icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Kullanışlı Ve Fonksiyonel Bir Duş Alanı Tasarlamanın Adımları

Yoğun bir güne başlama ya da yoğun bir günü geride bırakma... Kendinize verdiğiniz en güzel hediyelerden biri olan güzel bir banyo için ne kadar iyi bir alanınız var? Kişisel arınma ritüelinize yatırım yapmak, kendinize öncelik vermek için duş alanınızı iyi bir gözle tasarlamaya ne dersiniz?

  • 5 Temmuz,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 212 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Yaşam alanımızın içinde kendimizle baş başa kaldığımız yegâne yer: Banyo. İlk akla gelen yatak odası olsa da tamamen kendimize ait bir alan sunan tek bölüm olan banyolar, günlük ritüeller, arınma seansları, yenilenme adımları gibi süreçlerde bize ev sahipliği yapıyor. Bedenimize ve ruhumuza iyi gelen bu anlarda rahatlığımızın da üzerine düşünmüş olmamız gerekiyor.

Konforlu ve hijyenik bir dekorasyona sahip olması gereken banyolar, çoğunlukla küçük alanlarda kompakt çözümlerin peşinde gitmeye mecbur bırakıyor. Tuvalet alanı, çamaşır yıkama alanı, lavabo alanı... Tüm aksesuar ve objeleriyle üzerinde düşünüp taşındığınız ve karara vardığınız yerler... Peki ya yıkanma alanı?

Yıkanma alanı duş ya da küvetten ibaret mi sadece? Cevap elbette hayır! Küvet kullanımının son yıllarda artan günlük iş gücü içinde giderek azaldığını düşünürsek çoğu banyoda hâkim yıkanma alanı, duşlardan ibaret diyebiliriz. Konforlu, keyif veren, kaliteli ve uzun ömürlü malzemelerle tasarladığımız bir yıkanma alanında yenilenme enerjisini artırma imkânımız da var. Dolayısıyla bu içeriğimizde iyi ve akıllıca tasarlanmış bir duş alanının detaylarını konuşmak istiyoruz.

Beyaz ve gri renklerde dus kabini,yuvarlak banyo aynasi,mavi duvarli banyo tasarimlari,banyoda ahsap zemin kullanimi
rain round push button bari,kaleseramik dus urunleri,kaleseramik dus basligi,kaleseramik dus kanali,gri renkte dus alanlari

Yıkanma alanında seramik tercihi nasıl olmalı?

Yıkanma ritüellerinde bazen sahip olduğumuz vakite bağlı olarak değişiklikler yapıyoruz. Bazı günler hızlı ve soğuk bir duş bazı günler rahatlatıcı ılık ve uzun bir banyo tercih edebiliyoruz. Dolayısıyla yıkanma alanını tasarlarken ilk düşüncemiz her ihtiyaca yanıt vermek üzerine olmalı. Konforlu, pratik ve modern bir duş alanıyla banyonuzun estetiğine de katma değer sağlayabilirsiniz.

Özellikle küçük banyolarda adeta bir odak noktası olarak düşünebileceğimiz duş alanları, daha dekoratif bir çizgide tercih edilebilir. Bu konuda zemin ve duvar seramiklerinin yenilikçi çözümlerinden ilham almayı önemsiyoruz. Örneğin tıpkı bir duvar kâğıdı gibi büyük desenlerle tablo görünümü elde edebileceğiniz seramikleri duş alanının duvarlarında kullanmak, banyonuzda stil sahibi bir etki yaratmanıza yardımcı olabilir. Diğer yandan zeminde de modern ve geometrik desenli yer karoları tercih etmek, aynı renk uyumuyla farklı seramiklerle devam eden banyonun geri kalanında hoş bir seperatör görevi de görecektir.

pencereli isik alan ferah beyaz minimal banyolari,beyaz tonlarinda banyolar,ahsap zeminli banyolar

Duş seçimlerinde banyo ölçülerinin önemi

Banyonuzun metrekaresine göre belirleyeceğiniz duş alanında ne kadar fonksiyonel seçimler yapabiliriz, bir bakalım. Özellikle küçük ölçekli banyolarda derinliğin ve ferahlığın önemli olduğunu düşünürsek mutlaka buzlu olmayan sade bir duş camı tercih ederek boğucu görünümü uzaklaştırabiliriz. Bu şeffaf etkinin ardından kare ya da dikdörtgen olarak tasarlayacağınız duş alanında set yüksekliğini minimumda tercih edebilirsiniz.

Bu alçak set ile mümkün olduğunca bütün halinde ve akışkan bir mimaride banyolar elde edebilirsiniz. Yine küçük banyolarda doğal geçişlere sahip beyaz ve krem tonlarından ilham almak akıllıca olacak. Minimal desen ya da sadece doğadan ilham alan belli belirsiz çizgilere yöneldiğiniz desen kullanımlarında ön planda olan sadece dokular olmalı. Sade, dingin, ferah ve tam bir SPA etkisi altındaki banyoyu tasarlamak için iyi bir seçim olacak. Doğadan ilhamla yeşil bitkiler, bambular, doğal taşlar gibi yegâne parçalarla küçük dokunuşlarla duş alanınızı terapi merkezine dönüştürebilirsiniz.

Duş içinde kullanımı kolaylaştırmak için aksesuarlar

Duşun içindeyken pratik bir kullanım sunmak oldukça önemli. Modunuza göre değişen bir duş başlığı ile hem kullandığınız suyu tasarruf ederek yönetebilir hem de suyun terapi etkisiyle duştan aldığınız verimi artırabilirsiniz. Böyle bir duş setiyle minimal ve mat malzemelere yönelebilir, zamanla değişen stillerin ötesine geçebilirsiniz. Unutmayın, banyo gibi minimal alanlara en yakışan stil, minimalizmdir!

Diğer bir bölüm olan şampuanlar, saç kremleri gibi banyo ritüellerinize uygun, neme ve sıcağa dayanıklı duş içi raflarla çözüm sağlamayı unutmamalısınız. Bu bölümün en üst kısmına havlu rafı ekleyerek SPA etkisini artıracak duş sonrası sıcacık banyo tekstillerine ulaşabilirsiniz. Banyolar, konforumuzu ve ruh halimizi en iyi belirleyen alanlardan biri; bu yüzden doğru yatırım yapmayı ihmal etmemelisiniz.

smartline Q drain 60cm,kaleseramik dus kanali,gri banyo seramikleri,ıslah hacimler icin seramik onerileri
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler