yüksek yetenek gerektirir. Siz ne kadar çekmecelere yerleştirirseniz yerleştirin, bir sabah lavabonun çevresini kremler, fırçalar, cımbızlar ve havlularla dolu görebilirsiniz.
Bu yüzden tekrar tekrar düzenleme yoluna gitmeniz ve yeni formüllerden faydalanmanız gerekir. Şimdi size bu dağınıklığın yerine sistem getirecek yeni çözümlerden bahsedelim:
Yolların ayrıldığı an
İlk işiniz, "gereksiz kalabalıktan" kurtulmak olmalı... Dolaplarınızdan her şeyi çıkarın ve karşınıza çıkan her öğeye ona ihtiyacınızın olup olmadığını belirlemek niyetiyle bakın. Eğer yolları ayırmanın zamanı gelmişse, onları ya banyo dışına tayin edin ya da hayatınızdan tamamen çıkarın.
Ayrıştır, kutula, kaldır
İkinci olarak, mevcut eşyalarınızı kategorize etme işlemi sizi bekliyor (saç ürünleri, cilt bakım ürünleri, diş ürünleri, hijyen ürünleri, ilk yardım, elektrikli cihazlar, vs). Şayet bu gruplama işini boş bir yüzeyde yaparsanız, ne kadarlık saklama kutusuna ihtiyacınız olduğunu da görmüş olursunuz. Saklama kutuları diye kendinizi şartlamanıza da gerek yok; bazen mutfak için tasarlanmış kavanozlar, mini çekmeceler ve sepetler de iyi iş görebilir. Eğer opak kutular kullanırsanız, hem dolabınızın daha az dağınık görünmesini sağlarsınız, hem de ihtiyacınız olanı nerede bulacağınızı hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Örneğin yapı marketlerde satılan şeffaf ayakkabı kutuları işinizi rahatlıkla görür.
Makyajı sabitleme
Bir kritik nokta ise, kişisel bakımınızı sabit olarak banyoda mı yoksa mobil olarak mı yapmakta olduğunuzu belirlemenizdir. (Özellikle de banyoyu işgal etme potansiyeli taşıyan makyaj ürünleri için bu sorunun cevabı, size hektar hektar alan kazandırabilir.) Eğer kişisel bakımınızı banyoda yapıp bitiriyorsanız, tüm ürünleri banyoda sabit kutularda muhafaza etmekten başka çareniz yok. Ancak dışarıda daha fazla zaman geçiriyorsanız, o zaman kapı arkasına asılabilecek katlanabilir seyahat çantaları ile bu sorunu çözebilir, istediğiniz anda onu alıp gidebilirsiniz. Banyoda da yer açmış olursunuz.
Engel tanımayanlar
İşte iflah olmaz "küçük alanda makyaj yapma" maestroları için çözüm içeren bir formül: Şayet minik banyonuzda bile makyaj konusunda iddialıysanız elinizin altında nereye koyacağınızı bilemediğiniz bir sürü ürün var ve o lavabonun etrafı eninde sonunda kalemlerle, rimellerle, rujlarla doluyor demektir. Aslında size gereken alanı lavabonun tam üzerine oturacak bir tepsi sayesinde elde edebilirsiniz; bu sayede hem bir çalışma alanı elde edersiniz hem de makyaj ürünlerini istediğiniz gibi açıp kullanma şansınız olur. Eğer bu tepsiyi, mevcut haliyle kaldırıp koyabileceğiniz bir çekmeceniz varsa, büyük ikramiye sizde, bunu bilin.
Hijyen şart
Son notumuz ecza dolapsız banyoya, banyo demeyenlere. Çoğu insanın banyo dolabının bir bölümü yara bantlarından vitaminlere kadar standart bir eczane kadar ürünle dolabiliyor. Ancak bu alışkanlık, banyonun o ürünler için ideal ortam olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü ısı ve nem nedeniyle aslında birçok ürünün raf ömrü kısalıyor. O halde ne yapabilirsiniz? İlk yapmanız gereken etiket okumaktır. Bir ürün için "serin ve kuru yerde saklayınız" deniyorsa, o ürün banyoya ait değildir. Örneğin diş fırçanızı lavabonun üzerinde tutmak cazip gelse de, kapalı dolap içi, mikropsuz kalması için çok daha iyi bir yerdir. 2015 yılında yapılan bir araştırma, sifon çekildiği sırada sıçrayan parçacıkların 80 cm uzağa ulaşabileceğini ortaya koydu. Üzülmekten daha güvenli: Diş fırçanızı bu parçacıklardan uzak tutun ve ultraviyole ışıklarla diş fırçasında biriken bakteri ve virüsleri yok eden bir dezenfektan kullanın.
Henüz yorum yapılmadı.