icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Evinizin Açık Hava Alanlarında Seramikler Nasıl Seçilmeli?

Uyanan doğa, çiçeklenen ağaçlar, ısınan hava... Bahar, yerini yaza bırakmaya hazırlanırken en özlediğimiz ritüellerden olan açık havada zaman geçirmeyi konuşmak istiyoruz. Balkon, teras ya da bahçe... Size ait açık hava alanınız hangisi olursa olsun her zaman kullanımı kolay, dayanıklı ve estetik seramiklere ihtiyacınız var. Öyleyse bu içerik sizin için!

  • 25 Haziran,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 250 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Sıcak günlere büyük bir özlemle merhaba diyoruz! Yılın bu zamanlarından hemen önce derleyip toparladığımız iç mekanımızın ardından sıra açık hava bölümlerimize de geldi bile! Burada ihtiyacımız olan iç mekândan biraz daha farklı elbette. Daha kullanışlı, dayanıklı, zahmetsiz ve kolay temizlenebilir malzemelerle dış mekânda bir dekorasyon elde etmek için malzemeleri iyi tanımak gerekiyor. Böylece doğru seçimler yaparak tasarruflu alışveriş yapabilir, bahçe, balkon ya da terasınızı uzun yıllar ilk günkü görünümüyle kullanabilirsiniz.

Böyle bir ihtiyaçtan hareketle değişen hava koşullarına ve bu hava koşullarına bağlı olarak günlük ihtiyaç duyulan temizlik rutinlerine dayanıklı zeminleri ele almak istiyoruz. Güvenli, uzun ömürlü ve görünümünden kaybetmeden kullanabileceğiniz bir zemin malzemesi olarak seramikler, açık hava alanlarında ideal bir çözüm sunuyor. 

Modern ve doğal bir malzeme çözümü olmasıyla da güvenli bir seçenek olacak seramikleri zeminlerde kullanmak, yılın farklı zamanlarında da korunaklı bir açık hava mimarisi anlamına geliyor. Çoğu zaman sadece zeminlerde değil duvarlarda da işe yarayan seramikler, bütünlük elde etmek istediğiniz tüm dış mekânda karakteristik bir doku adeta. Açık hava deyince ilk akla gelen malzeme değil mi?

Farklı alanlara özel seramik seçimleri

Açık hava alanlarınızın farklı köşelerini ayrı ayrı ele alarak işe başlayalım. Örneğin evin iç mekanıyla birebir bağlantı içindeki oturma alanında bir dekorasyon sağlamadan önce iç mekanla uyumuna ve yumuşak bir geçişe sahip olmasına dikkat ederiz, değil mi? Aynı durum, seramik zeminlerde de geçerli olmalı. Daha dekoratif, iç alanın renk ve desen bütünlüğüyle uyumlu, aynı zamanda dış mimarinin renk kullanımıyla bütünlük içindeki mat zeminleri seramiklerden tercih etmek, dekorasyonu adım adım dış dünyayla bağlantıda tutmak demek oluyor. 

Akıcı ve dinamik bir yaşam alanı kurgusunu dış alanlarla da birleştirerek daha geniş bir ev hayatı elde etmek mümkün. Diğer yandan kullanımın en yoğun olduğu yani evle en sık iletişimde olan bu bölümde daha fazla dekoratif unsura yer verileceğini düşünürsek, çerçeveyi tamamlamak her alandan daha önemli hale gelecektir. Geri planda ama kesinlikle tamamlayıcı bu mat seramiklerle oturma ve yemek alanlarını zenginleştirebilirsiniz. Seramik boyutlarında ise tercihinizi büyük ebatlardan yana kullanmak iyi bir fikir olacak gibi.

Açık havaların ıslak alanlarında hangi seramikler seçmeliyiz?

Dış mekânın ıslak alanlarından olan havuz bölümlerinde ise kaymayı önleyen, mat ve kaydırmaz özellikli seramikler kullanmanızı öneririz. Bu, hem güvenli hem ıslak alan vurgusunu daha net göreceğimiz için tamamlayıcı bir etki sağlayacak. Diğer yandan su geçirgenliği en az olan çeşidiyle havuz seramiklerinde parlak ürünler seçmek, açık hava alanlarınızdaki seramik seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken bir başka detay. Böylece havuz suyundan seramiğin tahribatını sıfıra indirebilirsiniz.

Kaleseramik havuz seramikleri,havuz seramikleri,gri tonlarında havuz seramikleri,acik hava icin kulanilan seramikler

Açık hava bölümleriniz içinde yemek masasıyla odak noktasını vurgulamak istediğiniz bölümde ise yeşilliklerin ortasında adeta bir seramik platform tasarlamayı düşünebilirsiniz. Hem teatral hem de dramatik bir vurgu anlamına gelen küçük seramik oyun için bleu blanc ya da çizgili gibi ikonik desenlere sahip parlak ve küçük ebatlı seramiklerden büyük bir dikdörtgen alan tasarlayabilirsiniz.

Üzerine yerleştireceğiniz yemek masası ve sandalyelerine bir de şemsiye ekleyerek hızlıca bahçenizin en favori köşesini elde ettiniz bile! 

Diğer yandan mutfak, barbekü ya da duş alanları gibi bölümlerde daha doğal, yeşille ve toprakla uyumlu seramiklere yer vermek alanın dekorasyon içindeki karmaşasını daha azaltarak işlev odaklı bir tamamlayıcıya dönüşmesini sağlayacak. Diğer yandan sıkça temizleme ihtiyacına sahip bu bölümlerde hijyenik görünüm için işe yarayacak bir seçim de olacak.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler