icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Evlerin Vazgeçilmez Rengi Griyi Banyolara Nasıl Uyarlayabiliriz?

Evin diğer alanlarında olduğu gibi banyolarda da stil ve trendlerin ötesinde bir fonksiyonellikle uyum sağlayan gri renk kullanımına bu içeriğimizde alternatifleriyle yer vermek istiyoruz. Gri rengi kullanarak yaratıcı, dekoratif, dengeli banyolar yaratmak için hangi adımları izlemeliyiz sorusuyla ilgili söyleyeceklerimiz var.

  • 15 Ekim,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 30 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Renklerin hayatımızda ruh halimizden giyim tarzımıza, yemek zevkimizden kişisel bakımımıza varan geniş bir yelpazede etki ettiği doğru. Elbette bu çeşitlilik içinde ev hayatımız, evimizin dekorasyonu da var. Koltuğundan duvarına, aksesuarından tekstiline kadar desenlerle iş birliği yapan ve hayatımıza dahil olan renkler, bu içeriğimizin konusu.

Farklı stiller, farklı metrekareler ya da farklı dekoratif malzemeler... Tüm bu detaylardan bağımsız ve hemen her ortama uyum sağlayan, dingin ve dozunda bir görünümü destekleyen gri renge yakından bakmak istiyoruz. Mutfak, balkon, salon, yatak odası tamam. Peki ya banyolar? Dekorasyonun bu dengeleyici ve fonksiyonel rengi grinin banyolarda yarattığı etkiye bir göz atmanın tam sırası.

Yaşam alanlarının renk paletlerini belirlemek üzerine düşünürken kabul edelim, banyoları en sona bırakıyoruz. Fakat günün sonunda akılcı bir dekorasyonla tasarlanmaya en çok ihtiyaç duyan banyolarımız, bize sıkıcı geliyor, değişiklik arıyoruz. Evimizi en küçük köşesinden ana mekanına kadar bir bütün halinde düşünmek ve bu yönde dekore etmek oldukça önemli.

gri minimalist tonlarda banyo tasarimi,koyu tonlarda banyo tasarimlari,gri banyolar,gri zemin seramigi
D300 sabunluk,D300 havluluk,D300 dis fircalik,D300 havlu askisi,D300 tuvalet kagitligi,D300 tuvalet fircaligi

Banyolarda akıllıca yapılan renk seçimleri

Evin diğer alanlarına kıyasla oldukça küçük metrekarelere sahip banyolar, her kullanımımızda bize keyif verecek bir alana dönüşmeli. Özellikle günün farklı saatlerinde yoğun kullanımımıza maruz kalan bu alanda sandığımızdan fazla vakit geçirdiğimizi de unutmamak gerekiyor. Özenli, ferah, fonksiyonel ve elbette hijyenik bir stil üzerinde vurgu yapmayı planladığımız banyolarımızda, hayal dünyamızı harekete geçirmek için renklerden ilham alıyoruz.

Sık ve köklü değişiklik yapmanın diğer ev bölümlerine göre masraflı ve meşakkatli olduğu banyolarda, ana dokunuşları olabildiğince çoklu kullanıma imkân sağlayacak şekilde yapmamız daha doğru olacak. Gri rengin kullanımını ilk adım olarak böyle alanlarda tercih edebiliriz. Örneğin duvarlar, zeminler bu konuda ilk bakılması gereken yönlerden, kuşkusuz.

Zemin ve duvarlarda gri renkli banyolar

İlk olarak duvarlarda gri rengi tercih etmek için farklı öneriler mevcut. Örneğin duvarın tavana yakın yarısını boya kullanarak, zemine yakın yarısını ise karo kullanarak tercih etmek en yaratıcı ve kullanıcı çözümlerin başında geliyor. Bu, tamamen karo kullanmaktan öte daha dekoratif ve tek renk ile bile hareketli arka planlar elde etmek için favori çözümlerimizden biri. Özellikle mat ve dokulu bir gri duvar boyası ile sakin bir stil kurgulayabilirsiniz. Yaratıcı çözüm tarafında ise zamansız bir dokunuş olan köy sıvasını önermeden geçemeyeceğiz.

Alt bölümde kullanacağımız karolar, üst taraftaki sakinlikten yüz bularak aynı gri renk içinde küçük dokularla degrade alternatiflerine yönelebilir elbette. Diğer bir alternatif olarak zemin ile bir bütün görünümü destekleyecek nitelikte duvar ve zemini aynı karolarla tercih edebilirsiniz. Aynı desende küçük ebatlı alternatifleri duvarda, büyük ebatlı alternatifleri zeminde kullanmak da iyi bir öneri olabilir.

seramik banyo tezgahi,yuvarlak seramik lavabo,banyoda gri seramik zemin,banyoda gri duvar,gri modern banyo tasarimi

Diğer bir alternatif olarak duvar boyası yerine neme dayanıklı ve banyolarda kullanıma uygun duvar kağıtlarından ilham alabilirsiniz. Bu duvar kağıtları mümkün olduğunca tek renk ve neredeyse desensiz diyebileceğimiz bir tasarımla küçük banyolara çok yakışacaktır. Zeminde kullanılan karolarda devam eden gri görünümü, biraz hareket katması için sadece lavabo alanı ya da sadece duş alanında devam ettirebilir, doğal bir ayrışma elde edebilirsiniz. İşte, tek bir rengi kullanırken farklı malzemelerin yardımını alarak hareketliliği sağladık bile!

siyah dus basligi,Siyah el dus seti,siyah dus tamamlayicilar

Geniş banyolarda yaratıcı gri renk kullanımları

Peki, daha özgür olabildiğimiz ve metrekare sorunu olmayan banyolarda gri rengi nasıl değerlendirebiliriz? Bu kısımda açık ve koyu gri tonlarından yardım alırken, mat görünümleri muhafaza etmenin önemli olacağı notunu da şimdiden düşmüş olalım. Örneğin arka planda duvar ve zeminlerde minik desenlere sahip karolar tercih etmek, özellikle duş alanlarında adeta bir duvar panosu görünümünde büyük desenler oluşturacak karolara yönelmek iyi bir fikir olabilir.

Duş panelleri, küvetler, lavabolar, klozetler gibi banyo elemanları içinde seçim yaparken daha koyu gri ve hatta antrasit tonuna kayan seçimler yaparak güçlü görünümü elde edebilirsiniz. Burada yardımınıza koşacak gün ışığını, mutlaka aldığınızdan emin olmanız gerektiğini de ekleyelim. Yüzeylerde mat seçimler konusunu klozet ve lavabo gibi tercihlerde de devam ettirmenizde fayda var.

Son dokunuşlar için ipuçları

Banyonuzda tüm bu adımların ardından gri rengin nötr etkisine biraz samimiyet katmak için aksesuarlarda ahşap veya hasır seçimler, köşelerde ya da yüzey üstlerinde irili ufaklı yeşil bitkiler kullanmak büyük fark yaratacak. Diğer yandan banyo paspası, havlu ya da bornoz gibi banyo tekstillerinde beyaz, lacivert ya da turuncu renkli canlandırıcı dokunuşlara da fırsat tanıyabilirsiniz.

koyu tonlarda banyo tasarimi,minimalist modern banyo tasarimi,gun isigi alan kuvetli banyo tasarimi,gri tonlarda banyo tasarimi,ahsap gri banyo tasarimi
PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler