icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Tadilatı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Seramikler, vitrifiyeler... Banyolarımızı daha temiz daha dayanıklı ve kullanışlı hale getirmek için kolları sıvadıysak eğer bir ön çalışmaya ihtiyacımız var demektir. Çok sık yapılmayan, yapıldığında üzerine akılcı şekilde düşünerek hareket edilmeye ihtiyaç duyan banyo tadilatı konusunu bu içeriğimizde ele almak istedik.

  • 13 Eylül,2024
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 130 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Evin ıslak alanlarından olan banyolar, iyi dekore edilmiş olduğu kadar tesisatı ve uygulamalarıyla da dayanıklı ve doğru tasarlanmalı. Uzun yıllar kullanıma uygun olacak şekilde planlama gerektiren, konforlu ve iyi malzemelerle tamamlanmış bir banyo, yaşam alanları için büyük önem taşıyor. Üzerinden geçen zamana ya da yanlış uygulamalara maruz kalan banyolarda, bir değişim ihtiyacından söz ettiğimizde ise yapacaklarımız üzerinde bir plan ve programa ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Banyosunu yenilemek ve banyo tadilatı yapmak isteyenlere rehber olacak bir içerik hazırlamak istedik.

ahsap modern minimalist banyo tasarimi,acik tonlarda banyo tasarimi,ahsap banyo dolabi,beyaz ikiz lavabo,yuvarlak hatli banyo aynasi,altin kaplama batarya,altin kaplama dus basligi

İlk adım: İhtiyaçları belirlemek

Banyo tadilatı yaparken ilk adım olarak ihtiyaçlarınızı belirlemeyi seçebilirsiniz. Örneğin bir duş alanına mı yoksa küvete mi ihtiyacınız olduğuna karar verebilirsiniz. Ana hatlarıyla ihtiyaçlarınızı belirlemenin ardından banyo alanınızı ölçeklendirme kısmına geçebilirsiniz. Bu kısımda kendi çiziminiz bile iş görecektir. Ölçerek duvar ve kirişleri, tavan yüksekliği gibi detayları mutlaka çiziminizde not olarak almalısınız.

Ardından iş tesisat kontrolüne geçecektir. Bu belki de en önemli kısım olan tesisat kontrolü, mutlaka tüm bu donanımın iyi durumda olduğundan emin olduğunuz bir süreç olmalı. Eğer sorunlar varsa bu aşamada gidermek için apartman yetkilisiyle görüşebilirsiniz. Diğer bir yandan tesisat kontrolü yaparken hatların geçtiği yerler ve çıkışlar da mutlaka kontrol edilmesi ve belirlenmesi gereken yerler arasında. Bu kontrol sonucunda duş alanını, tuvalet alanını ve lavabo alanını hangi köşelere alacağınızı belirleyebileceksiniz. Bu da önceden yaptığınız çizimde size büyük bir yol gösterici olacak.

lotus lavabo,lotus gri,gri banyo dolabi,siyah lavabo,siyah lavabo batarya,led banyo aynasi
Banyo tadilati yaparken nelere dikkat etmeliyiz,banyo zemini su yalitimi

Banyonuzun ölçülerini alın ve planlamanızı yapın

Tüm bu bilgilerden hareketle yerleşimi de belirlediğiniz banyonuzda ölçülerinizi rehber alarak banyo ürünleri alışverişi öncesinde bir saha araştırması yapabilirsiniz. Araştırma sırasında yine öncesinde belirlediğiniz ihtiyaç listeniz size yol gösterecek. Alternatifler arasında seçim yaparken daha fazla ipucu istiyorsanız banyonuzun ışık durumuna bir göz atmanızı öneririz.

Işık durumundan kasıt nedir peki? Bu, banyonuzun ne kadar gün ışığı aldığı ya da almadığı durumunu tespit etmeniz anlamına gelir. Eğer gün ışığı alan bir banyonuz varsa daha az kasvetli bir görünüm elde edeceğiniz için büyük ebatlı ya da dikkat çekici ürünlere yönelebilirsiniz demektir. Gün ışığı almayan ve daha küçük ölçekli bir banyonuz varsa yöneliminiz daha sakin ve sade seçimlerden yana olacaktır.

siyah tamamlayicilar,dus alani,gri tonlarinda banyo,sade minimal tarzda dus alanlari,siyah dus bataryasi,siyah dus basligi

Sevdiğiniz banyo stillerini belirlemek

Bu süreç içinde sevdiğiniz tarz ve stilleri de seçebileceğiniz bir kısma zaman ayırabilirsiniz. Büyüklüğü ve küçüklüğüyle size stil konusunda ipucu verecek banyonuzda, küçükse minimal ve modern bir görünüm büyükse daha avangart ya da klasik bir stil seçebilirsiniz örneğin. Renk seçimlerini de bu doğrultuda belirleyebileceğiniz yol haritanızda önerimiz, mümkün olduğunca zamansız seçimler üzerine ilerlemeniz olacak. Sık sık değişiklik yapamayacağınız alanlardan olan banyonuz için daha trendlerin etkisinde kalmadan konfor ve kullanış odaklı kararlar verebilirsiniz. Açık renkler ve doku öncelikli tasarımlar küçük banyolarda, cesur renk ve desen vurgulu seçimler küçük banyolarda işe yarayan detaylardandır, unutmayın.

Zemin ve duvar seramiklerine gelindiğinde daha sade ve renk odaklı seçimler yaparak olası banyo mobilyası değişikliklerine maksimum uyum elde edebilirsiniz. Büyük ebatlı seramikleri daha orta renk tonlarıyla tercih ederek hem daha az derz görünümü hem de daha az kir göstermesiyle hijyenik vurguyu artırabilirsiniz.

Malzeme seçimlerinde neler yapmalıyız?

Diğer bir konumuz ise bütünlük üzerine. Daha düzenli ve stil sahibi görünümün anahtarı bir bütünlük içinde tasarlanan alanlardan oluşuyor. Örneğin havlupanlar, duş başlıkları, bataryalar gibi metalik seçimleri tek bir görünüm üzerinden tercih ederek bütüncül bir yaklaşıma yönelebilirsiniz. Prizler ve elektrik anahtarlarını da kullanım alanlarınıza göre ve yine aynı bütünlük içinde yerleştirebilirsiniz.

Banyolarda bir düzen oluşturmak ise oldukça önemli. Bunun anahtarının depolama alanı kurgusundan geçtiğini ise söylemeden geçemeyiz. İhtiyacınıza ve önceliğinize göre ne kadar dolap ya da kutuya ihtiyacınız olduğunu belirleyebilir, banyo mobilyalarınızı bu şekilde seçebilirsiniz. Akılcı çekmece içi çözümlerden yararlanabileceğiniz bu noktada, banyoda görünmeyen bir dizilim yaratabilir, hem hijyenik hem zamandan tasarruf ettiğiniz bir seçim yapabilirsiniz.

karteladan renk secimi,duvar karosu ve zemin seramigi icin kateladan malzeme secimi
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler